ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔΗΜΟΙΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Π.ΣΤ.Ε: Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου: «Καθαρισμοί, άρση προσχώσεων και εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας ρεμάτων περιοχής Δ.Ε. Τολοφώνας & Δ.Ε. Λιδωρικίου Δήμου Δωρίδος».

Πρόκειται για έργο αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε και δημοπράτησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων, θα εκτελεστούν οι ακόλουθες εργασίες:

 Στην περιοχή της Ερατεινής θα γίνουν εργασίες καθαρισμού ρεμάτων, από φερτά υλικά, απορρίμματα κλπ. και μόρφωσης της κλίσης των πρανών για την ομαλή απορροή των υδάτων. Επισημαίνεται, ότι τα ρέματα απορρέουν σε υφιστάμενα τεχνικά της Επαρχιακής οδού Ερατεινής – Αναθέματος, που λόγω μικρών διατομών δεν επαρκούν. Προβλέπεται η καθαίρεση τους και η κατασκευή νέων τεχνικών έργων.
 Στην περιοχή Πανόρμου θα γίνουν εργασίες καθαρισμού και συλλογής υδάτων σε υφιστάμενο τεχνικό και σε τάφρο της Εθνικής οδού, όπως επίσης και εργασίες καθαρισμού ρεμάτων της περιοχής.
 Στην περιοχή της Τολοφώνας, θα διαμορφωθεί τριγωνική τάφρος, ώστε να οδηγηθούν ύδατα από καμένες περιοχές μακριά από τον υφιστάμενο οικισμό. Προβλέπεται επίσης η κατασκευή αναχωμάτων για τη διοχέτευση υδάτων στα υφιστάμενα ρέματα κλπ.

Εκτός αυτών, προβλέπονται εργασίες:
 Κατασκευής αντιπυρικών ζωνών παραπλεύρως των Εθνικών και Επαρχιακών οδών.
 Βελτίωσης ή και ανακατασκευής τεχνικών έργων, που διοχετεύουν επιφανειακά ύδατα σε περιοχέςτου    Δήμου Δωρίδος.
 Αποκατάστασης της ολισθηρότητας της Ν.Ε.Ο. στην περιοχή της Ερατεινής, που λόγω των πυρκαγιών      υπέστη επιφανειακές βλάβες.
 Τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας σε περιοχές, από όπου διέρχονται χείμαρροι ή ρέματα για την     προστασία των διερχόμενων οδηγών.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Παρεμβαίνουμε σε περιοχές του Δήμου Δωρίδος που επλήγησαν από πυρκαγιές κατά το παρελθόν για να υλοποιήσουμε όλα εκείνα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα. Μετά τις αρχικές εργασίες, προχωρούμε τώρα σε ένα συνολικό έργο αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής προστασίας, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκατ. ευρώ.

»Προβλέπεται μεταξύ άλλων να εκτελεστούν εργασίες καθαρισμού ρεμάτων και απομάκρυνσης όλων των φερτών υλικών. Παράλληλα θα αποκατασταθούν τα τεχνικά έργα ή θα κατασκευαστούν νέα για την περισυλλογή όμβριων υδάτων και τη διοχέτευσή τους μακριά από οικισμούς και το εθνικό ή επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Σταθερός μας στόχος είναι η θωράκιση του τόπου μας, με ένα επίπεδο ασφάλειας που θα ελαχιστοποιεί τους κινδύνους και τις συνέπειες από τα φυσικά φαινόμενα της εποχής μας».

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΦΕΠΑΕ ΠΛΑΤΩΝΑ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑ

admin

admin

ΙΖ’ Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ

admin

28η ΟΚΤΟΒΡΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

admin

Νέος Δήμαρχος Τυρνάβου ο Στέλιος Τσικριτσής

admin

5 αυτόματους μηχανισμούς είσπραξης λογαριασμών τοποθέτησε η ΔΕΥΑ Ναυπλίου

admin

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 

admin

Δήμος Τριφυλίας: Ανακοίνωση-Απάντηση σε Αγρονόμο – Τοπογράφο

admin

Καλωσόρισμα Δημάρχου Αθηναίων Χ. Δούκα στη ΙΖ’ Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ

admin

To «ευχαριστώ» του Ζαχαρία Δοξαστάκη – «Θα εργαστώ ακούραστα για τη Χερσόνησο των ονείρων μας»

admin

Στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός

admin

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΩΤΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ : ΠΕΤΥΧΕ ΚΑΘΑΡΗ ΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

admin