ΑΥΤΟΔΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΑΥΤΟΔΟΙΚΗΣΗΔΗΜΟΙΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη και Δημάρχου Ρεθύμνου, στον Υπουργό Υγείας, για τα προβλήματα του Νοσοκομείου

Επιστολή αναφορικά στη στελέχωση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, απέστειλαν από κοινού σήμερα στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή και ο Δήμαρχος Δήμου Ρεθύμνης, κ. Γιώργης Μαρινάκης.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή τους αναφέρουν τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε εκ νέου να σας ενημερώσουμε για τη σωρεία των προβλημάτων, που απειλούν τη βιωσιμότητα του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, του μοναδικού νοσηλευτικού ιδρύματος της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

Το Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Νομού μας, το οποίο είναι αναγκασμένο να λειτουργεί σε πρωτόγνωρες πραγματικά συνθήκες υποστελέχωσης, ιατρικού προσωπικού – έχετε ήδη ενημερωθεί για την ανάγκη ενίσχυσής του με ειδικότητες, όπως παθολόγοι, πνευμονολόγοι, αναισθησιολόγοι, γιατροί ΜΕΘ κ.α, – καθημερινά διεξάγει έναν τιτάνιο αγώνα, ώστε να ανταποκριθεί στο ομολογουμένως δύσκολο έργο.

Αυτή τη στιγμή και δεδομένων των συνθηκών η λειτουργία του Νοσοκομείου Ρεθύμνου έχει φτάσει στο «σημείο μηδέν, καθώς έχουν πλέον παραιτηθεί ειδικευμένοι γιατροί που έχουν εμπειρία, αρκετοί και πολλών χρόνων, από την εργασία τους στο Νοσοκομείο, λόγω υπερεφημέρευσης, εξάντλησης και εξαναγκασμού τους για να συμμετέχουν σε διακομιδές διασωληνωμένων ασθενών ανεξαρτήτως ειδικότητας. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στην Παθολογική Κλινική δεν έχουν μείνει ειδικευόμενοι ενώ ήταν 10 πριν δύο χρόνια, και παραιτούνται συνεχώς αγροτικοί γιατροί που, ενώ η θέση τους είναι στα Κέντρα Υγείας, εξαναγκάζονται να εφημερεύουν στο ΤΕΠ και μάλιστα χωρίς επιμελητή ΤΕΠ.

Κύριε Υπουργέ,

Η ασφαλής και ποιοτική λειτουργία του μοναδικού νοσηλευτικού ιδρύματος της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης τίθεται πλέον υπό σοβαρή αμφισβήτηση, γεγονός που έχει αρνητικό αντίκτυπο στη ζωή των 85.000 περίπου κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, των χιλιάδων μελών της φοιτητικής κοινότητας και επισκεπτών – τουριστών. Αναμένουμε τις άμεσες παρεμβάσεις σας για την αντιμετώπιση των προαναφερθέντων ζητημάτων προκειμένου το Νοσοκομείο Ρεθύμνου να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες, που θα διασφαλίζουν το υπέρτατο δημόσιο αγαθό της υγείας.

Για την προστασία της δημόσιας υγείας και για να μπορούν οι γιατροί και οι νοσηλευτές του Νοσοκομείου Ρεθύμνου να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους με ασφάλεια και αξιοπρέπεια στους συμπολίτες μας χρειάζεται άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και συγκεκριμένα με γιατρούς και νοσηλευτές, των οποίων την άμεση πρόσληψη σε πανελλήνιο επίπεδο είχε εξαγγείλει η Κυβέρνηση εν μέσω πλειστάκις.

Είμαστε βέβαιοι ότι γίνονται από μέρους σας προσπάθειες για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, ωστόσο ισχυρά κίνητρα, οικονομικά και όχι μόνο, είναι αναγκαίο να δοθούν σε ιατρικό προσωπικό για να ενταχθούν στο έμψυχο δυναμικό του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και να ανταποκριθούν θετικά στις κατά καιρούς προκηρύξεις του Υπουργείου για τη στελέχωσή του.

Προς αυτή την κατεύθυνση μπορεί να συνδράμει η αξιοποίηση από μέρους σας της πρότασης του Πανεπιστημίου Κρήτης για τη διάθεση έκτασης 60 στρεμμάτων προκειμένου να ανεγερθεί ένα νέο σύγχρονο Νοσοκομείο, που θα διασυνδεθεί με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, το οποίο θα εξυπηρετεί τις αυξημένες ανάγκες του τόπου μας και παράλληλα θα αποτελεί πόλο έλξης για το ιατρικό προσωπικό».

Σχετικές αναρτήσεις

Ημερίδα για την 3η Δεκέμβρη 2023 “Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία: Εθνική Στρατηγική 2024-2030” live

admin

Στα Γιάννενα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου για το 9ο συνέδριο ΕΝΠΕ

admin

Εντυπωσιακή νίκη του Γιάννη Μαλτέζου στο Άργος (βίντεο)

admin

Νότιο Πήλιο: Στην κυκλοφορία από αύριο η διάβαση ανάντι της Γέφυρας Μπελεγρίνο στα Καλά Νερά

admin

Πρώτη προσέγγιση του εντυπωσιακού κρουαζιεροπλοίου Celestyal Journey στη Ρόδο

admin

Σήμερα οι εκλογές για το προεδρείο της ΠΕΔ Ηπείρου

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Δήμος Χαλανδρίου: 173 άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων στηρίζουν το Σίμο Ρούσσο

admin

Δημοπρατείται η εγκατάσταση αναβατορίου ατόμων στο Κάστρο Μονεμβασίας

admin

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΟΕΕ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

admin

Συνεδρίασε η ΚΕΔΕ για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ- Τι αποφάσισε και τι είπε ο Θοδ. Λιβάνιος

admin

Κρήτη: Δύο τροχαία με τέσσερις τραυματίες σε Χανιά και Ρέθυμνο.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Αυτοδιοικητικές Εκλογές: Ξεκάθαρα φαβορί αλλά και ντέρμπι βλέπουν οι στοιχηματικές εταιρίες στις περιφέρειες

admin