ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Αγρότες: Επέστρεψαν στα μπλόκα τους -Οι νέες κινητοποιήσεις

Επέστρεψαν στα μπλόκα τους οι αγρότες, αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ αύριο, στην πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας, οι αγρότες θα αποφασίσουν για το μέλλον και τη μορφή των κινητοποιήσεών τους.

Σήμερα οι αγρότες της Θεσσαλονίκης αναμένεται να πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία, έχοντας ως τελικό προορισμό το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, στη Θεσσαλονίκη, όπου θα επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, ενώ όπως δηλώνουν θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και δεν κάνουν πίσω.

Στο συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας Οδού στο ύψος του κόμβου του Στρυμονικού προχωρούν σήμερα στις 13:00 μ.μ. οι αγρότες του Νομού Σερρών. Το κλείσιμο της Εγνατίας Οδού θα είναι διάρκειας 15 με 20 λεπτών και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και θα γίνει σε συνεννόηση με την αστυνομία. Νωρίτερα στις 11:00 αγρότες που είχαν αφήσει τα τρακτέρ τους στο κέντρο της πόλης των Σερρών θα τα μεταφέρουν κάτω από τον κόμβο του Στρυμονικού στον Επαρχιακό δρόμο Ηράκλειας-Στρυμονικού.

Σε μπλόκα στα Μεγάλα Χωράφια είναι το ραντεβού των αγροτών των Χανίων σήμερα στις 11:00 το πρωί ενώνοντας τη φωνή τους με τους συναδέλφους τους στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το Δ.Σ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων με ανακοίνωσή του καλεί όλους τους αγρότες να συμμετέχουν και να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας του εισοδήματός τους.

Εκ νέου πρόσκληση για διάλογο απηύθυνε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης που συναντήθηκε με αντιπροσωπείες αγροτών. Ο υπουργός επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση επιμένει στο διάλογο» και πως «η σχέση της Νέας Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού με τους Έλληνες αγρότες είναι διαχρονική, είναι ισχυρή».

Για εμάς δεν υπάρχει «αγροτικό μέτωπο» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσθέτει ότι «τους ακούμε, τους σεβόμαστε και λαμβάνουμε συνεχώς μέτρα στήριξής τους, αναγνωρίζοντας την αγωνία τους για το αύριο λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής από την ενεργειακή/κλιματική κρίση, αλλά και λόγω των ισχυρών γεωπολιτικών κλυδωνισμών που επηρεάζουν καταλυτικά τον αγροτικό τομέα και τα συστήματα παραγωγής τροφίμων συνολικότερα».

Σχετικές αναρτήσεις

Τρόποι στήριξης των παραγωγών πορτοκαλιού της Αργολίδας

admin

Γιάννης Γεωργόπουλος: Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες, εκλεκτοί επισκέπτες της Ερμιόνης,

admin

Αγρότες απέκλεισαν με τρακτέρ και καπνογόνα την Περιφέρεια Θεσσαλίας

admin

Ξεκίνησε η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα

admin

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στους νομούς Αργολίδας, Κορινθίας

Διαχειριστής

14 Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας τον Δεκέμβριο στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας

admin

ΒΙΝΤΕΟ LIVE > Πλήθος κόσμου στην 11 η γιορτή ελιάς και ελαιολάδου στο Κρανίδι

admin

Συνήγορος του Πολίτη: Πρωτοφανείς δυσλειτουργίες και προβλήματα στις διαδικασίες χορήγησης των αγροτικών επιδοτήσεων

admin

Μητσοτάκης για αγρότες: Αυξάνεται έως τα 10.000 ευρώ η πρώτη αρωγή

admin

Μεσσήνη: Συνελήφθη 36χρονος-Εκλεψε δύο τενεκέδες λάδι

admin

Αγρότες: Ζεσταίνουν τις μηχανές ενόψει της Agrotica

admin

Κρανίδι: Η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου αποτελεί κάθε φορά μια ευκαιρία να αναδεικνύεται ο τοπικός μας πλούτος και η παραγωγική δύναμη του Νομού μας

admin