ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔΗΜΟΙΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ

Σάμος: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση

Εξαρθρώθηκε στο νησί της Σάμου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν πλαστά δελτία αιτούντων διεθνούς προστασίας.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν πέντε μέλη της οργάνωσης τα οποία κατηγορούνται για τα αδικήματα της συγκρότησης και της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και της πλαστογραφίας, όπως και για παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και αλλοδαπός, αρχηγός της οργάνωσης.

Οπως ανακοινώθηκε, από την αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου, αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχεία, προέκυψε ότι, τουλάχιστον από τα τέλη Αυγούστου του 2023, ο αρχηγός και οι συλληφθέντες συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, με σκοπό τη διακίνηση, έναντι χρηματικής αμοιβής, πλαστών δελτίων αιτούντος διεθνούς προστασίας, σε παράτυπα εισερχόμενους υπηκόους τρίτων χωρών στο νησί της Σάμου.

Ειδικότερα, τα μέλη του κυκλώματος, δρώντας υπό την καθοδήγηση του αρχηγού τους, προμηθεύονταν τα πλαστά έγγραφα από περιοχή της Αττικής και ακολούθως τα πωλούσαν σε παράτυπα εισερχόμενους αλλοδαπούς στη Σάμο, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη παραμονή και μετακίνησή τους στην ελληνική επικράτεια.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 11 πλαστά δελτία αιτούντος διεθνούς προστασίας, δύο πλαστές ταυτότητες αλλοδαπών Αρχών, τέσσερα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και δύο κάρτες επιβίβασης αεροπορικών εταιρειών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου, ενώ το προανακριτικό έργο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να διερευνηθούν περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας και οι διασυνδέσεις της οργάνωσης, η τυχόν συμμετοχή περισσότερων ατόμων σε αυτήν, καθώς και η ενδεχόμενη εμπλοκή της σε συναφείς έκνομες ενέργειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές αναρτήσεις

Σύλληψη 34χρονου στην Πάτρα

admin

Κολωνός: Η χλιδάτη ζωή της 15χρονης έκανε τη μητέρα της να ξεσκεπάσει το κύκλωμα μαστροπείας

admin

ΙΡΛΑΝΔΙΚΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ

admin

Η σύνθεση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου

admin

Ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

admin

Τάσος Χρόνης Δήμαρχος Επιδαύρου: Η νίκη είναι μεγάλη! Η ευθύνη μεγαλύτερη!!!

admin

Κρήτη: Δύο τροχαία με τέσσερις τραυματίες σε Χανιά και Ρέθυμνο.

admin

Μανάβης Θανάσης- Δήμος Βέλου-Βόχας

admin

LIVE ΒΙΝΤΕΟ : Η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2023 στο Ναύπλιο

admin

Στην Τρίπολη ο Μητσοτάκης για τη στήριξη Πτωχού στον 2ο γύρο των εκλογών

admin

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους της πόλης οι επόπτες της γειτονιάς

Διαχειριστής

Κωνσταντίνος Μητρόπουλος – ΖΩ Ζαχάρω Φιγαλεία

admin