ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δούκας: Εκδικητική για όσους ψήφισαν εμένα και όχι Μπακογιάννη η τροπολογία

“Απαράδεκτη” χαρακτήρισε την τροπολογία που τον αφήνει εκτός Ανάπλασης ο Χάρης Δούκας, κάνοντας λόγο για “δικαιολογίες” της κυβέρνησης επειδή “έχασε τον εκλεκτό της από δήμαρχο της Αθήνας”

Για τη “σκανδαλώδη τροπολογία” που τον αφήνει εκτός Ανάπλασης τοποθετήθηκε την Τετάρτη (20/12) ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο οποίος επιμένει να καλεί την κυβέρνηση να την αποσύρει άμεσα.

Ο νέος δήμαρχος της Αθήνας, Χάρης Δούκας, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε σχετικά με την εταιρεία “Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ”: «Ο κ. Μπακογιάννης, που είναι ακόμα δήμαρχος, είναι και πρόεδρος στην “Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ”. Έγινε πρόεδρος όντας δήμαρχος με αλλαγή στο νόμο από την κυβέρνηση της ΝΔ και σταματάει ο δήμος της Αθήνας να συμμετέχει στην «Ανάπλαση» όταν ο κ. Μπακογιάννης δεν θα είναι πια δήμαρχος της Αθήνας».

“Θα Γίνονται Αναπλάσεις Για Την Αθήνα, Χωρίς Την Αθήνα”

Ο κ Δούκας, τόνισε στη συνέχεια ότι δεν ήξερε τίποτα για την “Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ” και δήλωσε ότι θα γίνονται αναπλάσεις στην Αθήνα χωρίς την Αθήνα. Σημείωσε δε ότι μόλις χθες το βράδυ έμαθε ότι η «Ανάπλαση» δεν θα ελέγχεται από τον δήμο.

“Εγώ ξέρω ότι δε θα είμαι πρόεδρος με βάση την τροπολογία αυτή. Δεν είναι προσωπικό, ούτε ο Δήμος Αθήνας θα συμμετέχει με κάποιο εκπρόσωπο. Δηλαδή θα γίνονται αναπλάσεις στην Αθήνα χωρίς την Αθήνα. Όλα αυτά αποφασίστηκαν την τελευταία μέρα πριν κλείσει η Βουλή. Προφανώς και δεν το ήξερα. Δεν το ήξερε νομίζω και κανείς. Προφανώς και είναι απαράδεκτη η τροπολογία, γι αυτό και τη χαρακτήρισα “σκάνδαλο”. Λίγες μέρες πριν αναλάβω ένα πολύ σημαντικό εργαλείο, το οποίο χρησιμοποίησε και ο κ. Μπακογιάννης για να κάνει μια σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις, αλλάζει χέρια. Γίνεται ένα μπερδεμένο πράγμα. Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θέλει να κάνει η κυβέρνηση. Προφανώς και είναι μια δικαιολογία για να πάρουν την «Ανάπλαση» από εμένα, διότι έχασε η κυβέρνηση τον εκλεκτό της από δήμαρχο της Αθήνας. Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να πάρει πίσω την τροπολογία τόνισε ο κ. Δούκας.

Εκδικητική Για Τους Πολίτες Της Αθήνας Η Τροπολογία

Η τροπολογία αυτή είναι εκδικητική για τους πολίτες της Αθήνας που ψήφισαν εμένα και όχι τον κ. Μπακογιάννη και πρέπει να ζητήσει μια συγγνώμη ο κ. Μπακογιάννης στους Αθηναίους και στις Αθηναίες, διότι τον τίμησαν και ήταν δήμαρχος και είναι ακόμα και πρόεδρος της εταιρείας και μάλιστα θέλει να παίξει και ένα αυτοδιοικητικό ρόλο. Και είναι σημαντικό να προσπαθεί κανείς να ενισχύσει την αυτονομία της αυτοδιοίκησης και με τέτοιες δράσεις η αυτοδιοίκηση γίνεται λάφυρο της κυβέρνησης σημείωσε.

“Δεν θα έχει ο δήμος της Αθήνας, οι Αθηναίοι λόγο για όλα αυτά τα έργα. Θα τα αποφασίζει κάποιος υπουργός και εμείς όχι απλώς δεν θα μπορούμε να παρέμβουμε, δεν θα έχουμε καν εικόνα, διότι δεν θα συμμετέχει κανένας από εμάς στο διοικητικό Συμβούλιο. Θα πρέπει να γίνει δηλαδή ένα πάρκο, μία παιδική χαρά και δεν θα ξέρει κανείς πώς ακριβώς υλοποιείται, καθώς δεν θα υπάρχει καμία παρουσία εκπροσώπου της δημοτικής αρχής στο Συμβούλιο. Αυτό ψηφίζεται σήμερα” πρόσθεσε.

“Να Αλλάξει Η Νοοτροπία Που Λέει Ότι Είμαστε Πελάτες Της Κυβέρνησης”

“Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Είναι και ένα μήνυμα αυτό, ότι πρέπει η Αυτοδιοίκηση να σταθεί στα πόδια της και να παλέψει έτσι ώστε να αλλάξει την λογική και την νοοτροπία που λέει ότι είμαστε απλοί πελάτες της κυβέρνησης, αλλά ότι είμαστε ισότιμοι συνομιλητές. Ο καθένας έχει τον ρόλο του. Συνεργαζόμαστε, αλλά για να πετύχουμε σημαντικές αλλαγές στη ζωή των πολιτών. Δεν μπορεί δηλαδή σε αστικά κέντρα, σε πόλεις, σε χωριά να αποφασίζουν άλλοι και όχι οι ίδιοι οι πολίτες” δήλωσε ο κ. Δούκας.

Για την Πανεπιστημίου τόνισε ότι “από το ντιμπέιτ παραμένουν δύο ερωτήματα βασικά, τα οποία δεν έχουν απαντηθεί: Πόσο κόστισε. Θα μάθουμε τελικά πόσο κόστισε αυτή ιστορία; Και δεύτερον, πότε επιτέλους θα τελειώσει. Ακόμα και σήμερα που μιλάμε είναι ανοιχτή η Πανεπιστημίου“. Όπως επεσήμανε, υπάρχουν διαφορετικά δημοσιεύματα πυο κάνουν λόγο για διαφορετικά ποσάΠαράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη να γίνει διαχειριστικός έλεγχος και κάλεσε τον κ. Μπακογιάννη ως πρόεδρο της εταιρείας “Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ” να τον διατάξει.

Όσον αφορά στους στόχους τους σημείωσε: “Έχουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις που αφορούν στο πράσινο, στα σχολεία, στην καταπολέμηση της φτώχειας“.

ορκίζεται στις 28 Δεκεμβρίου στη δημοτική αγορά Κυψέλης και πρώτη του μηνός επισήμως μπαίνει στην ιστορία που λέγεται “δήμος Αθήνας”, παίρνοντας την ευθύνη. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

http://www.news247.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Διεθνές συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη στη Θεσσαλονίκη

admin

Ζάκυνθος: Άνοιξαν το φέρετρο και ανακάλυψαν πως κήδευαν λάθος άνθρωπο

admin

Δήλωση Δημήτρη Πτωχού για β΄ γύρο Περιφερειακών εκλογών 15-10-2023

admin

Γιατί στα Φώτα πετάμε τον τίμιο σταυρό σε νερά

admin

Κώστας Τζιούμης: «Προχωράμε έργα εξοικονόμησης ενέργειας, βελτιώνουμε διαρκώς την καθημερινότητα»

admin

Α. Πουλάς: Απόφαση για παράταση των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων στον Περιφερειακό Τύπο έως 1-1-2026

admin

Σε δεύτερη φάση η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα, μετακίνηση αμάχων στο νότο ζητά το Ισραήλ

admin

e-ΕΦΚΑ: Διευκρίνιση για τις πληρωμές των συντάξεων

admin

Φιλιππίνες: Σεισμός 6,9 Ρίχτερ στο Μιντανάο

admin

Τραγικό περιστατικό στην Πάτρα: Νεαρή κοπέλα σκοτώθηκε πέφτοντας από το μπαλκόνι 5ου ορόφου

admin

Εμπορικά καταστήματα: Στις 12 Δεκεμβρίου αρχίζει το εορταστικό ωράριο – Ανοικτά τις Κυριακές 17, 24 και 31 Δεκεμβρίου

admin

Ένα νέο πάρκο γειτονιάς στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

admin