ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΔΗΜΟΙΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Εξάρχεια: Τι απαντά ο Δ. Αθηναίων για τα δέντρα & το Μετρό

Μετά την Ελληνικό Μετρό ΑΕ, ο Δήμος Αθηναίων δίνει τη δική του απάντηση σε όσους αντιδρούν στην κοπή των δέντρων στην πλατεία των Εξαρχείων, λόγω των εργασιών για τη Γραμμή 4 του Μετρό.

Όπως τονίζει με σημερινή του ανακοίνωση, η υλοποίηση του σχεδιασμού που αποτυπώθηκε στο Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο είχαν υπογράψει από τον Μάρτιο του 2022 ο Δήμος Αθηναίων, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η Αττικό Μετρό Α.Ε και η Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε., ολοκληρώνεται με την υπογραφή της Σύμβασης για την προμήθεια 2.975 μεγάλων δέντρων σε χώρους και σημεία του Δήμου Αθηναίων που επηρεάζονται από τις εργασίες. Η απόφαση αυτή αφορά προφανώς και τα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με το Δήμο Αθηναίων, “το μνημόνιο εξασφαλίζει αφενός την ανεμπόδιστη πρόοδο των εργασιών, καθώς είναι ένα αδιαπραγμάτευτο έργο υψηλότατης περιβαλλοντικής και κοινωνικής αξίας και αφετέρου τον σεβασμό στη λειτουργία της πόλης και την κατ’ ελάχιστο διατήρηση του πράσινου ισοζυγίου κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Πρακτικά όλες οι αγωνίες έχουν απαντηθεί.

*Με το Μνημόνιο που συνυπέγραψαν η Αττικό Μετρό, το Υπουργείο Μεταφορών και ο Δήμος Αθηναίων και στο οποίο περιγράφονται οι υποχρεώσεις κάθε μέρους. Μνημόνιο που υπερψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και από τις παρατάξεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ.

* Με την από 28/06/23 δημοπράτηση του έργου για την προμήθεια των νέων δέντρων.

* Με τη μεταφύτευση των υπαρχόντων δέντρων σε προκαθορισμένα σημεία. Επισυνάπτεται ο σχετικός σχεδιασμός της υπηρεσίας πρασίνου.

* Με την προκήρυξη των αρχιτεκτονικών διαγωνισμών για την τελική μορφή που θα λάβουν -μετά την ολοκλήρωση των έργων του Μετρό- οι τρεις εμβληματικές πλατείες Κολωνακίου, Εξαρχείων και Κυψέλης, καθώς και οι χώροι μπροστά από τους σταθμούς «Ακαδημίας», «Ευαγγελισμού», «Αλεξάνδρας» και «Δικαστήρια».

* Με την πρόβλεψη για μεταφορά και τοποθέτηση ή αποθήκευση και φύλαξη των γλυπτών και των έργων τέχνης σε χώρους που υποδεικνύει ο Δήμος Αθηναίων.

* Με την αντίστοιχη πρόβλεψη και για τον αστικό εξοπλισμό.”

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αναφέρει: «Με το μετρό δεν παίζουμε. Γι αυτό εγκαιρως δρομολογήσαμε τις αναγκαίες λύσεις. Εδώ και καιρο. Με σχέδιο, στοχοθεσία και συνέπεια. Μακριά από σκιαμαχίες και λαϊκισμούς. Το δίλημμα «μετρό ή δέντρα» είναι τεχνητό, είναι ψευδές και επιπλέον πάλιωσε».

Σχετικές αναρτήσεις

Σε άνδρα ανήκει το πτώμα που εντοπίστηκε στο Παράλιο Άστρος Κυνουρίας – Σε εξέλιξη οι έρευνες του Λιμενικού

admin

Με τον Πρωθυπουργό συναντήθηκε ο νεοεκλεγής Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου

admin

ΝΑΥΠΛΙΟ: Η οδός Θεσσαλονίκης άλλαξε! Πεζοδρόμια , ράμπες ΑΜΕΑ

admin

Η Π.Ε.Δ. Στέρεας Ελλάδας υποστηρίζει την 7η ΕΜΑΚ για την προσφορά της

admin

Ξεκίνησε η Σχολή Προπονητών UEFA -C στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Aθήνα: Ο Δούκας θέλει να φτιάξει China Town στο κέντρο

AGGELOS DRITSAS

17η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

admin

Εντυπωσιακή νίκη του Γιάννη Μαλτέζου στο Άργος (βίντεο)

admin

O Δήμαρχος Τροιζηνίας Μεθάνων Τάσος Μούγιος υποδέχτηκε την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα Δόμνα Μιχαηλίδου

ΤΑΚΗΣ NAF

Ψήφισμα για την άρνηση στον Δήμο Κιλκίς να μισθώσει μαθητικά δρομολόγια

admin

Υβριστικό παραλήρημα Μπέου κατά δημοσιογράφων [Βίντεο]

admin

Με λαμπρότητα έγινε η παρέλαση στην Καλαμαριά για την 28η Οκτωβρίου

admin