ΑΥΤΟΔΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα

Ξεκίνησε η κάθοδος των Θεσσαλών για το αγροτικό συλλαλητήριο την Τρίτη στο Σύνταγμα.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη, περίπου στις 10:00 το πρωί τα τρακτέρ που θα πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο είχαν προγραμματίσει να ξεκινήσουν το ταξίδι τους προς την Αθήνα από το μπλόκο του Πλατυκάμπου και θα κινηθούν μέσω της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου.

Στη συνέχεια, θα συναντήσουν τους συναδέλφους τους που έχουν στήσει μπλόκο στο Στεφανοβίκειο και από εκεί και πέρα θα περάσουν από τον Αλμυρό, θα ενωθούν με άλλα τρακτέρ και ως έναν κομβόι πλέον με τη συνοδεία περιπολικών αλλά και οχημάτων αγροτών θα φτάσουν στην Ανθήλη, εκεί όπου θα συναντηθούν με τρακτέρ που θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο από το μπλόκο του Ε-65 στην Καρδίτσα. Στη συνέχεια αυτό το κομβόι θα καταλήξει στο Κάστρο Βοιωτίας όπου θα διανυκτερεύσουν οι αγρότες.

Μαζί τους θα έχουν κι άλλα οχήματα με καύσιμα αλλά και για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσει κάποιο αγροτικό μηχάνημα, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν και να το επιδιορθώσουν ενώ αύριο νωρίς το πρωί από το Κάστρο Βοιωτίας θα ξεκινήσουν προς την Αθήνα. Η προσυγκέντρωση είναι για τις 17:30 η ώρα στην πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια στις 18:30 όλοι μαζί θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα.

Επίσης, αύριο θα ξεκινήσουν πάρα πολλά για ΙΧ αγροτών με όσο γίνεται περισσότερα άτομα το καθένα, αλλά και λεωφορεία. Υπολογίζεται ότι από τη Θεσσαλία μέχρι στιγμής τα λεωφορεία που αναμένεται να κατέβουν στην Αθήνα μπορεί και να ξεπερνούν τα 60.

Ο αγρότης από το μπλόκο του Πλατύκαμπου, Χρ. Σιδηρόπουλος, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή «Συνδέσεις» ότι είναι εθνικό ζήτημα η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ κι ότι αυτό που ψηφίστηκε στην ΕΕ πρέπει να ανατραπεί. Μιλώντας για τη Θεσσαλία και τις αποζημιώσεις τόνισε ότι δεν είναι ένα οικονομικό κόστος που το προκαλέσαμε εμείς. «Οι καταστροφές που έχουμε στη Θεσσαλία αφορούν περίπου 180.000 στρέμματα που είναι ακόμα μέσα στο νερό ενώ υπάρχουν κι άλλα 300.000 στρέμματα που είναι ακατάλληλα για καλλιέργεια» υπογράμμισε ακόμα ο κ. Σιδηρόπουλος ο οποίο διευκρίνησε ότι δεν θα εμποδίσουν κανέναν και δεν θα κλείσει κανένας δρόμος. Μίλησε για συντεταγμένη και προσεκτική κάθοδο κι ανέφερε ότι θα είμαστε στο Σύνταγμα την Τρίτη το απόγευμα και την Τετάρτη το πρωί -ενδεχομένως στις 10:00- θα αναχωρήσουμε για να γυρίσουμε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα».

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι ολιγόωροι αποκλεισμοί δρόμων. Oι αγρότες στο μπλόκο του τελωνείου της Νίκης στη Φλώρινα θα κλείσουν τα σύνορα για τα φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα σήμερα Δευτέρα 19 του Φλεβάρη από τις 12 έως τις τρεις μετά το μεσημέρι. Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν την κινητοποίηση τους την Τρίτη με το κλείσιμο των συνόρων και για τα Ι.Χ. οπότε και θα γίνει το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα με την κάθοδο των τρακτέρ στο Σύνταγμα

Σε νέους αποκλεισμούς προχώρησαν επί της Εγνατίας οδού, οι αγρότες σε Χαλκιδική και Ημαθία. Συγκεκριμένα χθες στις 18.30 το απόγευμα ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής απέκλεισαν την Εγνατία οδό και από τις δύο πλευρές, στο ύψος του κόμβου των Μουδανιών, ενώ στην Ημαθία αποκλεισμός της Εγνατίας οδού έγινε λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα, με μπλόκο των αγροτών στο κόμβο του Νησελίου. Οι αγρότες πραγματοποίησαν πεζή διαμαρτυρία.

Σήμερα οι αγρότες της Χαλκιδικής αναμένεται να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ σε οργασμό προετοιμασιών βρίσκονται οι διαδικασίες των αγροτών για την μεταφορά των τρακτέρ τους στην Αθήνα, πολλά εκ των οποίων αναμένεται να φορτωθούν σε νταλίκες.

Σχετικές αναρτήσεις

Πόσο επιθετικός μπορεί να γίνει ένας σκύλος εξαιτίας του ανθρώπου

AGGELOS DRITSAS

Χειμερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

AGGELOS DRITSAS

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς-Τί αυξήσεις θα δοθούν

AGGELOS DRITSAS

Σε δεύτερη φάση η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα, μετακίνηση αμάχων στο νότο ζητά το Ισραήλ

admin

Πανελλήνια Ένωση Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων

admin

Δήμος Τρικκαίων: Εκδήλωση για το “Καθολικό Βασικό Εισόδημα”

admin

Π.Δυτ. Μακεδονίας: Στήριξη στον αγώνα των αγροτών

AGGELOS DRITSAS

Ρέντη: 50 άτομα στο επίκεντρο των ερευνών της ΓΑΔΑ

AGGELOS DRITSAS

Τι θα πουλάει η ΔΕΗ μέσα από τα καταστήματα Κωτσόβολος

admin

Κρήτη: Στικάκια νικοτίνης προκάλεσαν τη λιποθυμία των μαθητών

AGGELOS DRITSAS

Έκτρωμα το φορολογικό νομοσχέδιο καταδικάζει συλλήβδην τους ελεύθερους επαγγελματίες

admin

Στο στόχαστρο του Ισραήλ τα νοσοκομεία στη Γάζα – Νεκρές νοσοκόμες, ασθενείς και πρόωρα μωρά

admin