ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΒΙΝΤΕΟΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διδυμότειχο: Ζευγάρι ηλικιωμένων έκανε δωρεά 100.000 ευρώ στο νοσοκομείο – Πώς αξιοποιήθηκαν τα χρήματα;

Ανακαινίστηκε και εξοπλίστηκε με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα – Το πιο σημαντικό «δώρο» ήταν ένα μικρό λεωφορείο για την μεταφορά ΑμεΑ στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης Ορεστιάδας

Η Σωτηρία και ο Παναγιώτης Αραμπατζή από την Μάνη Διδυμοτείχου, είναι ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που ξενιτεύτηκαν το 1966 για μια καλύτερη ζωή και που τα τελευταία χρόνια έχουν επιστρέψει στην πατρίδα. Η μετανάστευση στο εξωτερικό τους έδωσε τη δυνατότητα να συγκεντρώσουν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό και τώρα -στα γεράματα πια- να το διαθέσουν στο νοσοκομείο της πόλης τους, μία απόφαση που κάποτε υπήρξε ως όνειρο και που τελικά υλοποιήθηκε.

Ήταν όνειρο ζωής για το ζευγάρι, 100.000 ευρώ να δοθούν στο νοσοκομείο της πόλης τους

Η είδηση έρχεται λίγες μέρες μετά την δωρεά που έκανε στο Νοσοκομείο Μεσολλογίου η συνταξιούχος αγρότισσα κυρία Αθηνά Παπαχρήστου, που το αγόρασε με τις οικονομίες της πριν από λίγες ημέρες, συγκινώντας με αυτή την κίνηση ολόκληρη την χώρα.

Κίνητρο τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι

Σήμερα, εκείνη κοντά στα 86 έχοντας προβλήματα υγείας περνάει αρκετές ώρες στο κρεβάτι – εκείνος, παρά τα 90 του χρόνια, ακμαίος δίπλα της να τη φροντίζει.

Σε μια κοινή ζωή 60 χρόνων περίπου αγαπημένοι, αφού πέρασαν μερικές δεκάδες χρόνια ζωής στη Γερμανία, επέστρεψαν στην πατρίδα για το υπόλοιπο της ζωής τους. Τα χρόνια εκεί δεν ήταν εύκολα, πολύ δουλειά σε εργοστάσιο πλεκτών και σε αυτοκινητοβιομηχανία για τον κύριο Παναγιώτη, στη σοκολατοποιΐα για την κυρία Σωτηρία. Όμως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και γύρισαν πίσω.

Με τις οικονομίες που μάζευε όσο ζούσε στο εξωτερικό

Όλα αυτά τα χρόνια, μια σκέψη όμως στριφογύριζε στο μυαλό της κ. Σωτηρίας. Να δωρίσει ένα ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, γιατί ήθελε να βοηθήσει, να συνεισφέρει στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης της. Ήθελε να προσφέρει κάτι, όχι οπουδήποτε αλλού, αλλά στο νοσοκομείο. Για το σκοπό αυτό έκανε οικονομίες όσο ζούσε στο εξωτερικό

Τα ΑμεΑ θα πηγαίνουν με ευκολία στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης Ορεστιάδας

Και ενώ είχε προβλήματα υγείας, ανήμπορη η ίδια να βγει έξω, έστειλε πριν από δυο μήνες τον άνδρα της στο νοσοκομείο, ώστε να συζητήσει για τον τρόπο που θα έκαναν την δωρεά. Μεγάλη η χαρά και η ανταπόκριση από τη διοίκηση, οι οποίοι τους πρότειναν να αγοράσουν ένα μικρό λεωφορείο, το οποίο θα μεταφέρει άτομα με ειδικές ανάγκες στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης Ορεστιάδας τα οποία δέχονται τις υπηρεσίες του Κέντρου σε τακτική βάση και το οποίο διοικητικά ανήκει στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Το πιο σημαντικό «δώρο» που έκανε το ζευγάρι στο νοσοκομείο ήταν ένα μικρό λεωφορείο για την μεταφορά ΑμεΑ στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης Ορεστιάδας

Λίγες μέρες αργότερα κατάφεραν να επισκεφθούν οι δυο τους το Νοσοκομείο για να ξεκινήσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες της δωρεάς.

Το «ευχαριστώ» της διοίκησης του νοσοκομείου

Άνθρωποι απλοί του μόχθου, ιδιαίτερα σεμνοί, άνοιξαν την πόρτα στην ΕΡΤ Ορεστιάδας καταθέτοντας τις σκέψεις τους για την πράξη τους αυτή για την οποία ζητούν να βρει κι άλλους μιμητές.

Οι ίδιοι αισθάνονται ανάλαφροι μετά από αυτό και ευχαριστούν όλους όσοι τους βοήθησαν να κάνουν πράξη το όνειρο τους.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου με επιστολή της χαρακτηρίζει το ζευγάρι αυτό ως ευεργέτες, αφού απόδειξαν με τον τρόπο τους την αγάπη για τον τόπο και την τεράστια αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο.

«Είναι απίστευτη η αυθόρμητη πρωτοβουλία σας να ενισχύσετε το Νοσοκομείο με τη δωρεά σας», αναφέρεται στην ευχαριστήρια επιστολή της η διοίκηση, αφού έτσι το Νοσηλευτικό ίδρυμα θα ανταποκριθεί πληρέστερα και ευχερέστερα στην αποστολή του.

Ήδη με τα χρήματα που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ

— Το αυτοκίνητο για τη μεταφορά ΑμεΑ, που είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο, με την ένδειξη «ΔΩΡΕΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ» τέθηκε στην υπηρεσία του Νοσοκομείου και ειδικότερα του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Ορεστιάδας, αναβαθμίζοντας εντυπωσιακά τη λειτουργία του και ανακουφίζοντας τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

— Το ιατρικό μηχάνημα (Υστεροσκόπιο) τοποθετήθηκε στη Μαιευτική/Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου και τώρα αποτελεί βασικό ιατρικό εργαλείο του Νοσοκομείου

— Αγοράστηκαν και τοποθετήθηκαν σε κατάλληλες θέσεις, όπου ήταν απαραίτητο και αναγκαίο, 20 κλιματιστικά, 17 Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, και 5 εκτυπωτές, διευκολύνοντας πάρα πολύ τη λειτουργία του Νοσοκομείου, αφού τα κλιματιστικά έδωσαν λύσεις στις δύσκολες συνθήκες εργασίας των γιατρών, κυρίως των χειρουργών, αλλά και των άλλων υγειονομικών και βελτίωσαν και το περιβάλλον νοσηλείας των ασθενών, ενώ οι Η/Υ βοηθούν πλέον τους γιατρούς να προσαρμοστούν στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις των Νοσοκομείων προς όφελος όλων και κυρίως των ασθενών.

— Βελτιώνεται ήδη ο Ιερός Ναός των Αγίων Αναργύρων που ανήκει στο Νοσοκομείο μας, βελτιώνοντας παράλληλα και την εν γένει εικόνα του Νοσοκομείου μας.

— Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του στεγάστρου προ της κεντρικής εισόδου του Νοσοκομείου

— Ολοκληρώθηκε η βελτίωση και ανακαίνιση της εξωτερικής όψης του κτιρίου των Διοικητικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου, εφαρμόστηκε η πλέον σύγχρονη μέθοδος προστασίας του και επίσης πραγματοποιείται η ανάπλαση του αύλειου χώρου του Νοσοκομείου μας, και με τον τρόπο αυτό αποκαταστάθηκε η υγιεινή αλλά και η αισθητική των συγκεκριμένων χώρων του Νοσοκομείου.

Τέτοιες ενέργειες αποκαλύπτουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται για το κοινό καλό και λειτουργούν με ανιδιοτέλεια και γιατί το ποθεί η ψυχή τους.

Σχετικές αναρτήσεις

Κρήτη: Στικάκια νικοτίνης προκάλεσαν τη λιποθυμία των μαθητών

admin

Nεκρός 63χρονος εφοπλιστής μέσα στο σπίτι του στη Βούλα

admin

Χριστουγεννιάτικο καλάθι αλληλεγγύης από τον δήμο Ελασσόνας

admin

Καιρός: Επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Καταιγίδες, χαλάζι και πολλοί κεραυνοί

admin

Γηροκομείο Άργους : ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

admin

ΦΑΓΕ: “Πληθωριστικός” τζίρος, ανατιμήσεις και κερδοφορία στο 9μηνο

admin

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους Μυκηνών: Οι 35 Δημοτικοί Σύμβουλοι που εκλέγονται

admin

Λέσβος: Προβλήματα από τους θυελλώδεις νοτιάδες  

admin

Σύνοψη του εξαμηνιαίου έργου της νέας Δημοτικής Αρχής από το Δήμαρχο Δημήτρη Ορφανό

Διαχειριστής

Η “Νέα Εποχή” του Κ. Μάκαρη στηρίζει το “Όραμα Δημιουργίας” του Δ. Ορφανού (βίντεο)

admin

Νεκρή 29χρονη αρχισμηνίας στην 110 Πτέρυγα Μάχης

admin

Από την Χούντα, στο Πολυτεχνείο (Ντοκιμαντέρ)// “Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ”

admin