ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΔΗΜΟΙ

Πυρά Μουντζούρη στην ηγεσία του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών

Την δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στην ολοκλήρωση των μελετών μετατοπίσεως της χάραξης του οδικού έργου διασταύρωση Αγίας Παρασκευής – Πέτρας εξέφρασε σε συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, αποδίδοντας ευθύνες στην Πολιτεία και ζητώντας τα 100 εκ. του Ταμείου Ανάκαμψης, έχοντας ως «δεδομένο» ότι το Φράγμα Τσικνιά δεν θα γίνει να πάνε σε άλλα έργα της Λέσβου, ενώ ζήτησε και την άμεση έγκριση των μελετών του δρόμου Αγίας Παρασκευής – Πέτρας.

«Όταν το 2019 αναλάβαμε την Περιφέρεια είχαμε προτάξει -εκτός από το δρόμο Μεγαλοχώρι – Αγιάσο στον οποίο δεν θα αναφερθώ σήμερα- το οδικό έργο Αγία Παρασκευή – Πέτρα» ανέφερε ο κ. Μουτζούρης στην εισαγωγή του προσθέτοντας ακολούθως: «Είδαμε ότι ήμασταν έτοιμοι και μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε δημοπράτηση, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ του 2014-2020 η χρηματοδότηση του έργου και πριν από δύο χρόνια κάναμε την δημοπράτηση του έργου. Οι επιτροπές δούλεψαν καλά και με συνέπεια και είχαμε ανάδειξη αναδόχου που ήταν η ΘΕΜΕΛΗ ΑΕ. και όταν ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε ανακαλύψαμε (..) ότι τμήμα της οδού «έπεφτε» στον ταμιευτήρα του φράγματος. Και τότε η Κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι η χρηματοδότηση του φράγματος Τσικνιά εντάσσεται στο ταμείο ανακάμψεως. Εμείς θορυβηθήκαμε διότι μας ανέτρεπε την έναρξη κατασκευής του δρόμου (..)Σε συνάντηση στην Αθήνα είπα ότι «πάτε να μας μποϊκοτάρετε το έργο» και το κάνετε αυτό επειδή είμαι αντάρτης- το είπα για να πιέσω την κατάσταση- είχα την διαβεβαίωση ότι καθόλου δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, απλά δεν συντονίστηκαν οι δύο διευθύνσεις (εκείνη που έκανε το Φράγμα και εκείνη που έκανε το δρόμο). Τότε συμφωνήθηκε ότι θα εκπονηθεί η μελέτη από την Υπηρεσία του Υπουργείου που είχε κάνει και την αρχική μελέτη και θα ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους. Αυτά είχαν γίνει τον Ιανουάριο του 2022. Ο κ. Αθανασίου, υπηρεσιακοί παράγοντες, ο υφυπουργός με διαβεβαίωσαν ότι ήταν θέμα 1-2-3 μηνών να γίνουν όλα αυτά (..) Αναγκάστηκα και εγώ να πω εντάξει περιμένουμε (..).

Οι ευθύνες του Υπουργείου

Ο Περιφερειάρχης απέδωσε ευθύνες στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το οποίο είχε και την ευθύνη των μελετών των δυο έργων καθώς το πρόβλημα μεταξύ των δύο μελετών προκλήθηκε λόγω κακού συντονισμού των υπηρεσιών του Υπουργείου, καθώς οι μελέτες συντάχθηκαν από δυο διαφορετικές Διευθύνσεις, οι οποίες δεν συνεργάστηκαν.

Σχετικές αναρτήσεις

ΑΔΕΔΥ: Με εντολή της κυβέρνησης η επίθεση των ΜΑΤ στους εργαζόμενους των ΟΤΑ

AGGELOS DRITSAS

ΑΣΕΠ: 53 προσλήψεις σε μεγάλο Δήμο της Αττικής – Ξεκινούν οι αιτήσεις

AGGELOS DRITSAS

Σοβαρά προβλήματα στην Λέσβο από την κακοκαιρία Bettina

admin

ΝΑΥΠΛΙΟ : Ζωντανά η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου από το Αυτοδιοίκηση.tv

admin

Νίκος Χαρδαλιάς | East Med Yacht Show 2024 | Πόρος Αττικής

ΤΑΚΗΣ NAF

Δήμος Αγρινίου: Η σταυροδοσία του συνδυασμού Τραπεζιώτη

admin

11η Γιορτή Ελιάς & Ελαιολάδου στο Κρανίδι!

admin

Δήμος Λουτρακίου: 32 προσλήψεις ορισμένου χρόνου (έγγραφο)

admin

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Ε.Δ.Ε.Υ.Α. LIVE BINTEO

admin

«Φωτιά» στους Δήμους: Xιλιάδες ακίνητα πλησίον δασών χρειάζονται τεχνική έκθεση πυροπροστασίας

ΤΑΚΗΣ NAF

Κέντρο Υγείας Αγίου Στεφάνου: Σεμινάριο για τον μητρικό θηλασμό την Παρασκευή

AGGELOS DRITSAS

Προβολή ντοκιμαντέρ στο Άργος: “Αστυνομική βία και ψυχικό τραύμα”

admin