ΑΥΤΟΔΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Μειωμένες τιμές σε 1.500 προϊόντα από τον Μάρτιο

Τα μέτρα για την ακρίβεια είναι στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως η προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας, η αντιμετώπιση της ακρίβειας, η υποστήριξη των αγροτικών προϊόντων και η αναβάθμιση της δημόσιας υγείας αποτελούν προτεραιότητα.

«Εδώ και μήνες εξελίσσεται μια διαρκής παρέμβαση για πιο προσιτές τιμές στο ράφι, καθώς ο πληθωρισμός αντιστεκεται σε κάποια είδη. Έχουμε θέσει ήδη όριο στο περιθώριο των εταιρειών στο βρεφικό γάλα, όπου οι αυξήσεις πράγματι ήταν μεγάλες και συχνά αδικαιολόγητες. Ταυτόχρονα περιορίζουμε τις παροχές των προμηθευτών στα σούπερ μάρκετ. Τα αποτελέσματα αυτών των παρεμβάσεων θα φανούν σταδιακά, τα πρώτα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση προσδοκά οι αρχικές τιμές σε 1.500 προϊόντα να είναι μειωμένες από τις αρχές Μαρτίου και άρα και οι τελικές επί αυτών των μειωμένων.

Σχετικά με τον κατώτατο μισθό είπε πως «στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα αποφασίσουμε για την αύξηση του κατώτατου μισθού που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας πως οι παρεμβάσεις αυτές επί των εισοδημάτων θα αποτελέσουν αποφασιστική απάντηση στο πρόβλημα της ακρίβειας που μας ταλαιπωρεί τα τελευταία 3 χρόνια.

«Χρειαζόμαστε στοχευμένα μέτρα γι’ αυτό και δεν υποτιμούμε διαχρονικές στρεβλώσεις στον τρόπο λειτουργίας της αγοράς και οι παρεμβάσεις μας είναι πράγματι διαρθρωτικές».

Σχετικά με την θεματολογία του υπουργικού είπε:

«Ο Υπουργός Ανάπτυξης θα παρουσιάσει τον προγραμματισμό μας. θυμίζω ότι έχουν γίνει παραπάνω από 20.000 έλεγχοι, έχουμε επιβάλει και εισπράξει πρόστιμα, ενώ θα συζητήσουμε και για την προστασία προϊόντων με επιδίωξη να διασφαλίσουμε ποιότητα και αξιοπιστία και την αντιμετώπιση της μάστιγας των ελληνοποιήσεων. Στις Βρυξέλλες έχουν ήδη κατατεθεί 19 προτάσεις βελτίωσης της ΚΑΠ και καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία των Ευρωεκλογών είναι σημαντικό να αναδειχτεί από το κόμμα μας η ανάγκη αναδιάρθρωσης της ΚΑΠ.

Θα βρεθώ σύντομα στη Θεσσαλία για να συναντήσω τους παραγωγούς ώστε να δούμε πόσο πιο γρήγορα μπορύμε να κινθούμε για αποκατάσταση και αποζημίωση μετά το πέρασμα του Daniel.

Στον τομέα της Υγείας, γίνονται πολλά πράγματα. Το ΕΣΥ αλλάζει και αλλάζει σε πολλά διαφορετικά επίπεδα. Προχωρούν ανακαινίσεις νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, ξεκινούν τα απογευματινά χειρουργεία. Να θυμίσω σε αυτούς που αντιδρούν σήμερα, συζητήθηκε και θεσμοθετήθηκε πρώτη φορά χωρίς να εφαρμοστεί πριν από 20 χρόνια, αλλά ο Υπουργός θα παρουσιάσει και μία νέα δέσμη μέτρων.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα παρουσιάσει ένα καινοτόμο σχέδιο. Είναι προτάσεις που θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί εδώ και καιρό. Ο Υπουργός ήταν πολύ πρόσφατα στη Φινλανδία που είναι μία χώρα υπόδειγμα, όπου σχεδιάζουμε την ίδρυση ενός τμήματος πληροφορικής».

Σχετικές αναρτήσεις

Επίδομα θέρμανσης ρεύματος: Δικαιούχοι, αιτήσεις και ποσά – Λήγει η προθεσμία

AGGELOS DRITSAS

Πρόστιμο ύψους 1 εκατ. € στη Jacobs για αθέμιτη κερδοφορία – Κ. Σκρέκας: Οι διαρκείς έλεγχοι μειώνουν τις τιμές στα ράφια

AGGELOS DRITSAS

Ενιαίο τιμολόγιο ρεύματος – Τι είναι και πότε θα ισχύσει – Ποιοι μεταφέρονται αυτόματα σε αυτό

admin

ΝΑΥΠΛΙΟ: Η οδός Θεσσαλονίκης άλλαξε! Πεζοδρόμια , ράμπες ΑΜΕΑ

admin

ΕΦΚΑ: Γιατί πιστώθηκαν μειωμένες συντάξεις για τον Φεβρουάριο 2023

AGGELOS DRITSAS

Συνεδρίασε η ΚΕΔΕ για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ- Τι αποφάσισε και τι είπε ο Θοδ. Λιβάνιος

admin

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί πολύ γνωστή μάρκα μπισκότων (φωτο)ΒΙΟΛΑΝΤΑ VEGANO ΦΥΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

admin

ΠΑΣΟΚ: Δεν απηχούν θέσεις του κόμματος οι απόψεις Παρασκευαΐδη

AGGELOS DRITSAS

ΥΠΕΣ: Προτεραιότητα σε Υγεία, Κλιματική Κρίση, Ταμείο Ανάκαμψης, οι προσλήψεις του 2024

admin

Συμφωνία Δημιουργίας: Η ευθύνη υπαγορεύει να πάρουμε καθαρή θέση και να στηρίξουμε τον κ. Μαλτέζο

admin

Πώς η τεχνολογία αιχμής αλλάζει τη γεωργία και τη ζωή μας

admin

Τάσος Λάμπρου: Το εκλογικό αποτέλεσμα της Δημοτικής μας παράταξης δεν μας ικανοποιεί

admin