ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΚΟΙΝΩΝΙΑΥΓΕΙΑ

Ελλείψεις φαρμάκων: «Πονοκέφαλος» ενόψει της αύξησης περιστατικών γρίπης και covid

Πονοκέφαλος επικρατεί στο υπουργείο Υγείας για τις ελλείψεις φαρμάκων, καθώς το φαινόμενο αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα με την αύξηση των περιστατικών γρίπης και covid.

Μάλιστα το υπουργείο Υγείας λόγω και της πτώσης της θερμοκρασίας είναι επί ποδός αφού πάντοτε όταν αυξάνονται τα περιστατικά των αναπνευστικών λοιμώξεων, παρατηρείται αυξημένη ζήτηση φαρμάκων τα οποία βρίσκονται σε έλλειψη όπως τα αντιβιοτικά.

Το υπουργείο υγείας δεν θέλει σε καμία περίπτωση να επαναληφθούν οι περυσινές εικόνες με τους γονείς να περιμένουν σε ουρές έξω από τα φαρμακεία για να εντοπίσουν ένα απλό παυσίπονο.

Γι αυτό αναμένεται να συνεχίσει τις απαγορεύσεις παράλληλων εξαγωγών φαρμάκων σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως τουλάχιστον σημειώνει μέχρι στιγμής ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Την ίδια στιγμή ευελπιστεί σε καλύτερη συνεργασία με τον νέο Πρόεδρο του ΕΟΦ καθηγητή Ευάγγελο Μανωλόπουλο, ώστε να μπορεί να παρακολουθεί όλη την αλυσίδα διακίνησης των φαρμάκων. Για το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί συνεχείς συσκέψεις της ηγεσίας του υπουργείου με τον νέο Πρόεδρο του ΕΟΦ αλλά και την αρμόδια επιτροπή παρακολούθησης των ελλείψεων φαρμάκων, προκειμένου να παρακολουθείται το φαινόμενο και να λαμβάνονται μέτρα άμεσα.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται όπως τονίζουν πηγές του ethnos.gr, να ενταθούν οι έλεγχοι στις φαρμακαποθήκες ώστε να διαπιστώνεται εάν υπάρχει το απόθεμα σε φάρμακα που προβλέπει ο νόμος.

Τον Δεκέμβριο το νέο application

Υπό το πρίσμα αυτό ετοιμάζεται με κάποια καθυστέρηση βέβαια και το νέο application για τα κινητά ώστε να μπορούν οι πολίτες να παρακολουθούν μέσα από μία ειδική ψηφιακή πλατφόρμα ποια φάρμακα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία και ποια λείπουν.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα σκόνταψε σε διάφορα γραφειοκρατικά και τεχνικά προβλήματα το προηγούμενο διάστημα γι αυτό και έρχεται με καθυστέρηση αν και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης το είχε εξαγγείλει για τα μέσα Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τις τελευταίες τοποθετήσεις του υπουργού Υγείας, το νέο app θα είναι τελικά έτοιμο έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

Πάντως ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όπως δηλώνει, συνεχίζει τις επαφές του με την Ευρώπη για τις ελλείψεις φαρμάκων ώστε να βρεθεί μία λύση από κοινού για όλες τις χώρες, με δεδομένο ότι το φαινόμενο – που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην έλλειψη πρώτων υλών – είναι Ευρωπαϊκό θέμα.

Σχετικές αναρτήσεις

22 παράτυπους μετανάστες από την Βεγγάζη εντόπισε το Λιμενικό στο Γύθειο

admin

Εορταστικό πρόγραμμα Ελευθέριων Πτολεμαΐδας και 28ης Οκτωβρίου

admin

Επέτειος Πολυτεχνείου: Συγκεντρώσεις και πορείες με επίκαιρα συνθήματα σήμερα στην Πάτρα

admin

Καστοριά: Εντοπίστηκε νεκρός ο 42χρονος που αγνοούνταν

admin

Πέθανε ο σπουδαίος σκηνοθέτης Τάσος Μπιρσίμ

admin

Σέρρες: Ανησυχία για κρούσμα αφρικανικής πανώλης

admin

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γεώργιος Γεραπετρίτης

admin

Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας

admin

Αγαπηδάκη για κορωνοϊό: Ένα βήμα πριν τον εμβολιασμό στα φαρμακεία

admin

Τατούλης: «Τι δεν είπε (στην Αρκαδία) ο «ψεύτης» και «ξεχασιάρης» Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης!»

admin

Έτοιμο να «ντεμπουτάρει» το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο της ιστορίας! 

admin

Υπουργείο Παιδείας: Προσλήψεις 10.753 αναπληρωτών – Όλα τα ονόματα

admin