ΑΥΤΟΔΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΑΥΤΟΔΟΙΚΗΣΗΔΗΜΟΙΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Συνάντηση με Βορίδη είχε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Αθ. Παπαδόπουλος

Συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Μάκη Βορίδη είχε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλος την Πέμπτη 16/11/2023 στο γραφείο του Υπουργού.

Στη συνάντηση που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα μεταξύ άλλων συζητήθηκαν μία σειρά ζητημάτων που αφορούν τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Επικρατείας σαν αρμόδιο Υπουργείο για τον συντονισμό του Κυβερνητικού έργου και την προώθηση νομοθετικών πρωτοβουλιών. Ο κ. Παπαδόπουλος έθεσε στον κ. Υπουργό το μείζον θέμα της συντήρησης του οδικού δικτύου. Συγκεκριμένα συζητήθηκε το ενδεχόμενο της ανάληψης μιας νομοθετικής πρωτοβουλίας η οποία θα λύνει το θέμα των αρμοδιοτήτων για τη συντήρηση δρόμων που συνδέουν τα Δ. Διαμερίσματα του Δήμου με τις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων.

Ο Δήμαρχος ζήτησε το δίκτυο αυτό να χαρακτηριστεί σαν επαρχιακό και η ευθύνη του να περάσει στις Περιφέρειες οι οποίες και θα το αναλάβουν μιας και διαθέτουν τα κατάλληλα μέσα και πόρους. Οι δήμοι θα πρέπει να έχουν την ευθύνη για το οδικό δίκτυο εντός οικισμών και πόλεων με την ανάλογη επιχορήγηση για τη συντήρηση του. Συζητήθηκε ακόμα το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων και τα κενά που υπάρχουν στη σχετική νομοθεσία, κενά που δημιουργούν μία σειρά από προβλήματα και δυσλειτουργίες στην λειτουργία των δήμων στην προσπάθεια διαχείρισης του σημαντικού αυτού τομέα αρμοδιότητας. Ο κ. Υπουργός άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις του Δημάρχου, ήταν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος και ενήμερος για τα παραπάνω ζητήματα και με την προηγούμενη ιδιότητα του ως Υπουργός Εσωτερικών και υποσχέθηκε ότι θα αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.

Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος επισήμανε στον κ. Υπουργό το έντονο ενδιαφέρον και την πρόθεση του Δήμου να διεκδικήσει μέσω και της συμμετοχής του σε συλλογικά θεσμικά όργανα την προώθηση του ‘Στρατηγικού Σχεδίου για την Ορεινότητα’.

Το σχέδιο το οποίο βρίσκεται σε στάδιο επεξεργασίας αφορά στον σχεδιασμό, την ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών με την ψήφιση ενός πολυνομοσχεδίου και την αναζήτηση πόρων (ΕΣΠΑ, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προγράμματα της ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική), «Αντώνης Τρίτσης» και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία) με σκοπό την ψήφιση ενός πολυνομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει δράσεις, οικονομικές ενισχύσεις και κίνητρα για την απασχόληση των νέων, την επιχειρηματικότητα, την προσέλκυση δημοσίων υπαλλήλων, υπαλλήλων σωμάτων ασφαλείας, εκπαιδευτικών και προσωπικού υγείας, την τουριστική ανάπτυξη, την κάλυψη ενεργειακών αναγκών κ.λπ. σε επιλεγμένους ορεινούς Δήμους της χώρας.

Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η αναστροφή της τάσης εγκατάλειψης της υπαίθρου και της δημογραφικής συρρίκνωσης σε ορεινούς και μικρούς Δήμους.

– Το σχέδιο αφορά 38 μικρούς ορεινούς δήμους με συνολικό πληθυσμό 220.000 κατοίκους.

Σχετικές αναρτήσεις

Αυτοί εκλέγονται στην Περιφέρεια Κρήτης (τελικά αποτελέσματα)

admin

17η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

admin

Βιωματικό σεμινάριο στο Νοσοκομείο Άργους για τις έγκυες και θηλάζουσες μητέρες

admin

H Σάμος τίμησε την επέτειο του «ΟΧΙ»

admin

ΒΙΝΤΕΟ LIVE : «Έξυπνο σύστημα ενσωμάτωσης πληροφοριώνδικτύου ύδρευσης για ανίχνευση Διαρροών στην πόλη του Άργους»

admin

Κωνσταντίνος Μητρόπουλος – ΖΩ Ζαχάρω Φιγαλεία

admin

Αυτοί είναι οι νέοι αντιδήμαρχοι στο Δήμο Κοζάνης

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στην έκθεση ”Οικοδομή 2023” – Περιφέρεια Πελοποννήσου

admin

Τι έδειξε η έρευνα για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του Ιανού στη λίμνη Πλαστήρα

admin

Με τον Πρωθυπουργό συναντήθηκε ο νεοεκλεγής Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου

admin

Απολογισμός για το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας- Στην Πτολεμαΐδα ο Ράσμουσεν

admin

Ηράκλειο: Κλείνει 19-24/2 το αεροδρόμιο για εργασίες αναβάθμισης

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ