ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔΗΜΟΙΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τοποθέτηση υπόγειων κάδων στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου

Ομόφωνα δεκτή έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο η χωροθέτηση και εγκατάσταση τεσσάρων υπόγειων συστημάτων κάδων απορριμμάτων στην Πλατεία Ελευθερίας, στην αρχή της οδού Πεδιάδος.


Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός χαρακτήρισε επιτυχία της Δημοτικής Αρχής την έγκριση της τοποθέτησης υπόγειων κάδων στην πλατεία Ελευθερίας από τις αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες, καθώς το ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου είναι χαρακτηρισμένο ως αρχαιολογικός χώρος.
Κατά την τοποθέτηση του, ο Αλέξης Καλοκαιρινός συνεχάρη τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Γιαλιτάκη για το αποτέλεσμα και αναφέρθηκε στα οφέλη που θα αποφέρει το σύστημα των υπόγειων κάδων στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου. «Είναι σημαντικό γιατί μπήκαμε στην εντός των τειχών πόλη.
Αυτό ανοίγει την δυνατότητα να τοποθετήσουμε υπόγειους κάδους σε μια σειρά σημείων ορισμένα από τα οποία μάλιστα προσδιορίζονται και στο παραλιακό μέτωπο και εδώ υπάρχει και μια συνάρτηση και με τη χερσαία ζώνη» τόνισε εμφατικά ο Δήμαρχος Ηρακλείου και συμπλήρωσε ότι «η εντός των τειχών πόλη έχει πάρα πολλές θέσεις στις οποίες θα μπορούσε να τοποθετείται το σύστημα των υπόγειων κάδων. Και έτσι έχουμε ένα πρώτο βήμα το οποίο δημιουργεί ένα πάρα πολύ θετικό προηγούμενο. Η γενικότερη τοποθέτηση μας ήταν να μειώσουμε στο ελάχιστο τους συμβατικούς κάδους όσο αυτό είναι δυνατόν και νομίζω ότι είμαστε προς την κατεύθυνση μιας λύσης με αυτό το σύστημα το οποίο διαπιστώνουμε ότι λειτουργεί καλά.».
Ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γιαλιτάκης απευθυνόμενος στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, δήλωσε ότι παρά τις αρχικές αντιρρήσεις της αρχαιολογικής υπηρεσίας, η συζήτηση για την τοποθέτηση υπόγειων κάδων στο κέντρο της πόλης τέθηκε σε νέα βάση και από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κατά την τελευταία επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στο Ηράκλειο και με αφορμή την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας. «Οι υπόγειοι κάδοι θα βοηθήσουν στον εξορθολογισμό της αποκομιδής των απορριμμάτων την οποία επιχειρούμε το τελευταίο διάστημα και εντάσσονται στο γενικότερο σχεδιασμό που ακολουθείται με νέες πρακτικές. Εκτός της μείωσης της οπτικής ρύπανσης, μην ξεχνάμε ότι ο κάθε υπόγειος κάδος έχει μια χωρητικότητα 2,5 συμβατικών κάδων άρα λοιπόν η αποκομιδή θα γίνεται πιο σποραδικά και δεν θα επιβαρύνουμε οικονομικά και λειτουργικά την κυκλοφορία στην πόλη» δήλωσε ο Νίκος Γιαλιτάκης.
Η τοποθέτηση των 4 υπόγειων κάδων στην οδό Πεδιάδος και η απομάκρυνση των συμβατικών, αναμένεται να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής Δημοτών και επισκεπτών, να βελτιώσει σημαντικά τις συνθήκες υγιεινής, να αναβαθμίσει το αστικό περιβάλλον και να ενισχύσει τον εξορθολογισμό των δρομολογίων των απορριμματοφόρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι με προτροπή του Δημάρχου Ηρακλείου, σε κάθε νέα μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας για παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο, θα συμπεριλαμβάνεται πρόβλεψη για την τοποθέτηση συστήματος υπόγειων κάδων.
Υπενθυμίζεται ότι το έργο εντάσσεται στο Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Σχετικές αναρτήσεις

Στην Τροιζήνα τιμήσαμε της Γ Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων

Διαχειριστής

Καταπολεμά ο δήμος Αθηναίων τη σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους εργασίας του

admin

Δημόσιο-επιλογή διοικήσεων: 9 ερωτήσεις και απαντήσεις από το ΥΠΕΣ

admin

Κωνσταντίνος Αγραπιδάς

admin

Πυρά Μουντζούρη στην ηγεσία του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών

admin

Συνεδριάζει του ΔΣ της ΚΕΔΕ παρουσία Λιβάνιου

admin

Ποια είναι η πορεία δημοπράτησης στο έργο για το Φράγμα Φιλιατρών

admin

Κακοκαιρία: 400 κλήσεις στην Πυροσβεστική μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις στην Αχαΐα

admin

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Παραιτήθηκε και ο Στέφανος Τζουμάκας με βέλη κατά αυριανιστών

admin

Η δημοτική αρχή Πατρέων τίμησε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

admin

Κλειστός ο δρόμος Επιδαύρου – Καλλονής: Το χρονικό των καταστροφών και της αποκατάστασης

admin

Τι έδειξε η έρευνα για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του Ιανού στη λίμνη Πλαστήρα

admin