ΑΥΤΟΔΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η ενεργή συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αποτυπώνεται στην αναφορά του ΕΚΤ

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας περιλαμβάνεται στην αναφορά του ΕΚΤ για την ερευνητική δραστηριότητα των ελληνικών φορέων σε χρηματοδοτούμενα έργα “Ορίζοντας Ευρώπη”, 2021-2022

Η ενεργή συμμετοχή των φορέων που εδρεύουν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποτυπώνεται στην αναφορά που εξέδωσε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης & Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) για την ερευνητική δραστηριότητα των ελληνικών φορέων σε χρηματοδοτούμενα έργα του Προγράμματος “Ορίζοντας Ευρώπη”.

Σύμφωνα με τη σχετική αναφορά του ΕΚΤ, τη διετία 2021-2022 συνολικά καταγράφονται 320 συμμετοχές φορέων που εδρεύουν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο Πρόγραμμα «Ορίζοντας Ευρώπη». Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εδρεύουν 83 φορείς απορροφώντας συνολικά 137,26 εκατ.€ (μερίδιο 21,3% στην Ελλάδα).

Όσον αφορά στη συνολική συμμετοχή των φορέων που εδρεύουν στην Ελλάδα σε χρηματοδοτούμενα έργα του Προγράμματος “Ορίζοντας Ευρώπη” κατά τη διάρκεια της διετίας 2021-2022, σημειώνεται ότι η χώρα μας βρίσκεται στην 7η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσον αφορά στη συνολική χρηματοδότηση, συμμετέχοντας στο 16,5% των εγκεκριμένων έργων.

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας είναι ένας από τους 71 ελληνικούς φορείς του κρατικού τομέα (Government Sector – GOV) που συμμετέχουν σε έργα του προγράμματος “Ορίζοντας Ευρώπη”, με εγκεκριμένη χρηματοδότηση ύψους 248.978,75€, για τη διετία 2021–2022.

Οι φορείς που εδρεύουν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτουν εξειδίκευση στις διαφορετικές θεματικές επιστημονικές περιοχές του Προγράμματος «Ορίζοντας Ευρώπη» παρόμοια με αυτήν που καταγράφεται σε εθνικό επίπεδο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν ολόκληρη την αναφορά του ΕΚΤ στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://ereader.ekt.gr/books/vqay/#p=1

Σχετικές αναρτήσεις

Πόθεν Έσχες: Αύξησε τα εισοδήματα του ο Δήμαρχος Ζωγράφου

admin

37 εκ. ευρώ στον Δήμο Ηρακλείου για την υλοποίηση εμβληματικών έργων

admin

Η γυναικεία μορφή στη ζωή και στο έργο του Καζαντζάκη στη Βικελαία

admin

Κιβωτός του Κόσμου «Είπα ψέματα για τον πατέρα Αντώνιο» δηλώνει βασικός μάρτυρας

admin

Φθιώτιδα: Τροχαίο για οδηγό μηχανής που συγκρούστηκε με αγριογούρουνο

admin

Ξεκίνησε το μεγάλο έργο για την σύνδεση της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο

admin

Στα γραφεία του ΕΟΤ με τον Γ.Γ. του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Δημήτρη Φραγκάκη.

admin

Επέτειος Πολυτεχνείου: Φόρος τιμής στους φοιτητές που εξεγέρθηκαν

admin

Γηροκομείο Άργους : ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ

admin

Τι θα πουλάει η ΔΕΗ μέσα από τα καταστήματα Κωτσόβολος

admin

Πατέρας άρπαξε το παιδί του από το νοσοκομείο – Συνελήφθη νοσηλεύτρια επειδή δεν τον εμπόδισε

admin