ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΥΓΕΙΑ

Προειδοποίηση ΕΟΦ για προϊόν που διαφημίζεται για ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας

«Καμπανάκι» από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) για προϊόν που διαφημίζεται για ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας. Η ανακοίνωση που εξέδωσε

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράσουν ούτε να χρησιμοποιούν προϊόν, το οποίο διαφημίζεται ως συμπλήρωμα διατροφής για την ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας.

Η προειδοποίηση του ΕΟΦ αφορά το προϊόν «Magnum ΧΧL 9800» και εκδόθηκε έπειτα από ενημέρωση του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ουσία που περιλαμβάνει το προϊόν συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες, ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό.

Πιθανό Να Έχει Διακινηθεί Και Στην Ελλάδα

Το συγκεκριμένο προϊόν, που προωθείται στο ίντερνετ ως συμπλήρωμα διατροφής για την ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας, είναι πιθανό να έχει διακινηθεί και στην Ελλάδα, μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου, επισημαίνει ο ΕΟΦ.

Αναλυτική Η Ανακοίνωση Του ΕΟΦ

Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από την Αμερικάνικη Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων και των Φαρμάκων (FDA), προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος “Magnum XXL 9800”.

Τo συγκεκριμένο προϊόν προωθείται στο διαδίκτυο ως συμπλήρωμα διατροφής για την ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας και είναι πιθανόν να έχει διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που διενεργήθηκε, το προϊόν περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, η παρουσία της οποίας το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο. Η σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά τη χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το εν λόγω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ. Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.  

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 12 20 143308

.http://www.news247.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Έξαρση της πνευμονίας με περίεργα συμπτώματα στην Κίνα

admin

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη 2023

admin

ΟΕΝΓΕ: Τραγικές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο Γ.Ν. Λακωνίας

admin

Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πορτοχελίου.

admin

Το Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Άργους στα πλαίσια  της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη 

admin

Συγχαρητήρια στην κα Αριστέα Παπαδοπούλου και τους συνεργάτες της

admin

Το χάπι για τον καρκίνο του πνεύμονα που μειώνει στο μισό τον κίνδυνο θανάτου ασθενών

admin

Σχολεία: Τι θα ισχύσει με τις απουσίες μαθητών που νοσούν με κορονοϊό

admin

Κοινά συμπτώματα και διαφορές μεταξύ γρίπης, covid-19 & κρυολογήματος

admin

Ελλείψεις φαρμάκων: «Πονοκέφαλος» ενόψει της αύξησης περιστατικών γρίπης και covid

admin

ΕΟΔΥ: 63 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα από covid – Αυξητική τάση

admin

Δήμος Λαρισαίων: Εκπαίδευση προσωπικού σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας

admin