ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔΗΜΟΙΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Χρηματοδοτικά και άλλα κίνητρα για τη βελτίωση του οδοφωτισμού σε ΟΤΑ

Με το σχέδιο νόμου που βρίσκεται σε διαβούλευση από το Yπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο “Όροι δόμησης, κατασκευής, επιτρεπόμενες χρήσεις γης για κέντρα δεδομένων, χωροταξικές και πολεοδομικές ρυθμίσεις, αξιοποίηση πόρων Πράσινου Ταμείου και λοιπές περιβαλλοντικές και ενεργειακές διατάξεις” δίνονται χρηματοδοτικά και άλλα κίνητρα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης σε εγκαταστάσεις οδοφωτισμού σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα το άρθρο 55 αναφέρει:

  1. Με σκοπό τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας και της εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου (ΑτΘ), το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας λαμβάνει μέτρα και προωθεί δράσεις που αφορούν στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων οδοφωτισμού αρμοδιότητας Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού.
  2. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού, μετά από γνώμη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, δύναται να εγκρίνονται μέτρα κ αι να παρέχονται χρηματοδοτικά, θεσμικά, διοικητικά, οικονομικά και άλλα κίνητρα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης σε εγκαταστάσεις οδοφωτισμού. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται ο φορέας υλοποίησης ο οποίος δύναται να ορίζεται ως αναθέτουσα αρχή, ο προϋπολογισμός του σχετικού προγράμματος, οι ωφελούμενοι του προγράμματος, τα κριτήρια επιλογής τους, το πεδίο δραστηριοποίησής τους, ο φορέας χρηματοδότησης, το είδος της χρηματοδότησης και το ποσοστό αυτής, ο τρόπος πληροφόρησης για το πρόγραμμα, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων υπαγωγής σε αυτό, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, η προθεσμία υποβολής τους, η διαδικασία παραλαβής, ελέγχου, αξιολόγησης και έγκρισης των αιτήσεων, η διαδικασία υποβολής ενστάσεων, η διαδικασία παρακολούθησης της υλοποίησης, ο τρόπος καταβολής της χρηματοδότησης, οι επιμέρους στόχοι ενεργειακής απόδοσης και ο τρόπος επίτευξης αυτών, οι υποχρεώσεις των ωφελούμενων, οι συνέπειες μη τήρησης των όρων και των προϋποθέσεων του προγράμματος, καθώς και κάθε άλλο ζήτημα σχετικό με την εφαρμογή του προγράμματος.

Την διαβούλευση μπορείτε να βρείτε εδώ

Σχετικές αναρτήσεις

Επίσκεψη του Νέου Δημάρχου Μ. Βακαλόπουλου στις Αρχές του Τόπου

admin

Κρανίδι: Η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου αποτελεί κάθε φορά μια ευκαιρία να αναδεικνύεται ο τοπικός μας πλούτος και η παραγωγική δύναμη του Νομού μας

admin

Τι θα πουλάει η ΔΕΗ μέσα από τα καταστήματα Κωτσόβολος

admin

Δυο συλλήψεις από την Ασφάλεια Καλαμάτας – Κατασχέθηκαν 25 κιλά κάνναβης, όπλα και σφαίρες

admin

Νίκος Χουρσαλάς : Το 61% είναι ένας αριθμός!

admin

Παραιτήθηκε αντιδήμαρχος γιατί… το έμαθε από τη Διαύγεια

AGGELOS DRITSAS

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ LIVE

ΤΑΚΗΣ NAF

Δήμος Κοζάνης: Ορίστηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι

AGGELOS DRITSAS

Προσλήψεις ειδικών συνεργατών στο Δήμο Ιωαννίνων

AGGELOS DRITSAS

Nintendo: Viral η άρνηση του πρώην CEO να κάνει απολύσεις

AGGELOS DRITSAS

Ιερά Σύνοδος για ομόφυλα ζευγάρια: “Τα παιδιά δεν είναι κατοικίδια”

AGGELOS DRITSAS

Πάμε Πλατεία: Φεστιβάλ Ανακύκλωσης σε 6 πόλεις της Πελοποννήσου

admin