ΑΥΤΟΔΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΑΥΤΟΔΟΙΚΗΣΗΔΗΜΟΙΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Ερμιόνη,12η γιορτή ροδιού:

Ρεκόρ συμμετοχών και επισκεπτών, για το “κόκκινο χρυσάφι” της Ερμιόνης!

Ένα ταξίδι στην γαστρονομία, στον πολιτισμό και στην ομορφιά της ευλογημένης Ερμιονίτικης γης, που την καλλιεργούν με αγάπη και μεράκι τα παιδιά της και την διαφημίζουν σε όλη την Ελλάδα!

“Η Ερμιόνη, είναι μαγική. Η φιλοξενία σας είναι ένα δροσερό αεράκι που μας κάνει να θέλουμε να σαλπάρουμε στις θάλασσες σας ξανά και ξανά! Ραντεβού στην Ερμιόνη και τώρα και πάντα!”

Τα λόγια που μας είπε μια επισκέπτρια που ήρθε οικογενειακώς στην Ερμιόνη από τη Βόρεια Ελλάδα, (!), ήταν ενδεικτικά για το υπέροχο διήμερο που πέρασε στη “νυφούλα του Αργοσαρωνικού”, που ήταν στολισμένη από άκρη σε άκρη, για το καύχημα των Ερμιονιτών: Το ρόδι!

Ένα διήμερο, με τον καιρό σύμμαχο. Ένα διήμερο με πολλές γιορτινές δραστηριότητες, που έκαναν τα μικρά παιδιά να χαμογελούν και τους μεγάλους να γίνονται και οι ίδιοι παιδιά: Να τραγουδούν, να χορεύουν και να ευχαριστούν τους αγρότες και τους παραγωγούς, (τα παιδιά της Ερμιόνης), για ένα προϊόν που όμοιο του δεν υπάρχει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά πουθενά στον κόσμο: Το ρόδι.

Ένα ρόδι με ξεχωριστή γεύση, με μοναδικά ποιοτικά και γευστικά χαρακτηριστικά, που καλλιεργείται με αγάπη και μεράκι εδώ και πολλές δεκαετίες, στην ευλογημένη και Ερμιονίτικη “μάνα γη”. Ένα ρόδι, με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης. Ένα ρόδι, που πρέπει να βάλει πλώρη με στόχο την κορυφή του κόσμου!

*Διήμερο με ποδηλατάδα, μουσικό σόου, δρώμενα, χορό και γαστρονομικό ταξίδι με βάση το ρόδι!

Η αρχή, έγινε το Σάββατο, όπου μικροί και μεγάλοι, πέρασαν όμορφες και ξένοιαστες στιγμές με την ποδηλατάδα που οργανώθηκε.

Όμως το βράδυ του Σαββάτου, ήταν το… κάτι άλλο! Εκεί, έγινε…”η νύχτα μέρα” από τους ΟΝΙΡΑΜΑ, που ξεσήκωσαν τον κόσμο που γέμισε την Πλατεία Πεύκου και τους επιφύλασσε μια αποθεωτική υποδοχή!

Ένα απολαυστικό μουσικό σόου, μια συναυλία από τις καλύτερες που έχουν γίνει ποτέ στην Ερμιόνη. Μια βραδιά, που δύσκολα θα ξεχαστεί και που έδωσε με τον καλύτερο τρόπο την “σκυτάλη” για το κυρίως “ροδομενού” της γιορτής.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, παραγωγοί, έμποροι, μαθητές, τοπικοί φορείς, καλλιτεχνικές ομάδες, εθελοντές, άρχισαν τις προετοιμασίες ώστε να υποδεχτούν τον κόσμο.

Οι συμμετέχοντες στη γιορτή; ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Το σύνολο; 28!Αριθμός- ρεκόρ σε μια γιορτή που μετράει ήδη 12 χρόνια παρουσίας!

Όσο για τους επισκέπτες; ο αριθμός τους, επίσης ξεπέρασε κάθε προσδοκία! Άνθρωποι απ’ όλη την Ελλάδα, ήρθαν στην Ερμιόνη, που είχε φορέσει τα γιορτινά της και πέρασαν αξέχαστα σε ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι με βάση το ρόδι!

Εδέσματα, χυμοί, λικέρ, ροδοσυνταγές, εκθέματα, ζωγραφιές, καλλιτεχνικά αριστουργήματα, πληροφορίες για τα ξεχωριστά και μοναδικά χαρακτηριστικά του Ερμιονίτικου ροδιού, (και την άκρως ευεργετική διατροφική του αξία), παραδοσιακοί χοροί από την Χορευτική ομάδα Ερμιόνης, τραγούδια από τοπική ορχήστρα, τα καταστήματα να γνωρίζουν μεγάλες πιένες, ήταν οι εικόνες που “απογείωσαν”την Ερμιόνη και την έκαναν ακόμα πιο (εκθαμβωτικά) όμορφη στα μάτια του κόσμου που την επισκέφτηκε και έφυγε “γεμάτος” και εντυπωσιασμένος από τη μοναδική αίσθηση φιλοξενίας του Ερμιονίτικου λαού!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ!

Είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα στην Ερμιονίδα.

Στην γη μας, παράγονται μερικά από τα κορυφαία αγροτικά προϊόντα στην Ελλάδα. Όμως, οι άνθρωποι της Πρωτογενούς Παραγωγής, καλούνται να αντιμετωπίσουν τον “εφιάλτη” της ερημοποίησης μιας και δεν έχουν νερό για να ποτίσουν!

Στις ομιλίες, θίχτηκε απ’όλους το θέμα με το αρδευτικό νερό.

“Εδώ και τώρα η πολιτεία να δώσει λύση και να ακούσει τις προτάσεις μας” είπαν με μια φωνή αγρότες και παραγωγοί.

Είναι χρέος της πολιτείας, να δώσει λύση και να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου λέμε όλοι εμείς!

*Γιατί λύση με το αρδευτικό νερό σημαίνει ,ότι θα μπορέσουν οι αγρότες και οι παραγωγοί να αυξήσουν τις στρεμματικες τους αποδόσεις και να κάνουν τα όνειρα τους,( για εξαγωγή του ροδιού), πράξη, με στόχο να

κατακτήσουν την κορυφή του κόσμου!

**Γιατί λύση με το αρδευτικό νερό σημαίνει, ότι θα μπορέσουν να ανανεώσουν το “φυτικό τους κεφάλαιο” με νέα δέντρα!

*** Γιατί λύση με το αρδευτικό νερό, σημαίνει, ότι τα νεα παιδιά της Ερμιόνης, θα έχουν τα κατάλληλα κίνητρα ώστε να συνεχίσουν αυτή τη σπουδαία παράδοση για την καλλιέργεια της ροδιάς,τα μυστικά της οποίας περνάνε από γενιά σε γενιά!

Γι’ αυτό, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Ας σταθεί έμπρακτα δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους του μόχθου η πολιτεία, δίνοντας άμεσες και οριστικές λύσεις!

Υγ. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ότι προσωπικά ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Γιάννης Γεωργόπουλος, σε άμεση συνεργασία με τους αγρότες, τους παραγωγούς και τους αρμόδιους φορείς του τόπου μας, θα εντείνει τις επαφές του με τη Κεντρική Εξουσία για άμεση λύση ενώ και ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Αναστάσιος Γανώσης, έχει ήδη καταθέσει τις προτάσεις του, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του υπ’αριθμόν ένα προβλήματος της Ερμιονίδας.

Τις εξελίξεις, τις παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και θα σας ενημερώσουμε άμεσα, έγκαιρα και έγκυρα.

ΑΨΟΓΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ! Ο ΠΗΧΗΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΨΗΛΟΤΕΡΑ!

Είχαν στη διάθεσή τους, ελάχιστο χρόνο. Και όμως δουλέψαν συλλογικά, έξυπνα, με πλάνο και πάθος και όχι μόνο πέτυχαν,(και με το παραπάνω), αυτά που προσδοκούσαν αλλά έβαλαν τον πήχη ψηλότερα για του χρόνου σε μια γιορτή που έγινε θεσμός και διαφημίζει την Ερμιόνη!

Την κάνει πόλο έλξης για πολυάριθμους επισκέπτες μέσα στην…”καρδιά του φθινοπώρου”!

Ο Λόγος; για τον Δήμο Ερμιονίδας, για το Νομικό Πρόσωπο αλληλεγγύης, πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου, για την Κοινότητα Ερμιόνης, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους ροδοπαραγωγούς και τους αγρότες της Ερμιόνης,(με την πολύτιμη συνεισφορά των επαγγελματιών της Ερμιόνης), τον μουσικό σύλλογο,τη χορευτική ομάδα Ερμιόνης και τους εθελοντές, που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, κερδίζοντας τα εύσημα για μια άψογη γιορτή από οργανωτικής άποψης!

Ο τόπος μας το αξίζει!

Οι πολίτες του, το αξίζουν!

Οι αγρότες και οι ροδοπαραγωγοί μας, το αξίζουν!

Και τα καλύτερα για την πεντάμορφη περιοχή μας; είναι μπροστά!

Άλλωστε, το ρόδι, είναι σύμβολο καλοτυχίας και ευζωΐας.

Και δεν μιλάμε για οποιοδήποτε ρόδι. Αλλά για το κορυφαίο στην Ελλάδα και στον κόσμο:

Το Ερμιονίτικο!

Ανυπομονούμε για την επόμενη γιορτή. Με τον πήχη κάθε φορά και ψηλότερα!

Εις το επανιδείν!

Σχετικές αναρτήσεις

Δήλωση Δημήτρη Πτωχού για β΄ γύρο Περιφερειακών εκλογών 15-10-2023

admin

Ψήφισμα για την άρνηση στον Δήμο Κιλκίς να μισθώσει μαθητικά δρομολόγια

admin

Δήμος Παιανίας: Δίχως απώλειες ολοκληρώθηκε η αντιπυρική περίοδος

admin

Με τον υφυπουργό Ναυτιλίας συναντήθηκε ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου

AGGELOS DRITSAS

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ-ΒΟΛΕΪ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΖΑΧΑΡΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΤΥΠ ΑΕ

admin

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας από το βράδυ της Κυριακής με καταιγίδες

admin

H Σάμος τίμησε την επέτειο του «ΟΧΙ»

admin

Δήμος Κοζάνης: Ορίστηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι

AGGELOS DRITSAS

Ηράκλειο: Μάχη για την ζωή της δίνει η 17χρονη μαθήτρια που υπέστη ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ

AGGELOS DRITSAS

Η αλήθεια για το υποτιθέμενο έλλειμμα στο Δήμο Ωρωπού- Γιασημάκης: Δεν πήρατε ακόμη το μήνυμα των εκλογών

admin

 ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ LIVE

admin

Δέντρα σπόνσορες ζωής στην Τρίπολη

admin