ΑΥΤΟΔΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΑΥΤΟΔΟΙΚΗΣΗΔΗΜΟΙΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

Δήμος Πάτρας κατά ΕΡΤ για το καρναβάλι

Σφοδρές αντιπαραθέσεις και αλαλούμ στην Πάτρα, με τη μετάδοση του καρναβαλιού από την κρατική τηλεόραση.

Η ΕΡΤ αποφάσισε να μεταδώσει παράλληλα το πατρινό καρναβάλι με εορτασμούς που θα εξελίσσονται σε όλη τη χώρα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά αυτή θα είναι η πρώτη φορά που δεν θα αφιερωθεί τηλεοπτικός χρόνος της ΕΡΤ αποκλειστικά στο Καρναβάλι της Πάτρας που παραδοσιακά έφτανε μέσα από την τηλεοπτική οθόνη σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ο δήμος Πατρέων εξέδωσε ανακοίνωση απαντώντας σε όλους εκείνους που τον εμπλέκουν στο ζήτημα με την ΕΡΤ, εξαπολύοντας τα πυρά τους προς δημοτική αρχή. Όπως αναφέρει, «μόλις η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για την απόφαση της διοίκησης να συμπεριλάβει το Πατρινό Καρναβάλι, μαζί με αυτά άλλων πόλεων, σε μία εκπομπή, προχώρησε σε ενέργειες ώστε να παρθεί πίσω αυτή η απόφαση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Πατρέων για το Πατρινό Καρναβάλι και τη μετάδοση της ΕΡΤ

“Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται στην πόλη μας έντονη «ανησυχία» για διάφορα ζητήματα, που δήθεν υποβαθμίζουν το Πατρινό Καρναβάλι, δείχνοντας ως υπεύθυνη γι’ αυτό φυσικά τη Δημοτική Αρχή και με έκδηλο πια, τον κρυφό πόθο διαφόρων να σπιλώσουν τις εκδηλώσεις, για να εξυπηρετήσουν τις πολιτικές τους επιδιώξεις.

Ως εδώ καλά. Όμως, θα συμβουλεύαμε όσους θέλουν να τοποθετηθούν επί του ζητήματος (και ειδικά όταν πρόκειται για επικεφαλής παράταξης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου), να φροντίζουν να ενημερώνονται για τα θέματα, γιατί εκτίθενται.

Η συνεργασία με την ΕΡΤ για την προβολή του Πατρινού Καρναβαλιού (το οποίο από πέρυσι και όχι από φέτος προβλήθηκε στην ΕΡΤ2 και τώρα στην ΕΡΤ3 με βάση τον προγραμματισμό της δημόσιας τηλεόρασης), έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες. Έγινε συμφωνία η ΕΡΤ να είναι χορηγός επικοινωνίας, προβάλλονται σταθερά σ’ αυτήν τηλεοπτικά διαφημιστικά μηνύματα, ενώ έχει δημιουργηθεί και ξεχωριστή ενότητα για το Πατρινό Καρναβάλι στην ιστοσελίδα της.

Εκτός των παραπάνω, ενημερώνουμε τους «ανησυχούντες» ότι αμέσως μετά την πανδημία, η ΕΡΤ πήρε την απόφαση να σταματήσει να καλύπτει με δικές της δυνάμεις την κυριακάτικη παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού, επικαλούμενη ζητήματα του προϋπολογισμού της. Γι’ αυτό η Δημοτική Αρχή πήρε την απόφαση, να αναλάβει η ίδια το κόστος παραγωγής του τηλεοπτικού σήματος, το οποίο μεταδόθηκε πέρυσι και θα μεταδοθεί και φέτος από την ΕΡΤ. Το να μπερδεύουμε συνεπώς, το ποσό που θα πληρώσει ο Δήμος για την παραγωγή του σήματος, με την απόφαση της ΕΡΤ για τον τρόπο μετάδοσης, είτε είναι παντελής άγνοια, είτε εσκεμμένο «τσουβάλιασμα» ζητημάτων, για τη δημιουργία κλίματος. Ο Δήμος δεν πληρώνει την ΕΡΤ για να μεταδώσει το Καρναβάλι!

Η συμφωνία με την ΕΡΤ, όπως αποδεικνύεται και από την αλληλογραφία που έχει ανταλλαγεί, αφορούσε ακριβώς τον ίδιο τρόπο προβολής, όπως και πέρυσι. Δηλαδή, την απευθείας μετάδοση με συνεχή ροή στην ΕΡΤ3. Μόλις η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για την απόφαση της διοίκησης να συμπεριλάβει το Πατρινό Καρναβάλι, μαζί με αυτά άλλων πόλεων, σε μία εκπομπή, προχώρησε σε ενέργειες ώστε να παρθεί πίσω αυτή η απόφαση.

Το Πατρινό Καρναβάλι είναι, όχι τυχαία, το Καρναβάλι της Ελλάδας και του αξίζει ολόπλευρη προβολή, με ευθύνη και της δημόσιας τηλεόρασης. Ελπίζουμε ότι οι «ανησυχούντες» θα συνδράμουν τη Δημοτική Αρχή, ασκώντας πίεση στην ΕΡΤ και την Κυβέρνηση.

Όπως και να ‘χει, οι πατρινοί και οι επισκέπτες της πόλης μας, θα ζήσουν και φέτος ένα επιτυχημένο Πατρινό Καρναβάλι, το Καρναβάλι της Ελλάδας!».

Σχετικές αναρτήσεις

Μήνυμα του Δημάρχου Ερμιονίδας, Ιωάννη Γεωργόπουλου για την Εθνική επέτειο της “28η Οκτωβρίου 1940”

admin

Γύθειο: Απρόοπτο περιστατικό σε επιχείρηση μεταφοράς ασθενή ναυτικού από δεξαμενόπλοιο

admin

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

admin

Δήμος Χαλκιδέων: Ξεκινά η ανάπλαση της Λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου

admin

Η Λαμία τίμησε την Εθνική Επέτειο του Ηρωϊκού Έπους του 1940

admin

Κωνσταντίνος Μητρόπουλος – ΖΩ Ζαχάρω Φιγαλεία

admin

«Φωτιά» στους Δήμους: Xιλιάδες ακίνητα πλησίον δασών χρειάζονται τεχνική έκθεση πυροπροστασίας

ΤΑΚΗΣ NAF

Εισαγγελική έρευνα για τις εικόνες ντροπής στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

AGGELOS DRITSAS

Κώστας Μπακογιάννης – Χάρης Δούκας: Συμφώνησαν στενή συνεργασία για ομαλή μετάβαση στον δήμο Αθηναίων

admin

Συνάντηση ΠΟΕ ΟΤΑ με τον e-Ε.Φ.Κ.Α.

admin

Απολογισμός για το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας- Στην Πτολεμαΐδα ο Ράσμουσεν

admin

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, στον εορτασμό για τον προστάτη του Ηρακλείου Άγιο Μηνά

admin