ΑΥΤΟΔΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΑΥΤΟΔΟΙΚΗΣΗΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

Δήμος Πατρέων: Καταβάλει αποζημίωση 300 χιλ. ευρώ για τον βαρύ τραυματισμό 11χρονου

Το δυσμενέστερο σενάριο για το δήμο καλείται να διαχειριστεί η ΚΕΔΗΠ «Καρναβάλι Πάτρας» σε σχέση με το ατύχημα που σημειώθηκε στην τελετή έναρξης το 2014, όταν ένα αγόρι, 11 χρόνων τότε, τραυματίστηκε από πυροτέχνημα με αποτέλεσμα να χάσει σχεδόν ολοκληρωτικά την όρασή του από το αριστερό του μάτι.

Μετά την προσφυγή της οικογένειας στη δικαιοσύνη για το ατύχημα που είχε απασχολήσει το πανελλήνιο, το 2020 και 2022 αντίστοιχα, είχαν εκδοθεί δύο αποφάσεις, του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πατρών αλλά και του Τριμελούς Εφετείου Πατρών που δίκασε την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Τα δικαστήρια είχαν υποχρεώσει τον πυροτεχνουργό της εταιρείας που ήταν υπεύθυνος για τη ρίψη των ελαττωματικών πυροτεχνημάτων να πληρώσει αποζημίωση 170 χιλ. ευρώ καθώς και τα δικαστικά έξοδα στην οικογένεια.

Τελικά πριν από ένα χρόνο περίπου και ενώ τόσο η εταιρεία που είχε αναλάβει την Τελετή όσο και ο πυροτεχνουργός δεν έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους, η διαταγή πληρωμής έφτασε εξ ολοκλήρου στο δήμο Πατρέων που είχε δικαστεί κατά συνυπαιτιότητα.

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΚΕΔΗΠ «Καρναβάλι Πάτρας» στις 28 του περασμένου μήνα το θέμα τέθηκε στο Δ.Σ. όπου είχε κληθεί και ο δικηγόρος του δήμου.

Η εισήγηση ήταν η άσκηση αγωγής από πλευράς της ΚΕΔΗΠ με στόχο να γίνει ακριβής ο καθορισμός του ποσοστού συνυπαιτιότητας και να μην κληθεί ο δήμος να χρεωθεί το σύνολο της αποζημίωσης. Ο λογαριασμός για ηθική βλάβη και αποζημίωση σωματικής βλάβης έχει φτάσει στα 270.000 ευρώ στον οποίο έχει προστεθεί και το σύνολο των δικαστικών εξόδων, 34.000 ευρώ περίπου.

«Εκείνος που κατέβαλε ολόκληρη την αποζημίωση έχει δικαίωμα αναγωγής κατά των λοιπών. Το δικαστήριο πρέπει να προσδιορίζει το μέτρο της ευθύνης ανάλογα με τον βαθμό συνυπαιτιότητας» αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ. της ΚΕ- ΔΗΠ.

Σύμφωνα με την εισήγηση του νομικού του δήμου, η ΚΕΔΗΠ δεν θα έπρεπε να κληθεί να καταβάλει πάνω από 13 χιλ. ευρώ καθώς βασικοί υπεύθυνοι και υπόλογοι είναι ο εργολάβος και ο πυροτεχνουργός της εταιρείας με μικρό ποσοστό να βαραίνει και τον τότε πρόεδρο του Οργανισμού.

Η απόφαση της ΚΕΔΗΠ ήταν ομόφωνη και εξουσιοδοτήθηκε η πρόεδρος Ήρα Κουρή να υπογράψει αγωγή κατά της εταιρείας από την οποία διεκδικεί ποσό 274 χιλ. ευρώ περίπου, τον πυροτεχνουργό και τον πρώην πρόεδρο.

πηγή: Εφημερίδα “Γνώμη

Σχετικές αναρτήσεις

Αυτοδιοικητικές Εκλογές: Ξεκάθαρα φαβορί αλλά και ντέρμπι βλέπουν οι στοιχηματικές εταιρίες στις περιφέρειες

admin

Γιάννης Γεωργόπουλος: Συνεχίζουμε Όλοι Μαζί ενωμένοι

admin

ΝΑΥΠΛΙΟ : Ζωντανά η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου από το Αυτοδιοίκηση.tv

admin

Δήμος Αγίας Βαρβάρας: «Είμαστε όλοι μαζί-Είμαστε μία ομάδα για τους συνανθρώπους μας!»

admin

«Αλλάζουν» οι δήμοι από την 1η Ιανουαρίου! – Ο νέος χάρης της τοπικής αυτοδιοίκησης

admin

Απίστευτος Αντώνης Γκουντάρας / Μία φορά κοινοτάρχης… για έβδομη δήμαρχος με 51,51%!!!

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν τα εισοδήματα των νοικοκυριών αλλά μειώθηκαν οι αποταμιεύσεις

admin

Ακόμα ένα βραβείο στο Δήμο Εορδαίας, για τις δράσεις του στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδας Κινητικότητας»

admin

Τάσος Κάπος – Αλλάζουμε τον τόπο μας

admin

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Ενημερωτική δράση κατά του καρκίνου του μαστού από το ΚΥ Λιτοχώρου

admin

 Η πρώτη γυναίκα χειρίστρια ανυψωτικών μηχανημάτων στη διαχείριση απορριμμάτων

admin

26η Οκτωβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. ΕΦΡΑΙΜ ιερούργησε εις την εορτάζουσα ενορία του Αγίου Δημητρίου Ύδρας

admin