ΑΥΤΟΔΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΥΓΕΙΑ

Προειδοποίηση ΕΟΦ για προϊόν που διαφημίζεται για ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας

«Καμπανάκι» από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) για προϊόν που διαφημίζεται για ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας. Η ανακοίνωση που εξέδωσε

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράσουν ούτε να χρησιμοποιούν προϊόν, το οποίο διαφημίζεται ως συμπλήρωμα διατροφής για την ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας.

Η προειδοποίηση του ΕΟΦ αφορά το προϊόν «Magnum ΧΧL 9800» και εκδόθηκε έπειτα από ενημέρωση του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ουσία που περιλαμβάνει το προϊόν συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες, ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό.

Πιθανό Να Έχει Διακινηθεί Και Στην Ελλάδα

Το συγκεκριμένο προϊόν, που προωθείται στο ίντερνετ ως συμπλήρωμα διατροφής για την ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας, είναι πιθανό να έχει διακινηθεί και στην Ελλάδα, μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου, επισημαίνει ο ΕΟΦ.

Αναλυτική Η Ανακοίνωση Του ΕΟΦ

Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από την Αμερικάνικη Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων και των Φαρμάκων (FDA), προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος “Magnum XXL 9800”.

Τo συγκεκριμένο προϊόν προωθείται στο διαδίκτυο ως συμπλήρωμα διατροφής για την ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας και είναι πιθανόν να έχει διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που διενεργήθηκε, το προϊόν περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, η παρουσία της οποίας το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο. Η σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά τη χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το εν λόγω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ. Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.  

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 12 20 143308

.http://www.news247.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Επικίνδυνη η παρατεταμένη ακινησία στην καρέκλα – Τι μπορεί να συμβεί

admin

Έτσι θα είναι το νέο Νοσοκομείο Σπάρτης – Αναμένεται να Παραδοθεί το 2025

admin

Κορωνοϊός: Έξαρση στους 65άρηδες – Πρώτη η Ελλάδα στην Ευρώπη

admin

Δήμος Λαρισαίων: Εκπαίδευση προσωπικού σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Έχεις αναρωτηθεί πού πάει το λίπος της κοιλιάς όταν το «καις»;

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

admin

Κορωνοϊός: Το πιθανό σύμπτωμα για όσους έχουν άγχος ή κατάθλιψη

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Ορκίστηκε Παθολόγος Ογκολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Σε ποια σημεία γίνονται δωρεάν rapid test το Σάββατο 25

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Τέλος τα rapid test από τις ΚΟμΥ– Εκτός ΕΟΔΥ περίπου 1.000 συμβασιούχοι

admin

Σε ποια σημεία γίνονται δωρεάν rapid test την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ