ΑΥΤΟΔΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΔΗΜΟΙΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμος Ηλιούπολης: Διοίκηση και εργαζόμενοι κινούνται νομικά κατά επιχειρηματία που επιτέθηκε σε υπαλλήλους

Με  ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης, η δημοτική αρχή θα κινηθεί νομικά εναντίον γνωστού επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον κλάδο της εστίασης, ο οποίος εξαπέλυσε τραμπούμπικη επίθεση με απειλές και χειροδικία εναντίον εργαζομένων του τομέα καθαριότητας του δήμου.

Αυτό αποφασίστηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που έγινε την Τρίτη, ενώ είχε προηγηθεί η επίθεση το μεσημέρι της Δευτέρας.  Ο επιχειρηματίας σύμφωνα με τους εργαζόμενους χειροδίκησε εναντίον δύο εργαζομένων, ενώ εξαπέλυσε απειλές εναντίον τεσσάρων και της προέδρου του Σωματείου Θεοδώρας Καραγιαννίδου.

Η αναίτια επίθεση από τον επιχειρηματία έλαβε χώρα στο αμαξοστάσιο του δήμου, όπως καταγγέλλει το Σωματείο, με τον δράστη να ισχυρίζεται ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν μάζεψαν τα σκουπίδια από την κεντρική πλατεία του δήμου, όπου βρίσκεται και το κατάστημά του.

Η πρόεδρος του Σωματείου, Θεοδώρα Καραγιαννίδου, θύμα της φραστικής επίθεσης του επιχειρηματία, μίλησε στο aftodioikisi.gr και ανέφερε: «Δυστυχώς στην καθημερινότητα μας πέρα από την πίεση και την εντατικοποίηση της δουλειάς, δεχόμαστε και επιθέσεις πολιτών. Αυτό συνέβη και με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, ο οποίος εισέβαλλε σαν ταύρος μαινόμενος στο εργοτάξιο του δήμου βρίζοντας και χτυπώντας εργαζόμενους. Πέρα από τη χειροδικία εναντίον δύο εργαζομένων, απειλούσε τους πάντες. Μας συκοφαντούσε με ανυπόστατες κατηγορίες, όταν η επιχείρηση του αφήνει συστηματικά και μόνιμα αφήνει τα σκουπίδια έξω από τους κάδους.  Ηδη τέσσερις εργαζόμενοι έχουμε κινηθεί νομικά εναντίον του». 

Στο aftodioikisi.gr, μίλησε και ο δήμαρχος Ηλιούπολης,Γιώργος Χατζηδάκης,ο οποίος αναφερόμενος στο απαράδεκτο περιστατικό σημείωσε:«Όλα ξεκίνησαν όταν η υπηρεσία καθαριότητας καθάρισε τους υπόγειους κάδους που είναι κοντά στο κατάστημά του. Οι κάδοι ήταν μισοάδειοι ενώ υπήρχαν απ΄ έξω σακούλες πεταμένες. Η υπηρεσία λοιπόν ειδοποίησε την Δημοτική Αστυνομία η οποία άρχισε να ψάχνει ποιος αφήνει σακούλες απ’ έξω την ώρα που οι κάδοι δεν είναι γεμάτοι. Ο επιχειρηματίες έγινε έξαλλος γι΄ αυτό το λόγο, πήγε στα αμαξοστάσιο χειροδίκησε και εξύβρισε. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί τα θέματα, κανένα θέμα, να λύνονται με βιαιοπραγίες. Η βία είναι καταδικαστέα και έχουν υποβληθεί μηνύσεις για διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, χειροδικία και εξύβριση από 4 άτομα και η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης».

Σχετικές αναρτήσεις

Δήμος Τυρνάβου:”Λίφτινγκ” σε ηλεκτροφωτισμό και πεζοδρόμια στην είσοδο του Αμπελώνα

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Δήμος Ηλιούπολης: Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το «Μίνι Παιδικό Σινεμά»

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Το Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Άργους στα πλαίσια  της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη 

admin

ΜΙΜΗΣ ΔΟΜΑΖΟΣ ΚΑΙ ΆΝΝΑ ΦΟΝΣΟΥ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

admin

Πορτογαλία: Ανεβαίνει η ακροδεξιά στις δημοσκοπήσεις – Εκλογές στις 10 Μαρτίου

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Κωστής Χατζηδάκης: Δεν εξετάζουμε αύξηση στη φορολογία για ελεύθερους επαγγελματίες

admin

Συνάντηση της ΠΟΠΥΣΥΠ με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Σπυρίδωνα Άδωνη Γεωργιάδη

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Νίκας: «Σε όλη τη διαδικασία παρέμεινα αμέτοχος και ουδέτερος»

admin

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για την βιοποικιλότητα στο Δήμο Ήλιδας

admin

Σημαντική δράση για την υγεία στους Ρομά των Τρικάλων

admin

Σαμοθράκη: Μεγάλη καταστροφή στο αγροτικό οδικό δίκτυο

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Καμπουράκης: Η Ρόδος αποχαιρετά με συγκίνηση τον Φώτη Χατζηδιάκο

admin