ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
ΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στις ΗΠΑ: Ένοπλος σκορπά τον θάνατο σε πόλη του Μέιν – Τουλάχιστον 22 νεκροί – Ακόμη ελεύθερος ο δράστης

Δεκάδες οι τραυματίες – Ο δράστης, λευκός οπλισμένος με ημιαυτόματο τουφέκι, διαφεύγει τη σύλληψη και η αστυνομία έχει εξαπολύσει «ανθρωποκυνηγητό» για τον εντοπισμό του – Σύσταση στους πολίτες να κλειστούν στα σπίτια τους

Tουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε αλλεπάλληλες επιθέσεις ενόπλου στην πόλη Λιούιστον, στην πολιτεία Μέιν των βορειοανατολικών ΗΠΑ, δήλωσε τοπικός αιρετός τηλεφωνικά στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Έχουμε 22 επιβεβαιωμένους νεκρούς και πολλούς, πάρα πολλούς τραυματίες», δήλωσε ο Ρόμπερτ Μακάρθι, δημοτικός σύμβουλος στην πόλη περίπου 35.000 κατοίκων, σε απόσταση περίπου πενήντα χιλιομέτρων βόρεια από το Πόρτλαντ.

Τον ίδιο απολογισμό είχε μεταδώσει λίγο νωρίτερα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, επικαλούμενο πηγές του στις υπηρεσίες επιβολής της τάξης.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μίλησε τηλεφωνικά με την κυβερνήτρια του Μέιν, την Τζάνετ Μιλς, καθώς και μέλη του Κογκρέσου από την πολιτεία, προσφέροντας την πλήρη υποστήριξη των ομοσπονδιακών αρχών στις τοπικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, μετά το μακελειό, που χαρακτήρισε φρικιαστικό, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο.

Ο φερόμενος ως δράστης, λευκός οπλισμένος με ημιαυτόματο τουφέκι, διαφεύγει ακόμη τη σύλληψη και η αστυνομία έχει εξαπολύσει «ανθρωποκυνηγητό» για τον εντοπισμό του, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Αντροσκόγκιν, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα μέσω Facebook φωτογραφίες που τον εικονίζουν με καστανόχρωμο χούντι, σκούρο μπλε παντελόνι κάργκο και με τουφέκι εφοδιασμένο με σκοπευτικό στα χέρια, έτοιμο να ρίξει.

λιούιστον

Αργότερα, ανακοίνωσαν πως πιστεύουν ότι ο ύποπτος είναι ο Ρόμπερτ Καρντ, 40 ετών, χωρίς να δημοσιοποιήσουν περισσότερες λεπτομέρειες ούτε να κάνουν κάποια εκτίμηση για τα κίνητρά του.

Σε τρεις τοποθεσίες οι επιθέσεις

Οι επιθέσεις διαπράχθηκαν σε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές τοποθεσίες: αίθουσα μπόουλινγκ και πάρτι, εστιατόριο-μπαρ και εφοδιαστικό κέντρο αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Σχετικές αναρτήσεις

Τραγωδία στον Βόλο: Μηχανή παρέσυρε και σκότωσε βρέφος 3 μηνών

admin

«Κλείδωσε» η συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν: Η Ουκρανία στην ατζέντα των συνομιλιών

AGGELOS DRITSAS

Καλαμάτα: Μητέρα πήγε τα παιδιά της στο σχολείο και μετά σκοτώθηκε πέφτωντας από τον 4ο όροφο

admin

Αλλαγή σύμβασης ζητούν οι εργαζόμενοι οδηγοί στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης: “Συνθήκες εργασιακής γαλέρας”

AGGELOS DRITSAS

9η διάλεξη: «Γιάννης Τσαρούχης: Μοντερνισμός και Παράδοση»

admin

Σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου

admin

24h Swim For Good: Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία αγάπης στο Άργος για τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη

AGGELOS DRITSAS

Ισχυρός σεισμός στην Εύβοια έγινε αισθητός στη μισή Ελλάδα

admin

Υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή σε Πελοπόννησο και Κρήτη

admin

Αποφάσισε να στηρίξει τον ανεξάρτητο υποψήφιο δήμαρχο κ. Κώστα Μητρόπουλο.

admin

Ποια είναι η πορεία δημοπράτησης στο έργο για το Φράγμα Φιλιατρών

admin

ΝΑΥΠΛΙΟ: Το έργο της Αιγίου έφτασε στην οδό Σιδηράς Μεραρχίας! 1600m πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος.

admin