ΑΥΤΟΔΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Λαρισαίων: Δημιουργεί Γραφείο Στήριξης Μικροεπιχειρηματικότητας

«Ο Δήμος μπορεί και πρέπει να γίνει η “γέφυρα” και ο “κύριος πόλος” προσέλκυσης και διευκόλυνσης περισσότερων ιδιωτικών επενδύσεων -και το Γραφείο Στήριξης Μικροεπιχειρηματικότητας, που ξεκίνησε τη λειτουργία του, είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα. Μπορούμε να κάνουμε πολλά σε μια εποχή που απαιτεί ακόμη περισσότερα, ιδίως για την υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του εν λόγω Γραφείου.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων τόνισε πως «η Τοπική Αυτοδιοίκηση εισέρχεται σε μία εποχή ωριμότητας, μια εποχή που μπορεί λόγω γνώσης, ικανότητας και διάθεσης να αποτελέσει την μηχανή που θα φέρει ανάπτυξη: για να διευκολύνουμε μικρούς και μεγάλους επενδυτές να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους, για να αναδείξουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, αλλά και για να οργανώσουμε τις μικρές επιχειρήσεις της περιοχής μας».

Το Γραφείο Στήριξης Μικροεπιχειρηματικότητας του Δήμου Λαρισαίων συνδέει την ευκαιρία δημιουργίας νέων επιχειρήσεων με την ανάγκη για απασχόληση, δίνοντας τη δυνατότητα σε ανέργους που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας να αναπτύξουν τις δικές τους επιχειρηματικές ιδέες ή να αυτο-απασχοληθούν. Παρέχει δωρεάν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, όπως υποστήριξη για τη σύνταξη επιχειρηματικού σχεδίου, την εύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων, τη δικτύωση με την τοπική αγορά, αλλά και εύρεση χώρου για την εγκατάσταση. Για το Γραφείο συμπράττουν ο Δήμος Λαρισαίων (ως αναθέτουσα αρχή) και η ένωση εταιρειών «Αναπτυξιακή Εταιρεία Επιμελητηρίου Λάρισας – “Δήμητρα” – Εκπαιδευτική Συμβουλευτική A.E», ενώ το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014 -2020.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων αναφέρθηκε σε σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών, σε επίπεδο Δήμου, όπως η δημιουργία Γραφείου Υποστήριξης Νέων Επιχειρηματιών, η ίδρυση Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων (start up), η συνεργασία με πιστωτικά ιδρύματα για την ανάπτυξη χρηματοδοτικών εργαλείων ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων από νέους. Παράλληλα, έκανε αναφορά και σε ζητήματα-προβλήματα που έχουν άμεση επίπτωση στη λειτουργία των επιχειρήσεων, όπως η τακτοποίηση πολεοδομικών θεμάτων, ενώ τόνισε τον στρατηγικό προσανατολισμό του Δήμου Λαρισαίων στην εφαρμογή πολιτικών για την ενίσχυση των καινοτομιών και των τεχνολογιών σε τοπικό επίπεδο, ώστε αυτές να αξιοποιηθούν από τις επιχειρήσεις και να προσελκυσθούν ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια.

«Πρόκειται για μια ιδιαίτερη σημαντική πρωτοβουλία καθώς θα δώσει την ευκαιρία σε άνεργους συμπολίτες, εν δυνάμει επιχειρηματίες, να λάβουν την κατάλληλη υποστήριξη, και εν τέλει να δημιουργήσουν την κατάλληλη επιχείρηση», τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Στρατηγικού Σχεδιασμού, κ.Κωνσταντίνος Καλόγηρος και κάλεσε όλους τους ενδιαφερόμενους να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρει το Γραφείο.

Για ικανοποίηση ενός αιτήματος ετών έκανε λόγο ο Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΛ, κ.Δημήτρης Παπαλέξης. «Το Γραφείο Στήριξης Μικροεπιχειρηματικότητας αποτελεί μια ολοκληρωμένη δομή για ανέργους όλου του Δήμου μας, οι οποίοι μπορούν να λάβουν την κατάλληλη συμβουλευτική υποστήριξη για το πώς θα οργανώσουν τις επιχειρήσεις τους, αλλά και πώς θα εντάξουν την καινοτομία και την πράσινη ενέργεια μέσα σε αυτές. Θέλουμε επιχειρήσεις βιώσιμες, που δημιουργούν θέσεις απασχόλησης και αυξάνουν το βιοτικό επίπεδο. Είναι μια σημαντική προσπάθεια και ευκαιρία για τους ανέργους που θα απευθυνθούν σε μας», σημείωσε ο κ.Παπαλέξης.

Στους στόχους του Γραφείου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Οργανισμού «Δήμητρα», κ.Νικόλαος Πιτσούλης. «Το Γραφείο έχει ήδη στελεχωθεί από έξι επιστήμονες, οι οποίοι μπορούν να κατευθύνουν τους ανέργους συμπολίτες μας σε δουλειές με τις οποίες μπορούν να ασχοληθούν στην περιοχή του Δήμου Λαρισαίων».

Να σημειωθεί πως το Γραφείο Στήριξης Μικροεπιχειρηματικότητας λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Λάρισας (Παπακυριαζή 44, 2410.549882 και email info@smallbizlarissa.gr και www.smallbizlarissa.gr), όπου και μπορούν να απευθύνονται οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.

Σχετικές αναρτήσεις

Τάσος Κάπος: πρόσκληση στη κεντρική προεκλογική του ομιλία στη Ζαχάρω

admin

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Πάνω από 20.000 τραυματίες βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας

admin

ΒΙΝΤΕΟ LIVE : «Έξυπνο σύστημα ενσωμάτωσης πληροφοριώνδικτύου ύδρευσης για ανίχνευση Διαρροών στην πόλη του Άργους»

admin

Αποχή Των Συμβολαιογράφων Μέχρι 11 Δεκεμβρίου – Γιατί Κατηγορούν Την Κυβέρνηση

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Κωνσταντίνος Μητρόπουλος – ΖΩ Ζαχάρω Φιγαλεία

admin

“Έρχεται” χιόνι… στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη! BINTEO

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για εποχική απασχόληση 500 ανέργων

admin

“Το γίδι των Μεθάνων”: Ένας μοναδικός αγώνας ορεινού τρεξίματος

admin

Μακελειό στις ΗΠΑ: Ένοπλος σκορπά τον θάνατο σε πόλη του Μέιν – Τουλάχιστον 22 νεκροί – Ακόμη ελεύθερος ο δράστης

admin

Τοπική Αυτοδιοίκηση 2024 – 2028 | Ενημέρωση νέων Δημάρχων | ΗΡΑΚΛΕΙΟ | 1η Ημέρα

admin

Κλειστό και την Τρίτη το Δημοτικό Σχολείο Μολύβου

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Μελέτη: Τα αντιβιοτικά για κοινές παιδικές λοιμώξεις δεν είναι πλέον αποτελεσματικά

admin