ΑΥΤΟΔΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΔΗΜΟΣΙΟΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σε εξέλιξη οι εργασίες βελτίωσης οδοστρώματος στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας

Σε εξέλιξη οι εργασίες βελτίωσης οδοστρώματος στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, από την Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: «Μετά από δεκαετίες αναβαθμίζεται και συντηρείται ένας από τους πιο νευραλγικούς δρόμους της πρωτεύουσας. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ασφάλεια των πολιτών»

Από το βράδυ της Δευτέρας έχουν ξεκινήσει οι εκτεταμένες εργασίες συντήρησης σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Η εμβληματική Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας συντηρείται ξανά μετά από τρεις δεκαετίες, σε όλο της το μήκος.

Το νέο οδόστρωμα θα ξεκινάει από τη συμβολή της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και θα καταλήγει μέχρι και τη Βουλή των Ελλήνων στη συμβολή της, με τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας και την Πανεπιστημίου.

Η Βασ. Σοφίας είναι μία ακόμη κεντρική οδική αρτηρία αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, η οποία αναβαθμίζεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας για τον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου της Αττικής.

«Μετά από δεκαετίες αναβαθμίζεται και συντηρείται ένας από τους πιο νευραλγικούς δρόμους της πρωτεύουσας. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ασφάλεια των πολιτών, με στοχευμένα έργα που συμβάλλουν αποτελεσματικά στον εκσυγχρονισμό και στη βελτίωση της λειτουργικότητας του οδικού μας δικτύου», επισημαίνει σχετικά ο κ. Πατούλης.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν ολοκληρωθεί έργα συντήρησης και αναβάθμισης σε κεντρικούς δρόμους που είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής όπως :
Οι Λεωφόροι Κηφισίας, Ποσειδώνος, Βασιλίσσης Αμαλίας, Πέτρου Ράλλη, οι δρόμοι περιμετρικά της Πλατείας Συντάγματος, η Λεωφόρος Λαυρίου, η Αθηνών Σουνίου, η Κόνωνος και η Ομηρίδου Σκυλίτση στον Πειραιά, οι Λεωφόροι Σχιστού και Βασιλέως Κωσταντίνου στη Βάρκιζα, η Λεωφόρος Θησέως στην Καλλιθέα, η Θησέως στην Κηφισιά, τμηματικά η Λεωφόρος Αθηνών, από Χαϊδάρι μέχρι και τη Δάφνη, το παράπλευρο τμήμα της Αττικής οδού, καθώς και το παράπλευρο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας, ενώ έχει ολοκληρωθεί και η ασφαλτόστρωση στο μεγαλύτερο τμήμα του Κηφισού, ξεπερνώντας το 50% της συνολικής επιφάνειας.

Ταυτόχρονα, έχουν τοποθετηθεί νέα φωτιστικά Led χαμηλής κατανάλωσης και υψηλής απόδοσης, σε όλες τις κεντρικές οδικές αρτηρίες αρμοδιότητας περιφέρειας Αττικής, έχει βελτιωθεί η οριζόντια και κάθετη σήμανση και έχει συντηρηθεί με ιδιαίτερη επιμέλεια η κεντρική νησίδα πρασίνου.

Παράλληλα, έχουν αναδειχθεί μέσω αρχιτεκτονικού φωτισμού οι εμβληματικές υποδομές του οδικού δικτύου όπως οι γέφυρες της Λεωφόρου Αθηνών και του Κηφισού, ενώ έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον καθαρισμό των φρεατίων απορροής ομβρίων υδάτων, στη συντήρηση των μηχανικών αντλιοστασίων, αλλά και στη συντήρηση των ανισόπεδων διαβάσεων πεζών και οχημάτων.

Σχετικές αναρτήσεις

Αλλάζει ο καιρός – Έρχονται βροχές και καταιγίδες

admin

Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Ο Δημήτρης Πτωχός νέος Περιφερειάρχης – Μια πολύ μεγάλη επικράτηση για να πάει η “Πελοπόννησος Μπροστά”

admin

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί πολύ γνωστή μάρκα μπισκότων (φωτο)ΒΙΟΛΑΝΤΑ VEGANO ΦΥΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

admin

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Το 2024 εφαρμογή σε λιανικό εμπόριο & βιομηχανία

admin

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρης στη 15η Σύνοδο ΦοΔΣΑ

admin

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων από τον Κόμβο Καινοτομίας για τη Ψηφιακή Διακυβέρνηση

admin

Δημόσιο: Έρχονται 22 αλλαγές -Επέκταση αξιολόγησης, αναμόρφωση κινητικότητας, νέα διαδικασία επιλογής προϊσταμένων

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Αυτοδιοικητικές Εκλογές: Ξεκάθαρα φαβορί αλλά και ντέρμπι βλέπουν οι στοιχηματικές εταιρίες στις περιφέρειες

admin

Έρευνα της ΓΣΕΕ: Επιπτώσεις της ακρίβειας, επίπεδο των αμοιβών και ώρες εργασίας

admin

Απολογισμός για το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας- Στην Πτολεμαΐδα ο Ράσμουσεν

admin

Νίκας: «Σε όλη τη διαδικασία παρέμεινα αμέτοχος και ουδέτερος»

admin