ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Θέματα του πρωτογενή τομέα συζήτησαν ο Περιφερειάρχης με τους διευθυντές των ΔΑΟΚ

Σειρά θεμάτων που αφορούν στον πρωτογενή τομέα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εξετάστηκαν στην σύσκεψη που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε τη Τρίτη 31 Οκτωβρίου, στην Τρίπολη, με τους διευθυντές των ΔΑΟΚ στις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

Κατά την σύσκεψη εξετάστηκε εκ νέου το πρόβλημα με την καταβολή των αμοιβών στους περίπου 90 αξιολογητές γεωπόνους, οι οποίοι χειρίζονται μείζονα ζητήματα για τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα σχέδια βελτίωσης, καθώς και το πρόγραμμα νέων αγροτών.

Οπως έγινε γνωστό, εξετάζεται η δυνατότητα να καταβάλει η Περιφέρεια τις αμοιβές τους, από τον προϋπολογισμό της, και να καλύψει την δαπάνη αυτή όταν εγκριθεί η σχετική πίστωση από τους κατ’ αρχήν αρμόδιους για την καταβολή των εν λόγω αμοιβών.

Ακόμα, στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση σχετικά με την αναμενόμενη για εφέτος παραγωγή ελαιόκαρπου, η οποία αναμένεται μειωμένη, ενώ θετικά ήταν τα συμπεράσματα από την εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και από την εξέλιξη των τιμών για το ελαιόλαδο φετινής εσοδείας που κυμαίνονται αυτή την εποχή περί τα 9,50 ευρώ.

Τέλος, εξετάστηκε κατά την εν λόγω σύσκεψη και η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο φετινό 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και προϊόντων μέλισσας, που υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από 1η έως και 3 του ερχόμενου Δεκεμβρίου στην Αθήνα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο μέγιστος αριθμός των επιχειρήσεων που θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέρχεται σε 19 -ενώ θα υπάρχει και ένα κοινό περίπτερο για τις 6 ΔΑΟΚ.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας ζήτησε από τους διευθυντές των πιο πάνω υπηρεσιών να κάνουν εισηγήσεις ως προς τα κριτήρια για τη συμμετοχή μελισσοκόμων από τις 5 Π.Ε. Ας σημειωθεί ότι η Περιφέρεια θα καλύψει το 80% του συνολικού κόστους συμμετοχής, ενώ το υπόλοιπο 20% θα επιβαρύνει τους συμμετέχοντες εκθέτες.

Σχετικές αναρτήσεις

Εικόνες σοκ: “Πάτωσε”

admin

Ξεκίνησε η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα

AGGELOS DRITSAS

Δείτε την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

ΤΑΚΗΣ NAF

Αγριογούρουνα “βολτάρουν” ανενόχλητα σε χωριά του Δήμου Ναυπλιέων

admin

LIVE > ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΚΕΔΕ 24/11/23

admin

Ψυχρή εισβολή από σήμερα με κρύο, βροχές και χιόνια

admin

ΠΣΤΕ: Ξεκινούν εργασίες εγκατάστασης φωτοβολταϊκών ΤΟΕΒ Μεξιατών

admin

Ξεκίνησε το 1ο Αγροδιατροφικό Συνέδριο “Agrown” στη λίμνη Τριχωνίδα

admin

Δήμος Αγίας Βαρβάρας: «Είμαστε όλοι μαζί-Είμαστε μία ομάδα για τους συνανθρώπους μας!»

admin

Η Ερμιονίδα ψηλά, εκεί ακριβώς που της αξίζει!

admin

55χρονος προσπάθησε να σώσει σκυλί από τον δρόμο και τον παρέσυρε λεωφορείο ΚΤΕΛ

admin

Γ. Γαβρήλος από την Γιορτή Ροδιού Ερμιόνης: Ο αγροτικός κόσμος είναι σε αδιέξοδο.

admin