ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΚΟΙΝΩΝΙΑΥΓΕΙΑ

Έξαρση της πνευμονίας με περίεργα συμπτώματα στην Κίνα

«Είμαστε σε επιφυλακή»,  λέει ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Για την έξαρση της πνευμονίας με περίεργα συμπτώματα στην Κίνα μίλησε χθες το πρωί ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης. «Είμαστε σε επιφυλακή» επεσήμανε, ενώ αναφερόμενος στο κοξάκι σημείωσε ότι δεν υπάρχει ανησυχία.

«Αυτό που βλέπουμε και αυτό που λένε και οι κινεζικές Αρχές είναι η έξαρση της πνευμονίας εξαιτίας της έξαρσης των αναπνευστικών λοιμώξεων που συμβαίνουν αυτή την περίοδο στην Κίνα, εξαιτίας του ότι είναι η πρώτη χρονιά που δεν έχουν μέτρα» υπογράμμισε ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στην ΕΡΤ και την εκπομπή «ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ» σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Κίνα. «Υπάρχει μια αύξηση κρουσμάτων που έχουν περίεργα συμπτώματα, δηλαδή σιωπηλά συμπτώματα στην αρχή και μετά εμφανίζουν κάτι οζίδια στον πνεύμονα, τα οποία χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης» συμπλήρωσε.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης μετέφερε την εκδοχή των κινεζικών Αρχών, που λένε ότι «κατά πάσα πιθανότητα είναι μυκόπλασμα πνευμονίας και όντως κάποια περιστατικά αποδίδονται εκεί πέρα, αλλά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζητάει περισσότερη προσοχή, ώστε εάν και εφόσον υπάρχει κάτι άλλο, θα πρέπει να ανακαλυφθεί, να διερευνηθεί, ώστε να περιοριστεί σύντομα».

«Υπάρχει μια μέτρια ανησυχία όσον αφορά την εξάπλωση ανθεκτικού μικροβίου στα αντιβιοτικά»

Ερωτηθείς για το εάν θα πρέπει να ανησυχούμε στην Ελλάδα, σημείωσε πως «αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται ότι είναι κάτι διαφορετικό, κάτι ιδιαίτερο. Υπάρχει μια ανησυχία, γιατί το μυκόπλασμα αυτό, απ’ ό,τι φαίνεται, είναι μεν ένα κοινό μικρόβιο, το οποίο υπάρχει και στην Ελλάδα, αλλά το συγκεκριμένο, όπως φαίνεται στην Κίνα, αναφέρεται ότι έχει αντοχή σε κάποια αντιβιοτικά. Οπότε υπάρχει μια μέτρια ανησυχία όσον αφορά την εξάπλωση ανθεκτικού μικροβίου στα αντιβιοτικά». Επιπλέον, πρόσθεσε πως «εάν και εφόσον φανεί ότι μπορεί να υπάρχει και κάτι άλλο, γιατί προς το παρόν δεν έχουμε κάτι επιπλέον και η Κίνα έδωσε κάποιες απαντήσεις στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, όμως προς το παρόν είμαστε σε επιφυλακή. Απλά βλέπουμε μήπως και υπάρχει κάτι επιπλέον».

Ερωτηθείς για την έξαρση στο κοξάκι σε ορισμένες περιοχές, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε πως «είναι μια λοίμωξη, η οποία κατά περιόδους κάνει εξάρσεις. Είναι διαφορετικής φύσεως από τα κλασικά μικρόβια, που προκαλούν προβλήματα στο αναπνευστικό, γιατί αυτό μεταδίδεται με σταγονίδια και από τη λεγόμενη «κοπρανοστοματική οδό», σχετίζεται με μυοκαρδίτιδες και περικαρδίτιδες και αυτό είναι που φοβόμαστε από την κοξάκι». «Δεν έχουμε αναφορές για βαριά περιστατικά, προς το παρόν» είπε κλείνοντας.

Σχετικές αναρτήσεις

Σε ποια σημεία γίνονται δωρεάν rapid test το Σάββατο 25

AGGELOS DRITSAS

Αυτοί είναι οι 26 δήμαρχοι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που ορκίζονται από 1η του έτους

admin

Πρώτη προσέγγιση του εντυπωσιακού κρουαζιεροπλοίου Celestyal Journey στη Ρόδο

admin

Τρίκαλα: Σε απαλλαγή τελών ύδρευσης λόγω Daniel προχωρά η ΔΕΥΑΤ

admin

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας από το βράδυ της Κυριακής με καταιγίδες

admin

Ζευγάρι απατεώνων ζήτησε 56.000 ευρώ από γυναίκα για δήθεν χειρουργείο σε συγγενή

admin

Το ΕΣΠΑ on the road ξεκίνησε το ταξίδι του από την πόλη της Άρτας

admin

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ38 η PHILOXENIA

admin

Χρ. Λαμπρόπουλος: Η Περιφέρεια θα συνεχίσει να υλοποιεί δράσεις για την ενίσχυση της ανακύκλωσης

admin

ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

admin

Ανεξάρτητες Αρχές: Διοργανώνουν συνέδριο στις αρχές Νοεμβρίου

admin

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για εποχική απασχόληση 500 ανέργων

admin