ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Απίστευτα πλάνα: Αγρότης όργωνε μαζί με αγέλη λύκων στο Μετόχι Σερρών

Αγρότης στο Μετόχι Σερρών μετέβη στο χωράφι του όπου βρέθηκε αντιμέτωπος με μια ολόκληρη αγέλη λύκων, περίπου 18, ίσως και παραπάνω όπως δήλωσε ο ίδιος στην ΕΡΤ.

Ο αγρότης δήλωσε πως οι λύκοι δεν τρόμαξαν από την παρουσία του ανθρώπου και του μηχανήματός του, αντιθέτως παρέμειναν στο σημείο παρατηρώντας τον. Όπως είπε, δεν είναι παράξενο το να δει κανείς λύκους στην περιοχή, αλλά το παράδοξο είναι πως αφενός ο πληθυσμός τους έχει αυξηθεί, αφετέρου τα άγρια ζώα δείχνουν πολύ εξοικειωμένα με την παρουσία ανθρώπων. Χαρακτηριστικά, δήλωσε πως τα ζώα έτρεχαν πίσω από το μηχάνημά του απ’ όπου εκείνος περνούσε, μέχρι αργά το βράδυ που ολοκλήρωσε τις εργασίες του.

Το τελευταίο διάστημα στην περιοχή έχουν καταγραφεί ζημιές από τους λύκους που ψάχνουν τροφή, έχοντας σκοτώσει δεκάδες αιγοπρόβατα, αρκετά βοοειδή, ένα μικρό άλογο, αλλά και αδέσποτα και δεσποζόμενα σκυλιά.

Συγκεκριμένα, πριν από μέρες ένα πόνυ στον Ιππικό σύλλογο Σερρών είχε δεχθεί επίθεση από λύκο, ενώ οι κάτοικοι του χωριού μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών είχαν εκφράσει την ανησυχία τους, αφού οι λύκοι εμφανίστηκαν και μέσα στο χωριό και είχε σημειωθεί απώλεια ζωικού κεφαλαίου σε κτηνοτροφικές μονάδες. Ωστόσο, δεν έχει καταγραφεί επίθεση εναντίον ανθρώπου.

Οι κάτοικοι και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, ζητούν ένα προληπτικό σχέδιο δράσης από πλευράς Πολιτείας για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο. “Δεν μπορούμε να πάρουμε τον Νόμο στα χέρια μας και δεν θα το κάνουμε, αλλά ζητάμε ένα σχέδιο” ανέφερε ο αγρότης που κατέγραψε τα πλάνα, μιλώντας στην ΕΡΤ.

ttps://www.news247.gr/ellada/apistefta-plana-agrotis-orgone-mazi-me-ageli-likon-sto-metoxi-serron/

Σχετικές αναρτήσεις

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών

admin

Προσλήψεις στο στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης ΑΜ-Θ

admin

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας

admin

Οι Περιφέρειες που πηγαίνουν σε β’ γύρο

admin

Πλατφόρμα διαχείρισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Διαχειριστής

Τα Πόθεν Έσχες των Περιφερειαρχών

admin