ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔΗΜΟΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Δήμος Τροιζηνίας-Μεθάνων ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 16 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Τροιζηνίας Μεθάνων κος Τάσος Μούγιος, ο Αντιδήμαρχος κος Βασίλης Παντελής, ο Πρόεδρος Δ.Κ. Λουτροπόλεως κος Δημήτρης Λάμπρου και ο Πρόεδρος Δ.Κ. Μεγαλοχωρίου κος Δημήτρης Νικολάου και ο τοπικός σύμβουλος Μεγαλοχωρίου κος Γιώργος Παυλής συναντήθηκαν στο Δημοτικό Κατάστημα Μεθάνων με την Αν. Καθηγήτρια του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Νομικού Παρασκευή για να συζητήσουν τις αναπτυξιακές προτεραιότητες του Δήμου αλλά και να ενημερωθούν για τα νέα ερευνητικά προγράμματα που θα γίνουν στην περιοχή των Μεθάνων.

Η θεματολογία της συνάντησης αφορούσε:

1) Την οργάνωση του 2ο Ηφαιστειολογικού Συνεδρίου τον Ιούνιο του 2025 με στόχο την η ανάδειξη της περιοχής του Ηφαιστείου των Μεθάνων σε συνδυασμό με το πλούσιο φυσικό τοπίο που διαθέτει η περιοχή της Τροιζηνίας-Μεθάνων.

2) Την δημιουργία Γεωλογικού/Τεχνολογικού Μουσείου στα Μέθανα με την χρήση καινοτόμων ψηφιακών εφαρμογών όπου θα συνδυαστούν όλα τα πλούσια φυσικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά της ευρύτερης περιοχής.

3) Την ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μεθόδων αξιοποιώντας την πολιτιστική κληρονομιά, την βιοποικιλότητα και τη γεωλογία της περιοχής ώστε να επιτευχθεί ο στρατηγικός στόχος επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής Τροιζηνίας-Μεθάνων.

4) Τη Δημιουργία Αρχαιολογικών – Ιστορικών Διαδρομών από την Αρχαία Τροιζήνα έως τον Άγιο Κωνσταντίνο Μεθάνων.

5) Την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών της περιοχής των Μεθάνων και τη δημιουργία ενημερωτικού υλικού και ειδικά διαμορφωμένων πινακίδων τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες.

6) Τη συνδιοργάνωση ειδικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τους μαθητές/μαθήτριες του Δήμου αλλά και θερινών σχολείων για τους φυσικούς κινδύνους σε θαλάσσιο και χερσαίο περιβάλλον του Ευρωπαϊκού έργου MultiMarex (Συντονιστής GEOMAR, Aachen University, εταίρος Πανεπιστήμιο Αθηνών). Στο πλαίσιο του προγράμματος θα αξιολογηθούν όλοι οι γεωκίνδυνοι της περιοχής και θα πραγματοποιηθούν εργασίες πεδίου από κορυφαίους επιστήμονες.

7) Την συμμετοχή του Δήμου στο Διεθνές Θερινό σχολείο για φοιτητές/φοιτήτριες από Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια που θα γίνει στα Μέθανα 3-7 Ιουλίου 2024 του Ευρωπαϊκού έργου RAMONES (Συντονιστής Πανεπιστήμιο Αθηνών) για την Περιβαλλοντική Ευφυία (Environmental Intelligence) που εστιάζει σε καινοτόμες λύσεις θαλάσσιας ρομποτικής και θαλάσσιας μηχανικής, AI και Big Data και συμβάλλει σε καινοτόμες περιβαλλοντικές λύσεις.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι βασική προτεραιότητα της τοπικής αρχής αποτελεί η αξιοποίηση του φυσικού πλούτου και η ανάδειξη της γεωπολιτιστικής κληρονομιάς, με σκοπό την αύξηση της ελκυστικότητας της ευρύτερης περιοχής του Δήμου και κατ’ επέκταση την οικονομική τόνωση και ανάπτυξή της.

Σχετικές αναρτήσεις

Τάσος Χρόνης Δήμαρχος Επιδαύρου: Η νίκη είναι μεγάλη! Η ευθύνη μεγαλύτερη!!!

admin

Αργολίδα: Νεκρός ηλικιωμένος σε πυρκαγιά στο Μοναστηράκι

admin

Στο Αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ Κουτσοποδίου όπου βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Κωνσταντίνος Μαγουλάς

admin

Κρήτη: Σεισμός 4,3 ρίχτερ στην Παλαιόχωρα

admin

Τι έδειξε η έρευνα για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του Ιανού στη λίμνη Πλαστήρα

admin

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, στον εορτασμό για τον προστάτη του Ηρακλείου Άγιο Μηνά

admin

Διαμαρτυρία στον δήμο ρόδου από εκπρόσωπο επιχείρησης και 80 εργαζόμενους

Διαχειριστής

Άργος: Καταθέσεις στεφάνων από μαθητές για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

admin

Επικίνδυνος Ναυαγοσωστικός σταθμός σταθμός στήν παραλία του ΤΟΛΟΥ ΒΙΝΤΕΟ

admin

Λοκρίδα για όλους – Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές

admin

admin

Σεισμός στην Ιτέα

admin