ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔΗΜΟΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Δήμος Τροιζηνίας-Μεθάνων ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 16 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Τροιζηνίας Μεθάνων κος Τάσος Μούγιος, ο Αντιδήμαρχος κος Βασίλης Παντελής, ο Πρόεδρος Δ.Κ. Λουτροπόλεως κος Δημήτρης Λάμπρου και ο Πρόεδρος Δ.Κ. Μεγαλοχωρίου κος Δημήτρης Νικολάου και ο τοπικός σύμβουλος Μεγαλοχωρίου κος Γιώργος Παυλής συναντήθηκαν στο Δημοτικό Κατάστημα Μεθάνων με την Αν. Καθηγήτρια του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Νομικού Παρασκευή για να συζητήσουν τις αναπτυξιακές προτεραιότητες του Δήμου αλλά και να ενημερωθούν για τα νέα ερευνητικά προγράμματα που θα γίνουν στην περιοχή των Μεθάνων.

Η θεματολογία της συνάντησης αφορούσε:

1) Την οργάνωση του 2ο Ηφαιστειολογικού Συνεδρίου τον Ιούνιο του 2025 με στόχο την η ανάδειξη της περιοχής του Ηφαιστείου των Μεθάνων σε συνδυασμό με το πλούσιο φυσικό τοπίο που διαθέτει η περιοχή της Τροιζηνίας-Μεθάνων.

2) Την δημιουργία Γεωλογικού/Τεχνολογικού Μουσείου στα Μέθανα με την χρήση καινοτόμων ψηφιακών εφαρμογών όπου θα συνδυαστούν όλα τα πλούσια φυσικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά της ευρύτερης περιοχής.

3) Την ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μεθόδων αξιοποιώντας την πολιτιστική κληρονομιά, την βιοποικιλότητα και τη γεωλογία της περιοχής ώστε να επιτευχθεί ο στρατηγικός στόχος επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής Τροιζηνίας-Μεθάνων.

4) Τη Δημιουργία Αρχαιολογικών – Ιστορικών Διαδρομών από την Αρχαία Τροιζήνα έως τον Άγιο Κωνσταντίνο Μεθάνων.

5) Την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών της περιοχής των Μεθάνων και τη δημιουργία ενημερωτικού υλικού και ειδικά διαμορφωμένων πινακίδων τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες.

6) Τη συνδιοργάνωση ειδικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τους μαθητές/μαθήτριες του Δήμου αλλά και θερινών σχολείων για τους φυσικούς κινδύνους σε θαλάσσιο και χερσαίο περιβάλλον του Ευρωπαϊκού έργου MultiMarex (Συντονιστής GEOMAR, Aachen University, εταίρος Πανεπιστήμιο Αθηνών). Στο πλαίσιο του προγράμματος θα αξιολογηθούν όλοι οι γεωκίνδυνοι της περιοχής και θα πραγματοποιηθούν εργασίες πεδίου από κορυφαίους επιστήμονες.

7) Την συμμετοχή του Δήμου στο Διεθνές Θερινό σχολείο για φοιτητές/φοιτήτριες από Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια που θα γίνει στα Μέθανα 3-7 Ιουλίου 2024 του Ευρωπαϊκού έργου RAMONES (Συντονιστής Πανεπιστήμιο Αθηνών) για την Περιβαλλοντική Ευφυία (Environmental Intelligence) που εστιάζει σε καινοτόμες λύσεις θαλάσσιας ρομποτικής και θαλάσσιας μηχανικής, AI και Big Data και συμβάλλει σε καινοτόμες περιβαλλοντικές λύσεις.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι βασική προτεραιότητα της τοπικής αρχής αποτελεί η αξιοποίηση του φυσικού πλούτου και η ανάδειξη της γεωπολιτιστικής κληρονομιάς, με σκοπό την αύξηση της ελκυστικότητας της ευρύτερης περιοχής του Δήμου και κατ’ επέκταση την οικονομική τόνωση και ανάπτυξή της.

Σχετικές αναρτήσεις

Τίμησαν την Εθνική Επέτειο με υπερηφάνεια οι ακρίτες στον Άη Στράτη

admin

Δημόσιο-επιλογή διοικήσεων: 9 ερωτήσεις και απαντήσεις από το ΥΠΕΣ

admin

Υβριστικό παραλήρημα Μπέου κατά δημοσιογράφων [Βίντεο]

admin

Σκουπίδια: Με κρατική «ένεση» 93 εκατ. ευρώ τα τέλη ταφής για τους δήμους

admin

Περιβαλλοντική δράση στην Παραλία Ζαχάρως.

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν τα εισοδήματα των νοικοκυριών αλλά μειώθηκαν οι αποταμιεύσεις

admin

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 81χρονη μετά από φωτιά στο διαμέρισμά της

admin

Εκτροχιάστηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Διαχειριστής

Η Ερμιονίδα ψηλά, εκεί ακριβώς που της αξίζει!

admin

Στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού θα συμμετέχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου

admin

Κρήτη: Μεγάλη άσκηση αντισεισμικής προστασίας μέσα στο Φεβρουάριο

admin

Απινιδωτής από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Δήμο Επιδαύρου για το γήπεδο Αγ. Δημητρίου

admin