ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΔΗΜΟΣΙΟΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σε εξέλιξη οι εργασίες βελτίωσης οδοστρώματος στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας

Σε εξέλιξη οι εργασίες βελτίωσης οδοστρώματος στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, από την Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: «Μετά από δεκαετίες αναβαθμίζεται και συντηρείται ένας από τους πιο νευραλγικούς δρόμους της πρωτεύουσας. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ασφάλεια των πολιτών»

Από το βράδυ της Δευτέρας έχουν ξεκινήσει οι εκτεταμένες εργασίες συντήρησης σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Η εμβληματική Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας συντηρείται ξανά μετά από τρεις δεκαετίες, σε όλο της το μήκος.

Το νέο οδόστρωμα θα ξεκινάει από τη συμβολή της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και θα καταλήγει μέχρι και τη Βουλή των Ελλήνων στη συμβολή της, με τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας και την Πανεπιστημίου.

Η Βασ. Σοφίας είναι μία ακόμη κεντρική οδική αρτηρία αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, η οποία αναβαθμίζεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας για τον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου της Αττικής.

«Μετά από δεκαετίες αναβαθμίζεται και συντηρείται ένας από τους πιο νευραλγικούς δρόμους της πρωτεύουσας. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ασφάλεια των πολιτών, με στοχευμένα έργα που συμβάλλουν αποτελεσματικά στον εκσυγχρονισμό και στη βελτίωση της λειτουργικότητας του οδικού μας δικτύου», επισημαίνει σχετικά ο κ. Πατούλης.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν ολοκληρωθεί έργα συντήρησης και αναβάθμισης σε κεντρικούς δρόμους που είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής όπως :
Οι Λεωφόροι Κηφισίας, Ποσειδώνος, Βασιλίσσης Αμαλίας, Πέτρου Ράλλη, οι δρόμοι περιμετρικά της Πλατείας Συντάγματος, η Λεωφόρος Λαυρίου, η Αθηνών Σουνίου, η Κόνωνος και η Ομηρίδου Σκυλίτση στον Πειραιά, οι Λεωφόροι Σχιστού και Βασιλέως Κωσταντίνου στη Βάρκιζα, η Λεωφόρος Θησέως στην Καλλιθέα, η Θησέως στην Κηφισιά, τμηματικά η Λεωφόρος Αθηνών, από Χαϊδάρι μέχρι και τη Δάφνη, το παράπλευρο τμήμα της Αττικής οδού, καθώς και το παράπλευρο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας, ενώ έχει ολοκληρωθεί και η ασφαλτόστρωση στο μεγαλύτερο τμήμα του Κηφισού, ξεπερνώντας το 50% της συνολικής επιφάνειας.

Ταυτόχρονα, έχουν τοποθετηθεί νέα φωτιστικά Led χαμηλής κατανάλωσης και υψηλής απόδοσης, σε όλες τις κεντρικές οδικές αρτηρίες αρμοδιότητας περιφέρειας Αττικής, έχει βελτιωθεί η οριζόντια και κάθετη σήμανση και έχει συντηρηθεί με ιδιαίτερη επιμέλεια η κεντρική νησίδα πρασίνου.

Παράλληλα, έχουν αναδειχθεί μέσω αρχιτεκτονικού φωτισμού οι εμβληματικές υποδομές του οδικού δικτύου όπως οι γέφυρες της Λεωφόρου Αθηνών και του Κηφισού, ενώ έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον καθαρισμό των φρεατίων απορροής ομβρίων υδάτων, στη συντήρηση των μηχανικών αντλιοστασίων, αλλά και στη συντήρηση των ανισόπεδων διαβάσεων πεζών και οχημάτων.

Σχετικές αναρτήσεις

Γιάννης Γεωργόπουλος: Συνεχίζουμε Όλοι Μαζί ενωμένοι

admin

Σύνοδος ΦοΔΣΑ- Νίκας: “Παραμένει μείζον πρόβλημα της χώρας, η διαχείριση των απορριμμάτων”

admin

Πόλεμος Ισραήλ: Δολοφονήθηκε 22χρονη Γερμανίδα – «Μαμά σε αγαπώ» ήταν το τελευταίο μήνυμά της

admin

Σπάτα: Η πώληση του Smart Park γεμίζει τα «ταμεία» της Reds – Επενδύσεις 350 εκατ. ευρώ

admin

“Δρόμοι Ελεύθεροι”: 4ος Αγώνας Δρόμου από το Δήμο Βύρωνα στις 11/2

AGGELOS DRITSAS

Επιστολή Κουρέτα σε Μητσοτάκη: «Συνεχίζουμε να ζούμε ένα καθημερινό δράμα»

admin

Ενιαίο τιμολόγιο ρεύματος – Τι είναι και πότε θα ισχύσει – Ποιοι μεταφέρονται αυτόματα σε αυτό

admin

Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου

admin

Δήμος Αθηναίων: Παράλληλες εκπαιδευτικές εικαστικές δράσεις για όλη την οικογένεια 

AGGELOS DRITSAS

Ποια είναι η πορεία δημοπράτησης στο έργο για το Φράγμα Φιλιατρών

admin

Στο 95% η κάλυψη του δικτυου 5G της Cosmote σε Άργος και Ναύπλιο

admin

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: «Δεν είμαι τρελός, μπορώ να κάνω πράγματα, όπως όλοι σας»

admin