ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΥΠΟΔΟΜΕΣ

Σύστημα έγκαιρης ανίχνευσης δασικών πυρκαγιών εγκατέστησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Στην εγκατάσταση ενός συστήματος έγκαιρης ανίχνευσης δασικών πυρκαγιών στο άλσος Αγ. Φιλίππου προχώρησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. Η Διεύθυνση Πρασίνου και Περιβάλλοντος συνέταξε σχετική μελέτη για την πυροπροστασία του άλσους στον λόφο Δεξαμενής (Αγ. Φιλίππου) συνολικής έκτασης πρασίνου περίπου 102.912 m2. Η χρηματοδότηση του προϋπολογισμού ανέρχεται στο ποσό των 1.143.000€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) ,προέρχεται εξ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το μέτρο «Προστασία από πυρκαγιές και φυσικές καταστροφές» και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Αυγούστου 2024.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης επισημαίνει:
«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γι’αυτό το έργο που ενισχύει την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την ασφάλεια των πολιτών. Το σύστημα έγκαιρης ανίχνευσης δασικών πυρκαγιών και η τοποθέτηση πυροσβεστικού δικτύου στο άλσος του Αγ.Φιλίππου , είναι ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόληψη και τον περιορισμό των πυρκαγιών και αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής του Δήμου μας για την ενίσχυση των πολιτικής προστασίας και την προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης. Καλούμε όλους τους πολίτες να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, διατηρώντας τους χώρους πρασίνου καθαρούς και μαζί να προστατεύσουμε το φυσικό μας περιβάλλον.»
Το άλσος του Αγ.Φιλίππου είναι τεχνητό και βρίσκεται σε χώρο παλιού λατομείου, σε ένα υποβαθμισμένο ποιοτικά έδαφος, φτωχό σε θρεπτικά στοιχεία που δεν εξασφαλίζει σωστό αερισμό με αποτέλεσμα κατά τους θερινούς μήνες να παρατηρείται έντονη ξηρασία. Το άλσος επισκέπτεται καθημερινά μεγάλος αριθμός επισκεπτών καθώς αποτελεί υπερτοπικό χώρο ψυχαγωγίας, περιπάτου και άθλησης και κατά καιρούς παρατηρούνται εκδηλώσεις πυρκαγιών, χωρίς ευτυχώς καταστροφικές συνέπειες μέχρι σήμερα.
Παράλληλα με την εγκατάσταση συστήματος έγκαιρης ανίχνευσης δασικής πυρκαγιάς για την αυτόματη – έγκαιρη ανίχνευση πυρκαγιάς, με τη χρήση θερμικών καμερών μεγάλης διακριτικής ικανότητας επιπρόσθετα τοποθετήθηκε πυροσβεστικό δίκτυο, με είκοσι εκτοξευτές μεγάλης δυναμικότητας, το οποίο θα διασφαλίζει την ασφαλή απομάκρυνση των επισκεπτών από τις προκαθορισμένες οδούς διαφυγής.
Ειδικότερα,το σύστημα περιλαμβάνει:
• Εγκατάσταση συστήματος έγκαιρης ανίχνευσης δασικής πυρκαγιάς με θερμικές και οπτικές κάμερες που θα επιτηρούν όλη την περιοχή σε εύρος 180 μοιρών.
• Ημισφαιρικές κάμερες με ενσωματωμένο αισθητήρα κίνησης και θερμοκρασίας για τη συνολική επίβλεψη 360 μοιρών του σταθμού βάσης για ενέργειες παραβιάσεων ή βανδαλισμών.
• Αμφίδρομη λειτουργία ήχου για αποτροπή πιθανών εισβολέων καθώς και για την απομακρυσμένη (web) επικοινωνία με το σταθμό βάσης. Όσοι επιχειρήσουν βανδαλισμούς θα ακούν μηνύματα αποτροπής των πράξεών τους.
• Αυτοματοποιημένη αποστολή SMS από το σύστημα πυρανίχνευσης
• Λειτουργία κέντρου ελέγχου και ενημέρωσης της πυροσβεστικής επί 24ωρου βάσεως καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα στο Δημαρχείο Νίκαιας.

Σχετικές αναρτήσεις

Νέος πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου ο Γιάννης Σμυρνιώτης ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

admin

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στην Κω

admin

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΡΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΡΟΥ «ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΣΟΥ!»

Διαχειριστής

ΔΥΠΑ: Επιταγές Κατάρτισης 1.000 ευρώ για 30.000 ανέργους – Ποιοι μπορούν να πάρουν το voucher

admin

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη φωτιά που εκδηλώθηκε στην Αχλάδα

admin

LIVE Τοπική Αυτοδιοίκηση 2024 – 2028 | Ενημέρωση νέων Δημάρχων ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

admin

Γ. Γεωργόπουλος: Στην 8η Περιφερειακή Ενημερωτική Ημερίδα με τίτλο «Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή»

Διαχειριστής

Τάσσος Χειβιδόπουλος:Περί οδικού ηλεκτροφωτισμού Οι Δήμοι & η Περιφέρεια…

Διαχειριστής

Υπουργική απόφαση για πιστοποιημένα ταρτάν

admin

Ελβετικό ενδιαφέρον για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου Πελοποννήσου

Διαχειριστής

Φλώρινα: Τοποθέτηση δύο νέων αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών

admin

Σωματείο Εργαζομένων Νοοκομείου Θριασίου: Επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας παθολογικών και πνευμονολογικών ασθενών

admin