ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα έξυπνα υδρόμετρα αποκτά η πόλη των Σερρών

Το έργο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και είναι προϋπολογισμού 16.417.000,00 ευρώ και αφορά περίπου 47.100 νέα υδρόμετρα για τις Σέρρες.

Υπεγράφη ακόμα ένα σημαντικό έργο που αφορά τα νέα “έξυπνα” υδρόμετρα στις Σέρρες. Πιο συγκεκριμένα ο τίτλος του είναι “Αντικατάσταση παλαιών υδρόμετρων με νέα, τύπου AMR, εντός νέων φρεατίων και σε νέους συλλέκτες οικοδομών, για τον περιορισμό του μη τιμολογημένου νερού στη ΔΕΥΑ Σερρών“.

Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία Τεχνική Εταιρεία Σερρών (ΤΕΣ) που αναλαμβάνει το έργο με ποσοστό έκπτωσης 2,91%. Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την πόλη των Σερρών που αναβαθμίζει τη διαχείριση της υδροδότησης της περιοχής.

Το έργο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και είναι προϋπολογισμού 16.417.000,00 ευρώ και αφορά περίπου 47.100 νέα υδρόμετρα για τις Σέρρες.

Tο έργο έχει προϋπολογισμό 14,4 εκατ. ευρώ (19,1 εκατ. αξία με ΦΠΑ). Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενδιαφέροντος πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2023 ενώ η αποσφράγιση των προσφορών έγινε στις 20/01/2023.

Σύμφωνα με την προκήρυξη η διάρκεια της σύμβασης φτάνει τους 72 μήνες (6 χρόνια). Αυτό σημαίνει πως αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις η ολοκλήρωση της αντικατάστασης όλων των υδρομέτρων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2029.

Αναθέτουσα Αρχή είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Σερρών (ΔΕΥΑΣ). Το έργο αφορά την αντικατάσταση όλων των παλαιών υδρόμετρων στο Δήμο Σερρών με νέα, τύπου AMR, εντός νέων φρεατίων και σε νέους συλλέκτες οικοδομών, για τον περιορισμό του μη τιμολογημένου νερού στη ΔΕΥΑ Σερρών και την λειτουργία και συντήρηση του έργου από τον ανάδοχο για 36 μήνες (3 χρόνια).

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης δήλωσε πως “με την χρήση της νέας τεχνολογίας θα παρασχεθούν μια σειρά διευκολύνσεων και υπηρεσιών στους πολίτες αλλά και στην ΔΕΥΑΣ. Δίνουμε στους δημότες τη δυνατότητα να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο της σύνδεσής τους και να προσαρμόζουν την κατανάλωσή τους στις πραγματικές τους ανάγκες, βασιζόμενοι σε ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο”.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος σημείωσε πως “τα υδρόμετρα θα καλύψουν όλο τον δήμο και είναι περίπου 47.000. Ακόμη, θα κατασκευαστούν 18.000 φρεάτια για τις μονοκατοικίες που σημαίνει πως τα υδρόμετρα θα μεταφερθούν εκτός των αυλών των σπιτιών και θα περιοριστεί δραστικά το φαινόμενο των νεροκλοπών”.

phgh/http://www.news247.gr

Σχετικές αναρτήσεις

«Άνοιξαν οι αιτήσεις Μετεκπαιδευσης για Οροφοκομία & Επισιτισμό Ηλεκτρονικές υποβολές έως 20/10/2023 »

admin

Δημόσιο-επαναφορά 13ου & 14ου μισθού: Τι (δεν) λέει η κυβέρνηση

admin

ΙΖ’ Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ

admin

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί πολύ γνωστή μάρκα μπισκότων (φωτο)ΒΙΟΛΑΝΤΑ VEGANO ΦΥΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

admin

Η Ερμιονίδα ψηλά, εκεί ακριβώς που της αξίζει!

admin

Αλλάζει ο καιρός – Έρχονται βροχές και καταιγίδες

admin

Απόπειρα παράνομης μεταφοράς 19 μεταναστών στον Έβρο

admin

Βία: Τι δεν καταλαβαίνoυν;

admin

Ολοι οι συντελεστές φορολόγησης για τα Επαγγελματικά Ταμεία

admin

Στον «αέρα» οι συμβάσεις των εργαζομένων στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ

admin

«Βραδιές Πολιτισμού»: Μια μοναδική θεατρική εμπειρία βίωσαν οι θεατές της παράστασης «Οιδίπους Τύραννος»

admin

Κλείνει τμήμα της Ποσειδώνος – Βρέθηκε βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

admin