ΑΥΤΟΔΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΔΗΜΟΙ

Πυρά Μουντζούρη στην ηγεσία του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών

Την δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στην ολοκλήρωση των μελετών μετατοπίσεως της χάραξης του οδικού έργου διασταύρωση Αγίας Παρασκευής – Πέτρας εξέφρασε σε συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, αποδίδοντας ευθύνες στην Πολιτεία και ζητώντας τα 100 εκ. του Ταμείου Ανάκαμψης, έχοντας ως «δεδομένο» ότι το Φράγμα Τσικνιά δεν θα γίνει να πάνε σε άλλα έργα της Λέσβου, ενώ ζήτησε και την άμεση έγκριση των μελετών του δρόμου Αγίας Παρασκευής – Πέτρας.

«Όταν το 2019 αναλάβαμε την Περιφέρεια είχαμε προτάξει -εκτός από το δρόμο Μεγαλοχώρι – Αγιάσο στον οποίο δεν θα αναφερθώ σήμερα- το οδικό έργο Αγία Παρασκευή – Πέτρα» ανέφερε ο κ. Μουτζούρης στην εισαγωγή του προσθέτοντας ακολούθως: «Είδαμε ότι ήμασταν έτοιμοι και μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε δημοπράτηση, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ του 2014-2020 η χρηματοδότηση του έργου και πριν από δύο χρόνια κάναμε την δημοπράτηση του έργου. Οι επιτροπές δούλεψαν καλά και με συνέπεια και είχαμε ανάδειξη αναδόχου που ήταν η ΘΕΜΕΛΗ ΑΕ. και όταν ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε ανακαλύψαμε (..) ότι τμήμα της οδού «έπεφτε» στον ταμιευτήρα του φράγματος. Και τότε η Κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι η χρηματοδότηση του φράγματος Τσικνιά εντάσσεται στο ταμείο ανακάμψεως. Εμείς θορυβηθήκαμε διότι μας ανέτρεπε την έναρξη κατασκευής του δρόμου (..)Σε συνάντηση στην Αθήνα είπα ότι «πάτε να μας μποϊκοτάρετε το έργο» και το κάνετε αυτό επειδή είμαι αντάρτης- το είπα για να πιέσω την κατάσταση- είχα την διαβεβαίωση ότι καθόλου δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, απλά δεν συντονίστηκαν οι δύο διευθύνσεις (εκείνη που έκανε το Φράγμα και εκείνη που έκανε το δρόμο). Τότε συμφωνήθηκε ότι θα εκπονηθεί η μελέτη από την Υπηρεσία του Υπουργείου που είχε κάνει και την αρχική μελέτη και θα ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους. Αυτά είχαν γίνει τον Ιανουάριο του 2022. Ο κ. Αθανασίου, υπηρεσιακοί παράγοντες, ο υφυπουργός με διαβεβαίωσαν ότι ήταν θέμα 1-2-3 μηνών να γίνουν όλα αυτά (..) Αναγκάστηκα και εγώ να πω εντάξει περιμένουμε (..).

Οι ευθύνες του Υπουργείου

Ο Περιφερειάρχης απέδωσε ευθύνες στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το οποίο είχε και την ευθύνη των μελετών των δυο έργων καθώς το πρόβλημα μεταξύ των δύο μελετών προκλήθηκε λόγω κακού συντονισμού των υπηρεσιών του Υπουργείου, καθώς οι μελέτες συντάχθηκαν από δυο διαφορετικές Διευθύνσεις, οι οποίες δεν συνεργάστηκαν.

Σχετικές αναρτήσεις

Master plan για την ενιαία διαχείριση των νερών στην Κρήτη από ένα φορέα

admin

ΒΙΝΤΕΟ LIVE > Πλήθος κόσμου στην 11 η γιορτή ελιάς και ελαιολάδου στο Κρανίδι

admin

Παρέμβαση του προέδρου της ΚΕΔΕ, για τις αποδοχές των αιρετών

admin

Η Ερμιονίδα ψηλά, εκεί ακριβώς που της αξίζει!

admin

Ιστορική στιγμή για το Ναύπλιο: Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο Μπούρτζι 

admin

«Αλλάζουν» οι δήμοι από την 1η Ιανουαρίου! – Ο νέος χάρης της τοπικής αυτοδιοίκησης

admin

ΑΔΕΔΥ: Με εντολή της κυβέρνησης η επίθεση των ΜΑΤ στους εργαζόμενους των ΟΤΑ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Μήνυμα του Δημάρχου Ερμιονίδας, Ιωάννη Γεωργόπουλου για την Εθνική επέτειο της “28η Οκτωβρίου 1940”

admin

«Τρύπα» στα οικονομικά του Δήμου Λαρισαίων

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Δήμος Τριφυλίας: Ανακοίνωση-Απάντηση σε Αγρονόμο – Τοπογράφο

admin

ΠΣΤΕ: Νέες χρηματοδοτήσεις για τη λειτουργία 18 κοινωνικών δομών και δράσεων

admin

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι ενημερωτικές διημερίδες της ΚΕΔΕ

admin