ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΣΥΡΙΖΑ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Παραιτήθηκε και ο Στέφανος Τζουμάκας με βέλη κατά αυριανιστών

Την παραίτησή του υπέβαλλε σήμερα ο Στέφανος Τζουμάκας από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδριάζει για δεύτερη μέρα μέσα εκρηκτικό κλίμα.

«Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό. Στα μέρη μου λένε ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ακέφαλο σώμα δεν έχει ηγεσία. Μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα πηγαίνει συνέχεια από πολιτική ήττα σε πολιτική ήττα και μέχρι τις ευρωεκλογές θα έχει κλείσει ο πολιτικός του κύκλος, μπορεί και νωρίτερα» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

«Υπάρχει μία προσφορά αγώνων και με αυτή την έννοια ορισμένοι θρασύτατοι και μίλησαν με διατυπώσεις απαράδεκτες, που μπορούν όμως να αντιστραφούν. Ποιοι έφεραν μαθήματα από την Goldman Sachs στην Ελλάδα, ποιοι έφεραν μαθήματα από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και δηλώνουν ότι από το χρηματιστήριο αυτό, από τον τζόγο έχουν περισσότερο πλούτο και δεν χρειάζεται να ξαναδουλέψουν;» διερωτήθηκε.

Παράλληλα, κάλεσε κάθε βουλευτή, κάθε στέλεχος, κάθε μέλος να αναλάβει την ευθύνη του. «Αυτή η ομάδα δεν έφερε το θέμα του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών αλλά άρχισαν τα οργανωτικά. Γιατί αυτή η ομάδα δεν έχουν μάθει να μιλάνε πολιτικά, αυτό που θέλουν είναι να πάρουν ένα πόστο. Μας πήγε σε μία πολιτική ήττα και θα μας πάει και σε δεύτερη. Είναι θέμα που αφορά όλον τον προοδευτικό κόσμο και το κυριότερο αφορά τους καλόπιστους» είπε.

Και τόνισε πως κάποιοι μέσα στο κόμμα καταπίνουν ό,τι τους λένε, πως δεν ψάχνουν και δεν ενημερώνονται τονίζοντας ότι πρόκειται για μία κατάσταση που γνωρίζει καλά, γιατί προέρχεται από ένα κόμμα στο οποίο υπήρχαν οι λεγόμενοι αυριανιστές και «έκαναν ακριβώς το ίδιο».

Ο κ. Τζουμάκας υπογράμμισε την ανάγκη «ο καθένας να αναζητήσει, να ψάξει, να ενημερωθεί και να πάψει να είναι οπαδός. Να γίνει μέλος και στέλεχος, γιατί η χωρά είναι σε δύσκολη θέση. Μπαίνει σε ύφεση, θα πάμε σε νέα λιτότητα ενώ η περιοχή μας είναι σε κρίση. Με αυτή την ομάδα υπάρχει θέμα ασφάλειας για την χώρα υπάρχει θέμα δημοκρατίας και Συντάγματος υπάρχει θέμα κοινωνίας και θέμα για την πολιτική και την δημοκρατία».

Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα στελέχη, που είχαν παραπεμφθεί από τον Στέφανο Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας προς διαγραφή. Ο Πάνος Σκουρλέτης αποχώρησε από το κόμμα την Παρασκευή, ενώ από το βράδυ της Πέμπτης ήταν γνωστή και η απόφαση μελών της «Ομπρέλας» να αποχωρήσουν σήμερα, ανάμεσά τους οι Νίκος Φίλης και Δημήτρης Βίτσας.

Ο νέος πρόεδρος στη χθεσινή εμπρηστική ομιλία του στην Κ.Ε. έδωσε τελεσίγραφο στην Επιτροπή να αποφασίσει σχετικά μέσα σε μία βδομάδα, αλλιώς θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα, προκαλώντας κύμα αποχωρήσεων και πρόταση μομφής στο προεδρείο, το οποίο απέρριψε την πρόταση για ψηφοφορία σχετικά με την εισήγηση περί δημοψηφίσματος.

https://www.efsyn.gr/

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ

admin

Μανώλης Μενεγάκης: Ευχαριστίες του νέου δημάρχου Αγίου Νικολάου για την εκλογή του

admin

Τάσος Κάπος: πρόσκληση στη κεντρική προεκλογική του ομιλία στη Ζαχάρω

admin

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ψήφο κατά συνείδηση προτείνει ο Σπύρος Πέγκας

admin

Λιμεναρχείο Ναυπλίου: Πρόστιμο και κατάσχεση ψαριών από παράνομη αλιεία

admin

ΓΣΕΕ: Πληθαίνουν τα περιστατικά βίας στους χώρους εργασίας

AGGELOS DRITSAS

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Ποια σχολεία και πότε θα είναι κλειστά ενόψει του δεύτερου γύρου

admin

Άργος: Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο για εκλογή Προεδρείου και Επιτροπής

AGGELOS DRITSAS

ΥΠΕΣ: Χορήγηση 145 εκατ. ευρώ στους δήμους της χώρας

ΤΑΚΗΣ NAF

Η δημοτική αρχή Πατρέων τίμησε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

admin

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

admin

Το Επιμελητήριο Αργολίδας βράβευσε τους πρωτεύσαντες αποφοίτους των

admin