ΑΥΤΟΔΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΑΥΤΟΔΟΙΚΗΣΗΔΗΜΟΙΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Δήμος Πατρέων: Υπεύθυνη η κυβέρνηση, σε κίνδυνο η λειτουργία της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Υπεύθυνη η κυβέρνηση που βρίσκεται σε κίνδυνο η λειτουργία της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Τo Δ.Σ. αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Πολιτισμού

Απαράδεκτη και αδικαιολόγητη είναι η στάση της κυβέρνησης στο θέμα της εξαίρεσης των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στις αμοιβές των καλλιτεχνών που μειώνει σημαντικά τις αποδοχές τους. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, που εφαρμόζει τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης, με την ΚΥΑ καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ), αρνείται αδικαιολόγητα να
εγκρίνει την τροπολογία της ΚΥΑ 1077 24/2/2023 για εξαίρεση των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., ενώ εξαιρούνται κρατικά θέατρα που επιτελούν το ίδιο έργο με τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Το γεγονός αυτό θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη λειτουργία ιδιαίτερα της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας (του μόνου ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. που λειτουργεί Δραματική Σχολή) λόγω του ότι οι καθηγητές κρίνουν ασύμφορη οικονομικά την αμοιβή με το ωρομίσθιο του ενιαίου μισθολογίου και αδυνατούν να αναλάβουν το διδακτικό έργο.

Η Σχολή κινδυνεύει να κλείσει και την ευθύνη φέρει ακέραια η Κυβέρνηση.

Το Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στη συνεδρίασή του της 26/10/2023, με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις στο θέμα της ΚΥΑ 1077/24-2-2023, ενέκρινε την εισήγηση του Προέδρου Πέτρου Βάη και αποφάσισε:

  1. Να καταγγείλει την απαράδεκτη άρνηση της κυβέρνησης για εξαίρεση και των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου που επιβάλλει η ΚΥΑ.
  2. Να θεωρήσει αποκλειστικά υπεύθυνη την κυβέρνηση για τα προβλήματα στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και τους κινδύνους στη λειτουργία της Δραματικής Σχολής.
  3. Να πραγματοποιήσει κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού και παράσταση στην Υπουργό τη Δευτέρα 30 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, (εφόσον μέχρι τότε δεν δοθεί λύση από το ΓΛΚ), και άμεση συνεδρίαση του Δ.Σ. μετά την κινητοποίηση της Δευτέρας.

-Αίτημα η άμεση εξαίρεση των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. από την ΚΥΑ.

Ο Δήμος Πατρέων, που με ενέργειές έχει ζητήσει συνάντηση (χωρίς ανταπόκριση) με την Υπουργό για να προωθήσει το αίτημα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., θα στηρίξει και θα συμμετέχει στην κινητοποίηση.

-Στην κινητοποίηση καλούνται τα μέλη του Δ.Σ., το σύνολο των καθηγητών που δίδασκαν στη Σχολή το 2022-23 και γνώριζαν ότι θα συνεχίσουν να διδάσκουν και το 2023-24, καθώς και το Σωματείο των σπουδαστών της Σχολής.

Σχετικές αναρτήσεις

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ!

admin

Συνάντηση ΠΟΕ ΟΤΑ με τον e-Ε.Φ.Κ.Α.

admin

Εξελέγησαν 15 Δήμαρχοι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – Σε 5 Δήμους η μάχη μεταφέρεται την 2η Κυριακή

admin

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για την βιοποικιλότητα στο Δήμο Ήλιδας

admin

Π.Θεσσαλίας: Κρατική αρωγή για επιχειρήσεις και αγροτοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις

admin

Κρανίδι: Η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου αποτελεί κάθε φορά μια ευκαιρία να αναδεικνύεται ο τοπικός μας πλούτος και η παραγωγική δύναμη του Νομού μας

admin

Στα Γιάννενα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου για το 9ο συνέδριο ΕΝΠΕ

admin

Δήμος Ηλιούπολης: Ώρα για παιδικό Σινεμά στο «Μίκης Θεοδωράκης»!

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

ΠΣΤΕ: Ξεκινούν εργασίες εγκατάστασης φωτοβολταϊκών ΤΟΕΒ Μεξιατών

admin

Η Τελετή Αποκαλυπτηρίων του Μνημείου του πεσόντος Αεροπόρου Σμηναγού Μιχαήλ Παπαμιχαήλ στην Ερμιόνη

admin

ΕΕΤΑΑ: Μελέτη για την αποκατάσταση δικτύων υποδομής στο Δήμο Αργιθέας

admin

ΝΑΥΠΛΙΟ: Ενωτικό μήνυμα του Ευάγγελου Λαμπρόπουλου με όραμα και Δημιουργία

admin