ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γάμος ομόφυλων: Το πολιτικό κόστος φρενάρει τον Μητσοτάκη

Η φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη με το κάρο και το άλογο, οι ερμηνείες και η γκρίνια στη ΝΔ για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών που προς το παρόν μένει στο συρτάρι.

Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και από την Εκκλησία, έχουν φρενάρει το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριώνΗ απάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σε σχετική ερώτηση χθες, έδωσε μάλιστα λαβή για ερμηνείες περί παγώματος του ζητήματος.

«Μη βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιαγράμματα», είπε ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης στο περιθώριο της ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Απέφυγε έτσι να ξεκαθαρίσει εάν και πότε θα έρθει τελικά η ρύθμιση για την οποία ο ίδιος έχει δεσμευτεί τόσο σε συνέντευξη του στο Bloomberg αμέσως μετά τις δεύτερες εκλογές, όσο και κατά τη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ, απαντώντας σε ερώτηση του NEWS 24/7.

Το Μαξίμου δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη εξάλλου, όποτε τίθεται το ζήτημα στο briefing, διαβεβαιώνει μεν ότι ο πρωθυπουργός θα τηρήσει τη δέσμευση του, αλλά αποφεύγει να προσδιορίσει το χρόνο.

Η Γκρίνια Στη ΝΔ Συνεχίζεται

Υπενθυμίζεται ότι από το φθινόπωρο ήδη κυβερνητικά στελέχη επιμένουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών θα έρθει μέχρι το καλοκαίρι. Η φράση αυτή όμως αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η ρύθμιση να κατατεθεί μετά τις ευρωεκλογές. Το σκεπτικό όσων υποστηρίζουν το σενάριο αυτό είναι πως έτσι δεν θα κινδυνεύσει η ΝΔ από διαρροές προς τα δεξιά στις ευρωκάλπες.

Από την άλλη υπάρχει και η άποψη πως όσο το ζήτημα μένει ανοιχτό, οι συντηρητικοί ψηφοφόροι της ΝΔ και πάλι μπορεί να επιλέξουν ψήφο διαμαρτυρίας προς τα δεξιά ώστε ο γάμος των ομόφυλων να αποσυρθεί οριστικά. Για αυτό είχε τεθεί στο τραπέζι και το σενάριο το νομοσχέδιο να ερχόταν άμεσα στη Βουλή, δηλαδή πριν την άνοιξη.

Σημειωτέον ότι ακόμη και βουλευτές της ΝΔ που δεν διαφωνούν ουσιαστικά με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αναρωτιούνται γιατί ο κ. Μητσοτάκης άνοιξε το ζήτημα, ενώ ήδη έχει κερδίσει το κέντρο και κινδυνεύει να χάσει προς τα δεξιά

Ιδίως οι βουλευτές της επαρχίας δέχονται πιέσεις από συντηρητικούς ψηφοφόρους. Ενώ η Εκκλησία πιέζει όλους τους βουλευτές, στην επαρχία και στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Η κυβέρνηση πάντως έχει διαμηνύσει ότι η Εκκλησία δε νομοθετεί. Το “εκσυγχρονιστικό προφίλ”, που θέλει άλλωστε να προβάλλει ο κ. Μητσοτάκης, δεν συνάδει με υποχώρηση στις πιέσεις των ιεραρχών. Από την άλλη, το πολιτικό κόστος φαίνεται πως τρομάζει το Μαξίμου, έξι μήνες πριν από τις κάλπες των ευρωεκλογών.

πηγη/http://www.news247.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Κωστής Χατζηδάκης: Δεν εξετάζουμε αύξηση στη φορολογία για ελεύθερους επαγγελματίες

admin

Δ. Κωστούρος: Δικαιωνόμαστε απόλυτα όταν λέγαμε για υπόγειες διαδρομές και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι (βίντεο)

admin

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό συμμετοχής στον β’ γύρο

admin

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Η Τζανακούλη στηρίζει Αγοραστό στο β’ γύρο

admin

Σήμερα στον εορτασμό της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας»

admin

Π. Πελοποννήσου: Ορίστηκαν οι αντιπεριφερειάρχες και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι

admin

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Ποια σχολεία και πότε θα είναι κλειστά ενόψει του δεύτερου γύρου

admin

Χαρδαλιάς: Διώχνει τις παρατάξεις από την Περιφέρεια -Τι σχεδιάζει…

admin

Δημόσιο: Έρχονται 16.521 προσλήψεις το 2024 – Σε ποιους κλάδους θα δοθεί προτεραιότητα

admin

Αποφάσισε να στηρίξει τον ανεξάρτητο υποψήφιο δήμαρχο κ. Κώστα Μητρόπουλο.

admin

Σέρρες: Ορκομωσίες νέων Δημοτικών Αρχών

admin

Ανδρουλάκης: Δεν στεκόμαστε εμπόδιο στα μη κρατικά Πανεπιστήμια

admin