ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΑΙΔΕΙΑ

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κρανίδι: Ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κρανίδι ολοκλήρωσε τις εγγραφές του. Ένα νέο ταξίδι μάθησης ξεκινά.

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές για την νέα σχολική χρονιά για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κρανίδι ,και σε λίγες ημέρες θα μας δωθεί η δυνατότητα να ξεκινήσουν τα μαθήματα, να ξεκινήσει η 17η χρονιά λειτουργίας αυτής της σημαντικής δομής της δια βίου μάθησης που λειτουργεί στο Γυμνάσιο Κρανιδίουκαθημερινα τις απογευματινές ώρες .

Για όλους εμάς τους εκπαιδευτές -καθηγητές είναι μια μεγάλη πρόκληση να υπηρετείς την εκπαίδευση ενηλίκων, να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου σε ενηλίκους μαθητές τόσο σε ημεδαπούς όσο και σε αλλοδαπούς να τους δίνεις τα κατάλληλα εφόδια για να ξεκινήσουν ένα ταξίδι μάθησης, μία συλλογική προσπάθεια κοινωνικής σχολικής ένταξης ,μια αναζήτηση επαγγελματικών και κοινωνικών ενδιαφερόντων ,μια καινούργια μορφή κοινωνικοποίησης.

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας ιδρύθηκαν για να δώσουν μια μεγάλη δεύτερη ευκαιρία σε πολλούς ενηλίκους συνανθρώπους μας να ολοκληρώσουν την Υποχρεωτική εκπαίδευση, να περιοριστούν οι κοινωνικοί αποκλεισμοί και να δωθούν νέες δυνατότητες και ευκαιρίες για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένας Ευρωπαίος θεσμός που συγχρηματοδοτείται τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από τον Κρατικό προϋπολογισμό και θα λειτουργούν όσο υπάρχουν ενήλικοι μαθητές που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας ,που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται, για να κερδίσουν με την συμμετοχή τους στις εκπαιδευτικούς γραμματισμούς και από στις κοινωνικές δράσεις του σχολείου μας.

Πάντοτε τονίζω ότι η λειτουργία του σχολείου μας έχει την υποστήριξη του Δήμου Ερμιονίδας αλλά και της σχολικής κοινότητας του Γυμνασίου Κρανιδίου η οποία για όλα αυτά τα χρόνια μας φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις της και μας στηρίζει με κάθε τρόπο και μέσο το οποίο αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του σχολείου μας.

Αξίζει να επισημάνω ότι το σημαντικότερο είναι ότι να ανατραπούν τα αρνητικά στερεότυπα που πολλές φορές υπάρχουν και εμποδίζουν κάποιους να τολμήσουν να έρθουν στο σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, ο φόβος ενός αρνητικού σχολίου από κάποιον τρίτο για ορισμένους λειτουργεί αποτρεπτικά για να τολμήσουν να αξιοποιήσουν αυτήν την μεγάλη δεύτερη ευκαιρία.

Η ζωή μας πάντα θα έχει πολλές μεγάλες δεύτερες ευκαιρίες ας τις αξιοποιήσουμε, μπορούμε να τολμήσουμε αυτή είναι η αξία της δια βίου μάθησης που με τόσο επιμονή και υπομονή υπηρετούμε τόσα χρόνια.

Καλό ξεκίνημα ,θα είμαστε πάντα εδώ να ενημερώνουμε και ευαισθητοποιούμε την κοινή γνώμη για μεγάλη σημασία της λειτουργίας του Σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στην τοπική μας κοινωνία.

ΚΡΑΝΙΔΙ 24/10/2023

Τάσος Λάμπρου
Καθηγητής κοινωνικής εκπαίδευσης
Δημοτικός σύμβουλος
Δήμου Ερμιονίδας

Σχετικές αναρτήσεις

Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο της Ελένης Κτιστάκη

admin

Επέτειος Πολυτεχνείου: Συγκεντρώσεις και πορείες με επίκαιρα συνθήματα σήμερα στην Πάτρα

admin

Σήμερα στον εορτασμό της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας»

admin

Βόμβα στο υπ. Εργασίας: Πού στρέφονται οι έρευνες

admin

Εδώ Πολυτεχνείο | 17 Νοέμβρη | ταινία για δημοτικό σχολείο

admin

Με 54,32% νέος δήμαρχος Σπάρτης ο Μιχάλης Βακαλόπουλος

admin

Καλωσόρισμα Δημάρχου Αθηναίων Χ. Δούκα στη ΙΖ’ Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ

admin

Συντάξεις: Νωρίτερα τα χρήματα στους λογαριασμούς

admin

Master plan για την ενιαία διαχείριση των νερών στην Κρήτη από ένα φορέα

admin

Με τέσσερις ώρες καθυστέρηση αναχώρησε το πλοίο Blue Star Xios από το λιμάνι της Ρόδου

admin

ΦΠΑ: Μόνιμα στο 13% μεταφορές, τουρισμός, και πολιτισμός

admin

«Κατάστημα πώλησης ναρκωτικών» στην Αγία Βαρβάρα – Καρέ καρέ η εισβολή της αστυνομίας την ώρα που έκαιγαν τις ουσίες στη σόμπα

admin