ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

Πάτρα: Στο εδώλιο σήμερα αιρετός για το ατύχημα με τραυματισμό 7χρονου σε παιδική χαρά

Το ατύχημα είχε συμβεί σε παιδική χαρά στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος στην Πάτρα τον Ιούλιο 2019, όταν καγκελόπορτα αποκολλήθηκε και τραύματισε 7χρονο.

Στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας μεταφέρεται σήμερα Δευτέρα 20/11/2023,  η υπόθεση, όπου αναμένεται να δικαστεί ο αντιδήμαρχος Εργων Χρήστος Κορδάς για ατύχημα που είχε συμβεί σε παιδική χαρά στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος στην Πάτρα τον Ιούλιο 2019. Τότε, μία καγκελόπορτα έπεσε σε έναν 7χρονο που έπαιζε.

Η καγκελόπορτα αποκολλήθηκε από τη θέση της και τραυμάτισε το παιδί στο χέρι, το οποίο διακομίσθηκε στο Καραμανδάνειο, χωρίς ευτυχώς να συντρέχουν λόγοι για τη νοσηλεία του. Αφού του είχαν προσφερθεί οι πρώτες βοήθειες, είχε αποχωρήσει για το σπίτι του. Ομως, για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων για σωματική βλάβη από αμέλεια.

Ο αντιδήμαρχος Εργων Χρήστος Κορδάς διώκεται ποινικά για την υπόθεση. Κατηγορείται, καθώς είναι αρμόδιος, μεταξύ άλλων, για τη συντήρηση των παιδικών χαρών του Δήμου Πατρέων. Σύμφωνα με την εισήγηση που έγινε στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου για τη νομική κάλυψη του αντιδημάρχου:
«Αν και ήταν υποχρεωμένος να μεριμνά για τον συνεχή έλεγχο αυτών, για τη διαπίστωση τυχόν ελλείψεων και φθορών και για την άμεση αποκατάσταση αυτών και αν και είχαν ενημερωθεί από δημότες του Δήμου Πατρέων ότι η μεταλλική πόρτα εισόδου της περίφραξης της παιδικής χαράς που βρίσκεται στην πλατεία Μεταμόρφωσης Σωτήρος Πατρών είναι φθαρμένη και ότι υπάρχει κίνδυνος ανά πάσα στιγμή να αποκολληθεί από τους μεντεσέδες της, από αμέλειά του παρέλειψε να πράξει τα ανωτέρω, με αποτέλεσμα, το οποίο αν και όφειλε δεν προέβλεψε η ως άνω αναφερόμενη μεταλλική πόρτα πράγματι να αποκολληθεί και κατά την πτώση της να τραυματίσει τον ανήλικο παθόντα, ο οποίος υπέστη κάταγμα ονυχοφόρου φάλαγγας ΔΕ μεγάλου δακτύλου, ήτοι σωματική βλάβη».

Πάντως, αποτελεί γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σημαντική προσπάθεια αναβάθμισης των 120 παιδικών χαρών της Πάτρας. Με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα σε παιδικές χαρές που είχαν δημιουργηθεί τις προηγούμενες δεκαετίες, γίνονται παρεμβάσεις ώστε να αποκτήσουν πιστοποιήσεις για τα σύγχρονα πρότυπα ασφαλείας. Μάλιστα, περισσότερες από τις μισές έχουν αποκτήσει «Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης» και θεωρούνται απόλυτα ασφαλείς. Ωστόσο, τα ερωτηματικά σχετικά με τη συντήρηση των παιδικών χαρών παραμένουν, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις είναι εμφανή τα σημάδια φθοράς από τον χρόνο, τη χρήση ή ακόμα και φαινόμενα βανδαλισμού.

Σχετικές αναρτήσεις

Σε δύο πλοία προσέκρουσε στο λιμάνι της Πάτρας το Hellenic Spirit κατά τη διαδικασία κατάπλου

admin

Δήμος Πατρέων: «Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζομένους στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου Πατρών»

admin

Κακοκαιρία: 400 κλήσεις στην Πυροσβεστική μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις στην Αχαΐα

admin

«Έσβησε» μέσα στο αυτοκίνητό της

admin

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ

admin

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

admin

Τραγικό περιστατικό στην Πάτρα: Νεαρή κοπέλα σκοτώθηκε πέφτοντας από το μπαλκόνι 5ου ορόφου

admin

Επέτειος Πολυτεχνείου: Συγκεντρώσεις και πορείες με επίκαιρα συνθήματα σήμερα στην Πάτρα

admin

Σύλληψη 34χρονου στην Πάτρα

admin

Δήμος Πατρέων: Καταβάλει αποζημίωση 300 χιλ. ευρώ για τον βαρύ τραυματισμό 11χρονου

admin

Πάτρα: Έδωσε γιορτινό χρώμα στην πόλη το Patras Santa Bike

admin

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων

admin