ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔΗΜΟΙΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Συνάντηση με Βορίδη είχε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Αθ. Παπαδόπουλος

Συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Μάκη Βορίδη είχε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλος την Πέμπτη 16/11/2023 στο γραφείο του Υπουργού.

Στη συνάντηση που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα μεταξύ άλλων συζητήθηκαν μία σειρά ζητημάτων που αφορούν τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Επικρατείας σαν αρμόδιο Υπουργείο για τον συντονισμό του Κυβερνητικού έργου και την προώθηση νομοθετικών πρωτοβουλιών. Ο κ. Παπαδόπουλος έθεσε στον κ. Υπουργό το μείζον θέμα της συντήρησης του οδικού δικτύου. Συγκεκριμένα συζητήθηκε το ενδεχόμενο της ανάληψης μιας νομοθετικής πρωτοβουλίας η οποία θα λύνει το θέμα των αρμοδιοτήτων για τη συντήρηση δρόμων που συνδέουν τα Δ. Διαμερίσματα του Δήμου με τις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων.

Ο Δήμαρχος ζήτησε το δίκτυο αυτό να χαρακτηριστεί σαν επαρχιακό και η ευθύνη του να περάσει στις Περιφέρειες οι οποίες και θα το αναλάβουν μιας και διαθέτουν τα κατάλληλα μέσα και πόρους. Οι δήμοι θα πρέπει να έχουν την ευθύνη για το οδικό δίκτυο εντός οικισμών και πόλεων με την ανάλογη επιχορήγηση για τη συντήρηση του. Συζητήθηκε ακόμα το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων και τα κενά που υπάρχουν στη σχετική νομοθεσία, κενά που δημιουργούν μία σειρά από προβλήματα και δυσλειτουργίες στην λειτουργία των δήμων στην προσπάθεια διαχείρισης του σημαντικού αυτού τομέα αρμοδιότητας. Ο κ. Υπουργός άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις του Δημάρχου, ήταν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος και ενήμερος για τα παραπάνω ζητήματα και με την προηγούμενη ιδιότητα του ως Υπουργός Εσωτερικών και υποσχέθηκε ότι θα αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.

Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος επισήμανε στον κ. Υπουργό το έντονο ενδιαφέρον και την πρόθεση του Δήμου να διεκδικήσει μέσω και της συμμετοχής του σε συλλογικά θεσμικά όργανα την προώθηση του ‘Στρατηγικού Σχεδίου για την Ορεινότητα’.

Το σχέδιο το οποίο βρίσκεται σε στάδιο επεξεργασίας αφορά στον σχεδιασμό, την ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών με την ψήφιση ενός πολυνομοσχεδίου και την αναζήτηση πόρων (ΕΣΠΑ, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προγράμματα της ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική), «Αντώνης Τρίτσης» και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία) με σκοπό την ψήφιση ενός πολυνομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει δράσεις, οικονομικές ενισχύσεις και κίνητρα για την απασχόληση των νέων, την επιχειρηματικότητα, την προσέλκυση δημοσίων υπαλλήλων, υπαλλήλων σωμάτων ασφαλείας, εκπαιδευτικών και προσωπικού υγείας, την τουριστική ανάπτυξη, την κάλυψη ενεργειακών αναγκών κ.λπ. σε επιλεγμένους ορεινούς Δήμους της χώρας.

Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η αναστροφή της τάσης εγκατάλειψης της υπαίθρου και της δημογραφικής συρρίκνωσης σε ορεινούς και μικρούς Δήμους.

– Το σχέδιο αφορά 38 μικρούς ορεινούς δήμους με συνολικό πληθυσμό 220.000 κατοίκους.

Σχετικές αναρτήσεις

Στα γραφεία του ΕΟΤ με τον Γ.Γ. του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Δημήτρη Φραγκάκη.

admin

Γ. Γαβρήλος μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

admin

Εορταστικό ωράριο: Πρεμιέρα στις 12 Δεκεμβρίου – Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

admin

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ-ΒΟΛΕΪ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΖΑΧΑΡΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΤΥΠ ΑΕ

admin

Αρχιερατικός Αγιασμός στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου

admin

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα για τα ακαθάριστα οικόπεδα – Πώς θα γίνεται ο έλεγχος από τους Δήμους, το ύψος των προστίμων

admin

Την Τρίτη η αθλητική Αργολίδα αποχαιρετά τον Κώστα Τασσόπουλο

admin

Η αλήθεια για το υποτιθέμενο έλλειμμα στο Δήμο Ωρωπού- Γιασημάκης: Δεν πήρατε ακόμη το μήνυμα των εκλογών

admin

Δ.Χανίων: 2ο Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού & Εμπειριών

admin

Γιάννης Γεωργόπουλος: Συνεχίζουμε Όλοι Μαζί ενωμένοι

admin

Aθήνα: Ο Δούκας θέλει να φτιάξει China Town στο κέντρο

admin

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

admin