ΑΥΤΟΔΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πού θα κάτσει η… μπίλια με την τιμή; Τι γίνεται μετά τον πόλεμο στο Ισραήλ

Αγωνία για την τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης, τρεις ημέρες πριν ξεκινήσει η διάθεσή του. «Ανάσα» από το επίδομα θέρμανσης ευελπιστούν να πάρουν οι καταναλωτές.

Πολύ δύσκολος θα είναι ο χειμώνας που έρχεται, με τους καταναλωτές να είναι προβληματισμένοι για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, τρεις ημέρες πριν αρχίσει επίσημα η διάθεσή του. Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν… ξεχάσει το πώς είναι να χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς υπάρχουν καταναλωτές που αναφέρουν ότι έχουν να ανάψουν καλοριφέρ… πέντε χρόνια, αφού στις πολυκατοικίες δεν βάζουν πετρέλαιο.

Οι εξελίξεις με τον πόλεμο στο Ισραήλ, σε συνδυασμό με τον πόλεμο στην Ουκρανία και το ράλι ανατιμήσεων, φέρνουν έντονη ανησυχίας στους πολίτες. Αρκετοί από αυτούς αναζητούν εναλλακτικές μορφές θέρμανσης, την ώρα που οι πρατηριούχοι καυσίμων αναφέρουν πως η τιμή κατά την έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, χωρίς την κρατική επιδότηση, θα φτάσει κοντά στα περσινά επίπεδα.

Το τελευταίο 20ήμερο υπήρξαν πτώσεις στην τιμή του πετρελαίου, όμως, όλα όσα γίνονται στη Μέση Ανατολή μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα. Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις για τιμή στο 1,40 ευρώ μπορεί πολύ εύκολα να ανατραπεί και να δούμε τιμές που θα αγγίξουν το 1,60 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, μικρή «ανάσα» για τους καταναλωτές θα αποτελέσει το επίδομα θέρμανσης, το οποίο θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Οι αλλαγές που αναμένεται να έλθουν, αφορούν τα εισοδηματικά κριτήρια, ενώ εφέτος «κόβεται» το διπλό μπόνους σε όσους πέρυσι εγκατέλειψαν το φυσικό αέριο.

Τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης

Συγκεκριμένα, το επίδομα θέρμανσης θα κυμανθεί από 100 ευρώ έως 800 ευρώ, αλλά με βελτιωμένα κριτήρια για τις οικογένειες που μπορούν να δουν αύξηση του εισοδηματικού ορίου έως και 2.000 ευρώ ανά παιδί.

Υπενθυμίζεται ότι για εφέτος, «κόβεται» το διπλό μπόνους σε όσους πέρυσι, λόγω ενεργειακής κρίσης, εγκατέλειψαν το φυσικό αέριο, ενώ ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί τι θα γίνει με το πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς η τιμή διάθεσης θα καθορίσει εάν θα υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση ή όχι.

Το ετήσιο εισόδημα για να χορηγηθεί το επίδομα, διαμορφώνεται εφέτος ως εξής:

  • Το όριο εισοδήματος για τον άγαμο διατηρείται στις 16.000 ευρώ. Για τους έγγαμους ή τους συνάψαντες σύμφωνο συμβίωσης χωρίς εξαρτώμενα τέκνα το όριο παραμένει στις 24.000 ευρώ. Επίσης, για κάθε μονογονεϊκή οικογένεια, το βασικό όριο χωρίς την προσαύξηση λόγω τέκνου ή τέκνων διαμορφώνεται και πάλι στις 27.000 ευρώ.
  • Η προσαύξηση των ορίων για κάθε εξαρτώμενο τέκνο αυξάνεται από 3.000 σε 5.000 ευρώ.

Σχετικές αναρτήσεις

Έτοιμο να «ντεμπουτάρει» το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο της ιστορίας! 

admin

Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα, βίλες, AirBnB, κάμπινγκ: Τελικά πόσα έχουμε στην Ελλάδα;

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Πανελλήνια Ένωση Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων

admin

Εκτινάχθηκε το δημόσιο χρέος σε ύψος ρεκόρ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Πρόστιμο ύψους 1 εκατ. € στη Jacobs για αθέμιτη κερδοφορία – Κ. Σκρέκας: Οι διαρκείς έλεγχοι μειώνουν τις τιμές στα ράφια

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς-Τί αυξήσεις θα δοθούν

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Σε μειώσεις επιτοκίων το 2024 θα προχωρήσουν ΕΚΤ και Fed

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Μητσοτάκης: Οι εργοδότες να αμείβετε καλύτερα τους εργαζόμενους

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Τράπεζες: Οι 3+1 προκλήσεις του 2024

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Σφίγγει ο κλοιός για 5.000 οφειλέτες του δήμου Ξάνθης

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Δήμαρχος Ερμιονίδας στο MEGA: Όλα έτοιμα για την 12η γιορτή ροδιού (βίντεο)

admin

ΔΥΠΑ: Επιταγές Κατάρτισης 1.000 ευρώ για 30.000 ανέργους – Ποιοι μπορούν να πάρουν το voucher

admin