ΑΥΤΟΔΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Μειωμένες τιμές σε 1.500 προϊόντα από τον Μάρτιο

Τα μέτρα για την ακρίβεια είναι στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως η προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας, η αντιμετώπιση της ακρίβειας, η υποστήριξη των αγροτικών προϊόντων και η αναβάθμιση της δημόσιας υγείας αποτελούν προτεραιότητα.

«Εδώ και μήνες εξελίσσεται μια διαρκής παρέμβαση για πιο προσιτές τιμές στο ράφι, καθώς ο πληθωρισμός αντιστεκεται σε κάποια είδη. Έχουμε θέσει ήδη όριο στο περιθώριο των εταιρειών στο βρεφικό γάλα, όπου οι αυξήσεις πράγματι ήταν μεγάλες και συχνά αδικαιολόγητες. Ταυτόχρονα περιορίζουμε τις παροχές των προμηθευτών στα σούπερ μάρκετ. Τα αποτελέσματα αυτών των παρεμβάσεων θα φανούν σταδιακά, τα πρώτα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση προσδοκά οι αρχικές τιμές σε 1.500 προϊόντα να είναι μειωμένες από τις αρχές Μαρτίου και άρα και οι τελικές επί αυτών των μειωμένων.

Σχετικά με τον κατώτατο μισθό είπε πως «στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα αποφασίσουμε για την αύξηση του κατώτατου μισθού που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας πως οι παρεμβάσεις αυτές επί των εισοδημάτων θα αποτελέσουν αποφασιστική απάντηση στο πρόβλημα της ακρίβειας που μας ταλαιπωρεί τα τελευταία 3 χρόνια.

«Χρειαζόμαστε στοχευμένα μέτρα γι’ αυτό και δεν υποτιμούμε διαχρονικές στρεβλώσεις στον τρόπο λειτουργίας της αγοράς και οι παρεμβάσεις μας είναι πράγματι διαρθρωτικές».

Σχετικά με την θεματολογία του υπουργικού είπε:

«Ο Υπουργός Ανάπτυξης θα παρουσιάσει τον προγραμματισμό μας. θυμίζω ότι έχουν γίνει παραπάνω από 20.000 έλεγχοι, έχουμε επιβάλει και εισπράξει πρόστιμα, ενώ θα συζητήσουμε και για την προστασία προϊόντων με επιδίωξη να διασφαλίσουμε ποιότητα και αξιοπιστία και την αντιμετώπιση της μάστιγας των ελληνοποιήσεων. Στις Βρυξέλλες έχουν ήδη κατατεθεί 19 προτάσεις βελτίωσης της ΚΑΠ και καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία των Ευρωεκλογών είναι σημαντικό να αναδειχτεί από το κόμμα μας η ανάγκη αναδιάρθρωσης της ΚΑΠ.

Θα βρεθώ σύντομα στη Θεσσαλία για να συναντήσω τους παραγωγούς ώστε να δούμε πόσο πιο γρήγορα μπορύμε να κινθούμε για αποκατάσταση και αποζημίωση μετά το πέρασμα του Daniel.

Στον τομέα της Υγείας, γίνονται πολλά πράγματα. Το ΕΣΥ αλλάζει και αλλάζει σε πολλά διαφορετικά επίπεδα. Προχωρούν ανακαινίσεις νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, ξεκινούν τα απογευματινά χειρουργεία. Να θυμίσω σε αυτούς που αντιδρούν σήμερα, συζητήθηκε και θεσμοθετήθηκε πρώτη φορά χωρίς να εφαρμοστεί πριν από 20 χρόνια, αλλά ο Υπουργός θα παρουσιάσει και μία νέα δέσμη μέτρων.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα παρουσιάσει ένα καινοτόμο σχέδιο. Είναι προτάσεις που θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί εδώ και καιρό. Ο Υπουργός ήταν πολύ πρόσφατα στη Φινλανδία που είναι μία χώρα υπόδειγμα, όπου σχεδιάζουμε την ίδρυση ενός τμήματος πληροφορικής».

Σχετικές αναρτήσεις

Δήμαρχος Ερμιονίδας στο MEGA: Όλα έτοιμα για την 12η γιορτή ροδιού (βίντεο)

admin

Ακρίβεια: Σοκάρει το «άλμα» στις τιμές του ελαιόλαδου –  «Χτύπησε» τα 21€/λίτρο στο ράφι

AGGELOS DRITSAS

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

admin

Από την Χούντα, στο Πολυτεχνείο (Ντοκιμαντέρ)// “Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ”

admin

Έχω λάβει το μήνυμα των εκλογών, έχω κάνει την αυτοκριτική μου και έχω αναγνωρίσει τα λάθη μου.

admin

Η Κωνσταντίνα Νικολάκου μιλάει για τις Ευρωεκλογές ΒΙΝΤΕΟ

ΤΑΚΗΣ NAF

Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο της Ελένης Κτιστάκη

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Χρόνης Δήμαρχος Επιδαύρου: Η νίκη είναι μεγάλη! Η ευθύνη μεγαλύτερη!!!

admin

Αυτοί είναι οι δήμοι που πηγαίνουν σε β’ γύρο

admin

Σήμερα ανακοινώνονται τα μέτρα για την οπαδική βία

AGGELOS DRITSAS

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. ξεχώρισε ανάμεσα στις κορυφαίες επιχειρήσεις της χώρας, στα Growth Awards 2023

admin

Με 54,32% νέος δήμαρχος Σπάρτης ο Μιχάλης Βακαλόπουλος

admin