ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔΗΜΟΙΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΤΟ ΕΣΠΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣΥΠΟΔΟΜΕΣ

Μνημόνια συνεργασίας και βραβεία καινοτομίας στα Innodays 2023

Μνημόνια συνεργασίας τόσο με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης όσο και με το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στο πλαίσιο των InnoDays 2023, που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή.

Τα μνημόνια υπογράφτηκαν για την ενίσχυση του παρατηρητηρίου καινοτόμου επιχειρηματικότητας, παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης Μάξιμου  Σενετάκη, του Προέδρου του Περιφερειακού συμβουλίου Βαγγέλη Ζάχαρη, του αντιπεριφερειάρχη Καινοτομίας Επιχειρηματικότητας Αντώνη Παπαδεράκη, του αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Νίκου Ξυλούρη, επιστημόνων, ερευνητών, επιχειρηματιών και πλήθους επισκεπτών της έκθεσης.

Οι Φοίβος Σιμόπουλος και Εμμανουήλ Βαμβάκος έλαβαν το πρώτο βραβείο
Οι Φοίβος Σιμόπουλος και Εμμανουήλ Βαμβάκος έλαβαν το πρώτο βραβείο

Ο περιφερειάρχης και οι εκπρόσωποι του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης όπως και του ΕΒΕΑ αναφέρθηκαν στη σημαντικότητα της συνεργασίας στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών νεοφυών επιχειρήσεων και στην ενίσχυση της γνώσης και της παραγωγής.

Το τριήμερο των επιτυχημένων εκδηλώσεων “INNO DAYS” έκλεισε  με την ανακοίνωση από τον αντιπεριφερειάρχη Αντώνη Παπαδεράκη των Βραβείων Καινοτομίας σε  επιχειρήσεις της Κρήτης αλλά και των βραβείων του «Μαραθωνίου Καινοτομίας».

Το Βραβείο Καινοτομίας προϊόντος-υπηρεσίας απονεμήθηκε από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Μάξιμο Σενετάκη στην εταιρεία BioCos, το Βραβείο Καινοτομίας Βιωσιμότητας-Ανθεκτικότητας απονεμήθηκε από τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη στην εταιρεία Βιοενεργειακή Κρήτης ΑΕ, το Βραβείο Καινοτομίας Επιχειρησιακής Διαδικασίας απονεμήθηκε από την πρόεδρο του ΕΒΕΑ κα. Σοφία Κουνενάκη -Εφραίμογλου και το Βραβείο της νέας Καινοτόμου Επιχείρησης απονεμήθηκε από την κα Εύη Σαχίνη, διευθύντρια του ΕΚΤ.

Σε ομάδα ερευνητών του ΙΤΕ το δεύτερο βραβείο
Σε ομάδα ερευνητών του ΙΤΕ το δεύτερο βραβείο

Απονομές βραβείων Μαραθώνιου Καινοτομίας – Αρτέμης Σαϊτάκης

Το 1ο Βραβείο απονεμήθηκε σε ομάδα  φοιτητών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, κ.κ. Φοίβο Σιμόπουλο και Εμμανουήλ Βαμβάκο.

Το 2ο Βραβείο απονεμήθηκε σε ομάδα  αποτελούμενη από  τους ερευνητές του ΙΤΕ, κ.κ. Χαρίδημο Κονδυλάκη, Φωκίωνα Λογοθετίδη, Γεώργιο Καβλεντάκη, Γιάννη Πετράκη και Βασίλη Τζικούλη.

Το 3ο Βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα  φοιτητών κ.κ. Εμμανουήλ Τζαγάκη και Άρη Ιωάννη Μιχαλόπουλου.

Τα βραβεία συνοδεύονταν με χρηματικά έπαθλα (2500€, 1500€ και 500€  αντίστοιχα) από το έργο «Δράσεις ακαδημαϊκής καινοτομίας, στο πλαίσιο λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης», καθώς και ένα τιμητικό δώρο από την εταιρεία SkyΤelecom, η οποία υποστήριξε τα δίκτυα επικοινωνίας των Ημερών Καινοτομίας 2023.

Ο Μαραθώνιος ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Αρτέμη Σαϊτάκη, ο οποίος για πολλά χρόνια διετέλεσε διευθυντής του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και συνέδεσε το όνομά του με τη στήριξη και την προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην Κρήτη.

Τέλος, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου Καινοτομίας που αποτελούνται από στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης και όλων των ακαδημαϊκών/ ερευνητικών ιδρυμάτων της Κρήτης εξέφρασαν την οδύνη τους για τον αδόκητο θάνατο του πρωτεργάτη και μέλους της Οργανωτικής Επιτροπής των InnoDays, του Hackathon, και του Φυτώριου Ιδεών, καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελου Γρηγορούδη και ανακοινώθηκε ότι η επαναλαμβανόμενη δράση του Φυτωρίου Ιδεών στο εξής θα ονομαστεί «Φυτώριο Ιδεών  Ευάγγελος Γρηγορούδης».

Σχετικές αναρτήσεις

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού – Πως θα κινηθεί η κακοκαιρία μέχρι και το Σάββατο

admin

ΔΥΠΑ: Επιταγές Κατάρτισης 1.000 ευρώ για 30.000 ανέργους – Ποιοι μπορούν να πάρουν το voucher

admin

Κόνιτσα: Αρκούδες βρέθηκαν νεκρές από πυροβολισμούς στην εθνική οδό – Ανάμεσά τους μωρό αρκουδάκι

admin

Ανοχύρωτη η «πρότυπη τουριστική πόλη» της Αθήνας

admin

Κιβέρι, Μύλοι, Τημένιο, Νέα Κίος, παραλία Αγίου Παντελεήμονα …Όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου μας έτοιμο να μας υποδεχθεί.

Διαχειριστής

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη |

Διαχειριστής

Επίσκεψη του Νέου Δημάρχου Μ. Βακαλόπουλου στις Αρχές του Τόπου

admin

Βάρδα: Διήμερο δράσεων κατά της έμφυλης βίας

admin

Δήλωση Δημήτρη Πτωχού για β΄ γύρο Περιφερειακών εκλογών 15-10-2023

admin

Συνελήφθη 70χρονη που πωλούσε ελαιόλαδο σε λαϊκή

admin

Εθιμοτυπική επίσκεψη υποψηφίου ευρωβουλευτή στον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανό.

admin

Θανάσης Βασιλόπουλος – Δήμαρχος Καλαμάτας

admin