ΑΥΤΟΔΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΔΗΜΟΙΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών


Κ. Μητσοτάκης: Χρέος μας να συνεργαστούμε με όλους τους δημάρχους και Περιφερειάρχες

«Θέλω να συγχαρώ όλους τους περιφερειάρχες και δημάρχους. Είναι χρέος της κυβέρνησης να συνεργαστεί μαζί τους. (…) Δεν ήταν μια καλή βραδιά για τη ΝΔ» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών. Πρόσθεσε ότι «τα βασικά συμπεράσματα βγήκαν την πρώτη Κυριακή. Θέλω να επισημάνω την χαμηλή συμμετοχή, πρέπει να μας προβληματίσει. Η κυβέρνηση πρέπει να πορεύεται με τα πόδια γειωμένα καλά στη γη».

Ν. Ανδρουλάκης: Σήμερα πετύχαμε μία μεγάλη νίκη για το ΠΑΣΟΚ – Πρώτη μεγάλη ήττα του κ. Μητσοτάκη

«Σήμερα πετύχαμε μεγάλη νίκη για το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη, μια νίκη της ανανέωσης, του προοδευτικού λόγου. Είναι και η πρώτη μεγάλη ήττα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήττα της αμετροέπειας, της αλαζονείας, των πελατειακών πρακτικών. (…) Ο λαός του έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα. (…) Έχουμε πολλούς αγώνες μπροστά μας και μεγάλες προκλήσεις. Είμαι σίγουρος πως θα κερδίσουμε, ενωμένοι όλοι μαζί» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Δ. Κουτσούμπας: Το βήμα που έγινε την προηγούμενη Κυριακή, ενισχύθηκε σήμερα

«Το βήμα που έγινε την προηγούμενη Κυριακή, ενισχύθηκε σήμερα (…). Η Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι πρώτη δύναμη σε πέντε δήμους της χώρας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ΓΓ του ΚΚΕ.

Κυριάκος Βελόπουλος: Μεγάλος ηττημένος και πάλι η Δημοκρατία

«Το πολιτικό σύστημα εξακολουθεί να ζει εκτός πραγματικότητας. Πέραν από τους “εκτός πραγματικότητας” πανηγυρισμούς ορισμένων, η πραγματικότητα είναι ότι ο ελληνικός λαός απεχθάνεται τους εκβιασμούς, τους διχασμούς και την κομματικοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το απέδειξε σήμερα περίτρανα γυρίζοντας την πλάτη και σε αυτές τις εκλογές», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Προσέθεσε ότι «μεγάλος ηττημένος» ήταν «και πάλι η Δημοκρατία, καθώς με ελάχιστες ψήφους κάποιοι θα χριστούν τοπικοί άρχοντες χωρίς να έχουν τη λαϊκή νομιμοποίηση» και υποστήριξε ότι «αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτή η πραγματικότητα δικαιώνει για άλλη μία φορά την Ελληνική λύση».

Αντώνης Σαμαράς: Η Πελοπόννησος μίλησε, νίκησε και αποφάσισε να πάει μπροστά

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έγινε νωρίτερα από την πλευρά τουΥπουργείου Εσωτερικών σε ενσωμάτωση 58% για τις Περιφέρειες και 38% ενσωμάτωση για τους Δήμους η διαφορά για τις Περιφέρειες μεταξύ πρώτου και δεύτερου είναι σημαντική πλην της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η οποία δεν θα αλλάξει με βάση την εκτίμηση που υπάρχει. Για τους τρεις μεγάλους Δήμους επίσης αναφέρθηκε ότι η διαφορά είναι αρκετά σημαντική και φαίνεται ότι δεν μπορεί να αλλάξει.

πηγη ΕΡΤ

Σχετικές αναρτήσεις

Καλαμάτα: Μητέρα πήγε τα παιδιά της στο σχολείο και μετά σκοτώθηκε πέφτωντας από τον 4ο όροφο

admin

Οι δηλώσεις του νέου Δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη

admin

Λέσβος: Αναγνωρίστηκε η σορός που περισυνελέγη μετά το ναυάγιο

admin

Δήμος Αγρινίου: Η σταυροδοσία του συνδυασμού Τραπεζιώτη

admin

Σε αργία δήμαρχος για τοποθέτηση ομπρελών και ανάκλιντρων σε παραλία

admin

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ38 η PHILOXENIA

admin

Συμβάσεις έργων 767.000 ευρώ στην Αργολίδα υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

admin

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για εποχική απασχόληση 500 ανέργων

admin

Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Π. Σπυρόπουλος: «Η Σημαία μας ΨΗΛΑ!!!»

admin

ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ :  ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΟΛΟΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΓΑΖΗΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΕΡΖΗΣ

admin

Σπ. Βρεττός: Ένα μεγάλο ευχαριστώ, θα δώσω όλη μου τη ψυχή τα επόμενα πέντε χρόνια – Ούτε μία ημέρα χαμένη

admin

RENEWABLE ENERGY TECH 2024: Η μεγάλη έκθεση για την Ενέργεια! 7-9 Μαρτίου ΔΕΘ HELEXPO

admin