ΑΥΤΟΔΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Γορτυνίας

Η ψήφιση Προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης Δήμου Γορτυνίας οικονομικού έτους 2024 συζητήθηκε σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Γορτυνίας.

Στην εισήγησή του, ο Δήμαρχος Στάθης Κούλης, είπε: «Έγιναν αλλαγές που δημιούργησαν καθυστερήσεις σε πολλούς δήμους, ενώ ως δήμος έχουμε και ελλείψεις. Δεν είχαμε κανένα θέμα δυσλειτουργίας στον δήμο

Η Προϊσταμένη Οικονομικών Υπηρεσιών, κυρία Αλεξάνδρου εξήγησε λεπτομέρειες για τον προϋπολογισμό. Στόχος είναι και φέτος η ορθολογική οικονομική διαχείριση, με έμφαση στην καθημερινότητα, αξιοποιώντας όλα τα μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος Γορτυνίας.

Στη συνέχεια, ο κ. Κούλης αναφέρθηκε στις αυστηρές δεσμεύσεις που ισχύουν για όλους τους δήμους, ενώ υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός πρέπει να είναι ρεαλιστικός και παράλληλα αναπτυξιακός, στο μέτρο του δυνατού. «Να καλύπτουμε τις ανάγκες της καθημερινότητας που είναι πάρα πολλές και να αναλαμβάνουμε δράσεις αναπτυξιακές» τόνισε. Μίλησε για τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού (πλέον, η περιοχή της Κοντοβάζαινας έχει μείνει χωρίς κανένα υπάλληλο!), ενώ στάθηκε στο μεγάλο στόχο να τοποθετηθούν υδρομετρητές.

Ο Παναγιώτης Μέγας τόνισε ότι ο προϋπολογισμός έχει καθυστερήσει σημαντικά και έπρεπε να είναι έτοιμος από τον περασμένο Νοέμβριο. «Υπάρχουν επιπτώσεις από την καθυστέρηση αυτή, με απευθείας αναθέσεις. Στάλθηκε στο Παρατηρητήριο και ζήτησε κατά το 1/3 διορθώσεις στον προϋπολογισμό. Στην ουσία ανακυκλώνει νούμερα και αριθμούς. Δεν έχει μία στοχευμένη κατεύθυνση ανάπτυξης. Δεν υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο στον Δήμο Γορτυνίας. Πουθενά δεν αποτυπώνεται το κύριο προϊόν που παράγει ο Δήμος που είναι ο τουρισμός.

Ο κ. Στρίκος είπε ότι τα μισά προϋπολογισθέντα για τα έσοδα είναι ευχολόγια. Τόνισε ότι είναι ένας πλασματικός προϋπολογισμός.

«Αν δεν περιορίσουμε τις ανάγκες για την ενέργεια, σε λίγα χρόνια δεν θα μπορούμε να ανάψουμε λάμπα» είπε  ο Δήμαρχος, μετά από μία ερώτηση του κ. Πυρπυρή για τα δημοτικά τέλη.

Ο Δημήτρης Καζάς είπε ότι «βρήκαμε το δήμο με 600.000 ευρώ χρέη προς τη ΔΕΗ».

Ο Παναγιώτης Μέγας είπε ότι «αν θέλετε να μιλήσουμε για πριν από 6 χρόνια, να οργανώσετε μία συζήτηση για το θέμα αυτό. Ο Δήμος πρέπει να αλλάξει τον οδοφωτισμό του και με τη χρήση φωτοβολταϊκών.

«Έχουμε προχωρήσει ενέργειες για τις ενεργειακές κοινότητες αλλά το νομικό πλαίσιο δεν βοηθά τους δήμους» είπε ο κ. Κούλης.

«Δεν είδα ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα» είπε ότι ο κ. Σταθάς.

«Ο τουρισμός δεν αφορά μόνο πέντε χωριά, πρέπει να αφορά το σύνολο του δήμου και πρέπει να διασυνδεθεί με το αγροτικό μας κομμάτι. Χρειάζεται νοικοκύρεμα σε επίπεδο εσόδων, εκεί υστερούμε» είπε ο Απόστολος Αποστολόπουλος.

«Καλή η συζήτηση για τα μονοπάτια και την οικονομική ενίσχυση από τον Δήμο, αλλά εδώ υπάρχουν σπίτια που ακόμα δεν έχουν ρεύμα» είπε ο Στάθης Κούλης.

«Ωραίες οι απόψεις, αλλά την πολιτική για τον τουρισμό ο δήμος τη χαράσσει. Το καλύτερο τουριστικό προϊόν που είναι τα μονοπάτια, πρέπει να δούμε λίγο ξεχωριστά. Η τουριστική προβολή στον προϋπολογισμό είναι μηδέν. Για τα αδέσποτα, οι προβλέψεις είναι μηδέν» είπε ο κ. Μέγας.

«Έχω τρεις ειδικούς συμβούλους και θα καλύψω και τις άλλες τρεις ειδικότητες» είπε ο Δήμαρχος, μετά από ερώτηση του κ. Μέγα.

Στο τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία τον προϋπολογισμό, με τις ψήφους της παράταξης του Δημάρχου.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Π.Σ. Αργολίδας: Υπερψηφίστηκε ομόφωνα ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός

ΤΑΚΗΣ NAF

Σε κοινό περίπτερο Δήμοι της Πελοποννήσου στη 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA

admin

22 παράτυπους μετανάστες από την Βεγγάζη εντόπισε το Λιμενικό στο Γύθειο

admin

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στην έκθεση ”Οικοδομή 2023” – Περιφέρεια Πελοποννήσου

admin

Χρ. Λαμπρόπουλος: Η Περιφέρεια θα συνεχίσει να υλοποιεί δράσεις για την ενίσχυση της ανακύκλωσης

admin

Σε Πάνιτσα και Ξεριά προχωρούν οι καθαρισμοί ρεμάτων από την Π.Ε. Αργολίδας

admin

Δήλωση Πέτρου Τατούλη «Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου πάμε όλοι μαζί για τη Μεγάλη Νίκη!»

admin

Νέος πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου ο Γιάννης Σμυρνιώτης ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΤΑΚΗΣ NAF

Πάτρα – Kατάληψη Δημαρχείου: Καταγγελία για επίθεση και ξυλοδαρμό συμβασιούχων

ΤΑΚΗΣ NAF

Τρόποι στήριξης των παραγωγών πορτοκαλιού της Αργολίδας

admin

Συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2024 στο Παρίσι

ΤΑΚΗΣ NAF

Νίκας: «Σε όλη τη διαδικασία παρέμεινα αμέτοχος και ουδέτερος»

admin