ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στην πρώτη γραμμή της προσφοράς και το 2023

O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το 2023, παρέμεινε σταθερά προσηλωμένος στο ανθρωπιστικό του καθήκον, παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, υλοποιώντας συνεχείς δράσεις και προγράμματα προς ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και την ενίσχυση των πλέον ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, το 2023, οι ακούραστοι εθελοντές (Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας, Σαμαρείτες – Διασώστες & Ναυαγοσώστες και Νεότητας) και το προσωπικό του Ε.Ε.Σ, απανταχού της Ελλάδος, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν πρωτόγνωρες καταστάσεις. Ο φονικός σεισμός σε Τουρκία-Συρία, η σύγκρουση των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, το τραγικό ναυάγιο ανοικτά της Πύλου, τα πολλαπλά και ταυτόχρονα πύρινα μέτωπα του καλοκαιριού και οι φοβερές πλημμύρες στην Θεσσαλία είναι μόνο μερικά από τα γεγονότα που σημάδεψαν το 2023. Στις φοβερές αυτές καταστροφές οι εθελοντές βρέθηκαν από στην πρώτη γραμμή της προσφοράς, προτάσσοντας την υψηλή τεχνογνωσία και ετοιμότητά τους, αποδεικνύοντας για ακόμα μία χρονιά ότι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, έτοιμοι να προσφέρουν, ανά πάσα στιγμή, τις υπηρεσίες τους σε οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη προκύψει.

https://youtube.com/watch?v=9uunePM70_0%3Ffeature%3Doembed

Πολύτιμος σύμμαχος και συνοδοιπόρος στις ανθρωπιστικές ενέργειες του Ε.Ε.Σ. η αγάπη και η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού. Πολίτες, σύλλογοι, εταιρείες και οργανισμοί από όλη την Ελλάδα έσπευσαν να στηρίξουν υλικά και οικονομικά τις δράσεις υποστήριξης του Ε.Ε.Σ, αναγνωρίζοντας και επικροτώντας την τεράστια προσπάθεια και κινητοποίηση του Οργανισμού.

Παράλληλα, το 2023, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός εντατικοποίησε και επέκτεινε το ανθρωπιστικό του έργο, υλοποιώντας μια σειρά από πρωτοποριακά και καινοτόμα προγράμματα (δράσεις Προαγωγής Υγείας σε όλη την Ελλάδα, Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας, Πρώτες Βοήθειες για σκύλους, ενημέρωση για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής κ.α.) προς όφελος των πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της χώρας.

Ees1
photo
photo
photo

phgh/http://www.newsbomb.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Σοκάρει το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο του 8χρονου στο Ζεφύρι

admin

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι έως τις 19 Ιανουαρίου

AGGELOS DRITSAS

Απόπειρα παράνομης μεταφοράς 19 μεταναστών στον Έβρο

admin

ΦΠΑ: Μόνιμα στο 13% μεταφορές, τουρισμός, και πολιτισμός

admin

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρη Αργολίδας με Εμπορικό και Επιχειρηματικό Σύλλογο Ναυπλίου

admin

Ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο Άργος BINTEO

ΤΑΚΗΣ NAF

Πουθενά η Αρκαδία … στο δίκτυο υδατοδρομίων Πελοποννήσου!

AGGELOS DRITSAS

Βλάβη της ΔΕΗ στο κεντρικό αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑ Άργους Μυκηνών – Σε ποια χωριά υπάρχει πιθανότητα διακοπής υδροδότησης

admin

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Οι προσπάθειες της Αιγύπτου να αποτρέψει την σύγκρουση

admin

Θρίλερ στην Ηλεία: Σύλληψη αλλοδαπού που φώναζε «Αλάχ, Αλάχ»

admin

Δήμος Ήλιδας: Δύο συλλήψεις για εννέα κλοπές σε οικίες, οχήματα, κατάστημα και κοινωφελή επιχείρηση

admin

Αργολίδα: Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Κώστας Τασσόπουλος

admin