ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΥΓΕΙΑ

Κρήτη: Κρίσιμη η κατάσταση της 17χρονης που υπέστη ανακοπή – Το ιατρικό ανακοινωθέν

Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας της μαθήτριας, η οποία υπέστη ανακοπή, στη διάρκεια σχολικής εκδρομής, μετά από αλλεργικό σοκ. Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου.

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζέλου Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης, η 17χρονη μαθήτρια που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ανακοπή καρδιάς, μετά από αλλεργικό σοκ που φέρεται να υπέστη, κατά τη διάρκεια της σχολικής εκδρομής που πραγματοποιεί το σχολείο της στο Ηράκλειο.

Σε ανακοίνωση του Διοικητή του Νοσοκομείου αναφέρεται ότι: “Σήμερα Κυριακή 10-12-2023 διακομίστηκε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με συνοδεία Ιατρού, ανήλικη 17 ετών σε καρδιακή ανακοπή (ασυστολία).

Διασωληνώθηκε και μετά από 10 λεπτά εξειδικευμένης αναζωογόνησης ανέκτησε καρδιακό ρυθμό. Η αρτηριακή πίεση υποστηρίχθηκε με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις.

Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου για σταθεροποίηση και νοσηλεία. Η κατάσταση της υγείας της παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη“.

Το Χρονικό
Η 17χρονη μαθήτρια του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου επισκέφθηκε με το σχολείο της την Κρήτη όταν κατά τη διάρκεια του πρωινού στο ξενοδοχείο που διέμενε, στην περιοχή της Αμμουδάρας Ηρακλείου, κατανάλωσε βούτυρο ενώ ήταν αλλεργικό στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Η μαθήτρια εκδήλωσε αλλεργική αντίδραση και, καθώς ήξερε ότι ήταν αλλεργική είχε μαζί της ένεση αδρεναλίνης, την οποία, όπως πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, έκανε στον εαυτό της.

Ωστόσο, υπέστη ανακοπή και παρά τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών συνοδών, αλλά και του γιατρού και των διασωστών του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο ξενοδοχείο, δεν κατέστη δυνατό να βοηθηθεί. Τής τοποθετήθηκε ειδική μάσκα και στις στις 11:15 της Κυριακής (10/12) διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε κατάσταση ανακοπής στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Βενιζελείου, όπου οι γιατροί την επανέφεραν.

Επί δέκα λεπτά οι γιατροί προσπαθούσαν να την επαναφέρουν και τελικά τα κατάφεραν. Το κορίτσι διασωληνώθηκε και εισήχθη άμεσα στη ΜΕΘ.

phgh/news247

Σχετικές αναρτήσεις

Δήμος Αγίας Βαρβάρας: «Είμαστε όλοι μαζί-Είμαστε μία ομάδα για τους συνανθρώπους μας!»

admin

25 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

admin

Βραβείο στο Νοσοκομείο Αργολίδας – Ν.Μ. Άργους για Δράσεις Προαγωγής Ψυχικής Υγείας

admin

Blue Monday: Γιατί η σημερινή μέρα θεωρείται η πιο… καταθλιπτική του χρόνου

AGGELOS DRITSAS

ΥΠΕΣ: Προτεραιότητα σε Υγεία, Κλιματική Κρίση, Ταμείο Ανάκαμψης, οι προσλήψεις του 2024

admin

Κίνα: Πόσο ανησυχητική είναι η έξαρση κρουσμάτων πνευμονίας σε παιδιά

AGGELOS DRITSAS

Ηράκλειο: Μάχη για την ζωή της δίνει η 17χρονη μαθήτρια που υπέστη ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ

AGGELOS DRITSAS

325.000 ευρώ στο νοσοκομείο Πρέβεζας

AGGELOS DRITSAS

Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας: Υποστελέχωση τoυ Γ.Ν. Αργολίδας και των Κέντρων Υγείας της περιοχής μας

admin

Κορωνοϊός: Το πιθανό σύμπτωμα για όσους έχουν άγχος ή κατάθλιψη

AGGELOS DRITSAS

Τέλος τα rapid test από τις ΚΟμΥ– Εκτός ΕΟΔΥ περίπου 1.000 συμβασιούχοι

admin

Τι να κάνετε αν το παιδί βήχει ασταμάτητα

admin