ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανικός στον Άγιο Παντελεήμονα: Συνελήφθη Σύρος που μπήκε στην εκκλησία -Έχει στην κατοχή του μαχαίρι

Στη σύλληψη ενός νεαρού άνδρα, που είχε μαχαίρι στο σακίδιό του και μπήκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος ενώ κατά μαρτυρίες φώναζε στα αραβικά «Ο Θεός είναι μεγάλος», προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο Σύριος εισήλθε στην εκκλησία περίπου στις 7 το απόγευμα και τράβηξε την προσοχή του νεωκόρου καθώς είχε ύποπτη συμπεριφορά. Στη συνέχεια, ο νεωκόρος ειδοποίησε τις αρχές και άμεσα έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, που τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Κατά την έρευνα που έγινε στο σακίδιο που είχε πάνω του, εντοπίστηκε ένα μαχαίρι.

Αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι ο άνδρας κρατούσε Κοράνι, ωστόσο, όπως αποδείχθηκε πρόκειται για βιβλίο με αποσπάσματα από του ευαγγελιστή Λουκά στα αραβικά του το έδωσαν σε μια εκκλησία.

Είχε προηγηθεί η κλήση στο 100 από τον ιερέα, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός άνδρας είχε επάνω του και μαχαίρι. Οι αστυνομικοί έσπευσαν στον ναό και συνέλαβαν τον 24χρονο, ενώ στη συνέχεια τον παρέλαβε η Κρατική Ασφάλεια.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο συγκεκριμένος άνθρωπος, συριακής καταγωγής, που θα περάσει από αυτόφωρο για παραβίαση του νόμου περί όπλων, είχε απασχολήσει πολλές φορές τις Αρχές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 24χρονος ήρθε παράνομα από τον Έβρο και διαμένει σε ένα υπόγειο στην Αχαρνών. Η γυναίκα και τα παιδιά του φέρεται να βρίσκονται στην Τουρκία. Ο άνδρας φέρεται να μην επιθυμούσε την παραμονή του στη χώρα μας και ήθελε να ταξιδέψει στη Γερμανία, γι’ αυτό και έψαχνε τον παπά, για να τον βοηθήσει.

Άγιος Παντελεήμονας: Γνωστός στις Αρχές ο συλληφθείς

Την περίοδο του Πάσχα, κατά τη διάρκεια Λειτουργίας στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονος, εισήλθε εντός του ναού και έψαλε διαβάζοντας το κοράνι. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του, ενώ έγινε και διοικητική απέλαση για λόγους δημόσιας ασφάλειας.

Ο ίδιος απασχόλησε τις Αρχές με παρόμοια περιστατικά άλλες δύο φορές, με αποτέλεσμα από το ΤΑ Αγίου Παντελεήμονος να γίνουν διοικητικές απελάσεις εκ νέου για λόγους δημόσιας ασφάλειας, ενώ οδηγήθηκε και για ψυχιατρική εξέταση, ωστόσο δεν κρίθηκε αναγκαία η κράτησή του.

Επίσης, πριν από περίπου 20 ημέρες, έβαλε φωτιά στο «Σπίτι του Κηπουρού», το οποίο ανήκει στον Δήμο Αθηναίων. Προανακριτικά, του περιστατικού επιλήφθηκε η Πυροσβεστική.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Συννεφιασμένος ο καιρός με τοπικές βροχές σε κάποιες περιοχές – Τους 29 βαθμούς θα αγγίξει η θερμοκρασία

admin

Άργος: Καταθέσεις στεφάνων από μαθητές για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

admin

Εμπορικά καταστήματα: Στις 12 Δεκεμβρίου αρχίζει το εορταστικό ωράριο – Ανοικτά τις Κυριακές 17, 24 και 31 Δεκεμβρίου

AGGELOS DRITSAS

Το Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Άργους στα πλαίσια  της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη 

admin

ΕΦΚΑ: Γιατί πιστώθηκαν μειωμένες συντάξεις για τον Φεβρουάριο 2023

AGGELOS DRITSAS

Τραγωδία στο Αίγιο: «Έσβησε» παιδί ενός έτους

AGGELOS DRITSAS

Ζευγάρι απατεώνων ζήτησε 56.000 ευρώ από γυναίκα για δήθεν χειρουργείο σε συγγενή

admin

Οι πέντε βουλευτές που έχουν ήδη ανεξαρτητοποιηθεί πριν καν συμπληρωθεί πεντάμηνο από τις εκλογές

admin

Νέα ψηφιακή πλατφόρμα για «καταγγελίες πολιτών» από την ΑΑΔΕ

admin

Γύθειο: Απρόοπτο περιστατικό σε επιχείρηση μεταφοράς ασθενή ναυτικού από δεξαμενόπλοιο

admin

 Έβαλε κρυφά GPS στο αυτοκίνητο της γυναίκας του και συνελήφθη

admin

Αγρίνιο: η πτώση μηχανής σε λακκούβα κόστισε στον δήμο 303 ευρώ…

admin