ΑΥΤΟΔΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΑΥΤΟΔΟΙΚΗΣΗΔΗΜΟΙΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΤΟ ΕΣΠΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣΥΠΟΔΟΜΕΣ

Μνημόνια συνεργασίας και βραβεία καινοτομίας στα Innodays 2023

Μνημόνια συνεργασίας τόσο με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης όσο και με το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στο πλαίσιο των InnoDays 2023, που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή.

Τα μνημόνια υπογράφτηκαν για την ενίσχυση του παρατηρητηρίου καινοτόμου επιχειρηματικότητας, παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης Μάξιμου  Σενετάκη, του Προέδρου του Περιφερειακού συμβουλίου Βαγγέλη Ζάχαρη, του αντιπεριφερειάρχη Καινοτομίας Επιχειρηματικότητας Αντώνη Παπαδεράκη, του αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Νίκου Ξυλούρη, επιστημόνων, ερευνητών, επιχειρηματιών και πλήθους επισκεπτών της έκθεσης.

Οι Φοίβος Σιμόπουλος και Εμμανουήλ Βαμβάκος έλαβαν το πρώτο βραβείο
Οι Φοίβος Σιμόπουλος και Εμμανουήλ Βαμβάκος έλαβαν το πρώτο βραβείο

Ο περιφερειάρχης και οι εκπρόσωποι του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης όπως και του ΕΒΕΑ αναφέρθηκαν στη σημαντικότητα της συνεργασίας στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών νεοφυών επιχειρήσεων και στην ενίσχυση της γνώσης και της παραγωγής.

Το τριήμερο των επιτυχημένων εκδηλώσεων “INNO DAYS” έκλεισε  με την ανακοίνωση από τον αντιπεριφερειάρχη Αντώνη Παπαδεράκη των Βραβείων Καινοτομίας σε  επιχειρήσεις της Κρήτης αλλά και των βραβείων του «Μαραθωνίου Καινοτομίας».

Το Βραβείο Καινοτομίας προϊόντος-υπηρεσίας απονεμήθηκε από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Μάξιμο Σενετάκη στην εταιρεία BioCos, το Βραβείο Καινοτομίας Βιωσιμότητας-Ανθεκτικότητας απονεμήθηκε από τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη στην εταιρεία Βιοενεργειακή Κρήτης ΑΕ, το Βραβείο Καινοτομίας Επιχειρησιακής Διαδικασίας απονεμήθηκε από την πρόεδρο του ΕΒΕΑ κα. Σοφία Κουνενάκη -Εφραίμογλου και το Βραβείο της νέας Καινοτόμου Επιχείρησης απονεμήθηκε από την κα Εύη Σαχίνη, διευθύντρια του ΕΚΤ.

Σε ομάδα ερευνητών του ΙΤΕ το δεύτερο βραβείο
Σε ομάδα ερευνητών του ΙΤΕ το δεύτερο βραβείο

Απονομές βραβείων Μαραθώνιου Καινοτομίας – Αρτέμης Σαϊτάκης

Το 1ο Βραβείο απονεμήθηκε σε ομάδα  φοιτητών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, κ.κ. Φοίβο Σιμόπουλο και Εμμανουήλ Βαμβάκο.

Το 2ο Βραβείο απονεμήθηκε σε ομάδα  αποτελούμενη από  τους ερευνητές του ΙΤΕ, κ.κ. Χαρίδημο Κονδυλάκη, Φωκίωνα Λογοθετίδη, Γεώργιο Καβλεντάκη, Γιάννη Πετράκη και Βασίλη Τζικούλη.

Το 3ο Βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα  φοιτητών κ.κ. Εμμανουήλ Τζαγάκη και Άρη Ιωάννη Μιχαλόπουλου.

Τα βραβεία συνοδεύονταν με χρηματικά έπαθλα (2500€, 1500€ και 500€  αντίστοιχα) από το έργο «Δράσεις ακαδημαϊκής καινοτομίας, στο πλαίσιο λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης», καθώς και ένα τιμητικό δώρο από την εταιρεία SkyΤelecom, η οποία υποστήριξε τα δίκτυα επικοινωνίας των Ημερών Καινοτομίας 2023.

Ο Μαραθώνιος ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Αρτέμη Σαϊτάκη, ο οποίος για πολλά χρόνια διετέλεσε διευθυντής του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και συνέδεσε το όνομά του με τη στήριξη και την προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην Κρήτη.

Τέλος, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου Καινοτομίας που αποτελούνται από στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης και όλων των ακαδημαϊκών/ ερευνητικών ιδρυμάτων της Κρήτης εξέφρασαν την οδύνη τους για τον αδόκητο θάνατο του πρωτεργάτη και μέλους της Οργανωτικής Επιτροπής των InnoDays, του Hackathon, και του Φυτώριου Ιδεών, καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελου Γρηγορούδη και ανακοινώθηκε ότι η επαναλαμβανόμενη δράση του Φυτωρίου Ιδεών στο εξής θα ονομαστεί «Φυτώριο Ιδεών  Ευάγγελος Γρηγορούδης».

Σχετικές αναρτήσεις

Επέλαση της κακοκαιρίας από την Παρασκευή – Έντονα φαινόμενα το Σαββατοκύριακο, τα πρώτα χιόνια στα ορεινά

admin

Γ. Γαβρήλος: Ιδεοληπτική και εκδικητική η απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας στο Άργος

admin

Φθιώτιδα: Τροχαίο για οδηγό μηχανής που συγκρούστηκε με αγριογούρουνο

admin

Την επόμενη Κυριακή θα κριθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου: Δ. Πτωχός 42,60% – Π. Τατούλης 31,85%

admin

Βόλος: «Αλαλούμ» με απόφαση για εκλογή νέου προέδρου δημοτικού συμβουλίου

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Συμφωνία Δημιουργίας: Η ευθύνη υπαγορεύει να πάρουμε καθαρή θέση και να στηρίξουμε τον κ. Μαλτέζο

admin

Σε 47 σημεία το δίκτυο μωβ κάδων στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

admin

Ανατροπή με τον καιρό, μετά το τσουχτερό κρύο έρχεται θερμή εισβολή

admin

ΦΑΓΕ: “Πληθωριστικός” τζίρος, ανατιμήσεις και κερδοφορία στο 9μηνο

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

admin

Πειραιάς: Εντοπίστηκε κοντέινερ με 60 κιλά κοκαΐνη – Τρεις συλλήψεις

admin

Γνωρίζετε ποια πανέμορφη πόλη της Πελοποννήσου λεγόταν… «Φαραί»;

admin