ΑΥΤΟΔΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΑΥΤΟΔΟΙΚΗΣΗΔΗΜΟΣΙΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΠΔΕ: Ολοκληρώνονται οι εργασίες πρόσβασης στην Ιερά Μονή Ομπλού

Στην τελική φάση βρίσκονται οι εργασίες βελτίωσης της πρόσβασης της οδού προς την Ιερά Μονή Ομπλού, καθώς η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει προχωρήσει ήδη σε εκτεταμένη παρέμβαση στον υφιστάμενο χωματόδρομο καθιστώντας πλέον την ιστορική Μονή ευκολότερα προσβάσιμη με ασφάλεια και άνεση, τόσο από τους μοναχούς, όσο και από το σύνολο των επισκεπτών.

Χθες Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023, επισκέφθηκαν την περιοχή όπου εκτελούνται εργασίες ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου Ανδρέας Φίλιας, ο Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού, Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Τάκης Παπαδόπουλος και ο βοηθός Περιφερειάρχη για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης Πάνος Σακελλαρόπουλος, οι οποίοι ενημερώθηκαν για το έργο που έχει εκτελεστεί και αφορά εκσκαφές και διανοίξεις για την προσαρμογή της οδού ώστε να εξασφαλιστεί ικανό πλάτος προκειμένου να ανταποκρίνεταιστον κυκλοφοριακό φόρτο.

Όπως ενημερώθηκαν, έχουν ολοκληρωθεί χωματουργικές εργασίες για τη διαμόρφωση κατά το δυνατόν ενιαίας μηκοτομής και τη διαμόρφωση κατά πλάτος κλίσεων, κατασκευάστηκαν τάφροι απορροής για την απομάκρυνση των ομβρίων, τοποθετήθηκαν εγκάρσιοι σωληνωτοί αγωγοί και φρεάτια, ενώ ξεκίνησε η οδοστρωσία με άσφαλτο. Μετά το πέρας των ασφαλτικών εργασιών θα τοποθετηθούν στηθαία ασφαλείας στις επικίνδυνες θέσεις της οδού, ενώ θα γίνει οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση.

Η Ιερά Μονή Ομπλού συμπεριλαμβάνεται στα σημαντικά θρησκευτικά μνημεία της Δυτικής Ελλάδας με μεγάλη επισκεψιμότητα, αλλά η πρόσβαση υπήρξε δυσχερής. Η βελτίωση του δρόμου θεωρείται βέβαιο ότι θα συμβάλλει στην περαιτέρω αξιοποίηση και ανάδειξη της Μονής, η οποία ιδρύθηκε το 1315είναι χτισμένη σε προνομιακή θέση στο όρος Ομπλός επάνω από το χωριό Σαραβάλι και απέχειπερίπου 15 χλμ από την Πάτρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Συνεδρίασε η ΚΕΔΕ για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ- Τι αποφάσισε και τι είπε ο Θοδ. Λιβάνιος

admin

ΙΡΛΑΝΔΙΚΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ

admin

ΔΥΠΑ: Το επίδομα που θα σας γεμίσει το “ταμείο” σας το ελάχιστο με 508 ευρώ

admin

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Παραιτήθηκε και ο Στέφανος Τζουμάκας με βέλη κατά αυριανιστών

admin

Σέρρες: Ορκομωσίες νέων Δημοτικών Αρχών

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

To «ευχαριστώ» του Ζαχαρία Δοξαστάκη – «Θα εργαστώ ακούραστα για τη Χερσόνησο των ονείρων μας»

admin

Φεύγετε. Δεν το καταλαβαίνετε; Καράπαυλος Κωνσταντίνος 

admin

Η εφορία σβήνει οφειλές χιλιάδων υπερχρεωμένων νοικοκυριών – Ποιους αφορά

admin

ΒΙΝΤΕΟ LIVE > Πλήθος κόσμου στην 11 η γιορτή ελιάς και ελαιολάδου στο Κρανίδι

admin

Παρέμβαση του προέδρου της ΚΕΔΕ, για τις αποδοχές των αιρετών

admin

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΦΕΠΑΕ ΠΛΑΤΩΝΑ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑ

admin

Μόνιμες προσλήψεις στο Λιμενικό (προκηρύξεις)

admin