ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΠΑΙΔΕΙΑ

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την επόμενη εβδομάδα

Θύελλα αντιδράσεων προκαλούν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα «μη κρατικά» πανεπιστήμια. Όπως αποκάλυψε την Τρίτη (9/1) ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα κατατεθεί στη Βουλή προς διαβούλευση εντός του τρέχοντος μηνός.

Οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, των φοιτητών, των μαθητών και των εργαζομένων στα εκπαιδευτικά ιδρύματα κλιμακώνονται σε ολόκληρη τη χώρα. Θεμελιώδες αίτημά τους είναι ν’ αποσυρθεί το εν λόγω το νομοσχέδιο, τ’ οποίο αποτελεί Δούρειο Ίππο του μεγάλου κεφαλαίου στα πανεπιστήμια και γενικότερα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ξεσηκώνονται για «πτυχία με αξία» και «δωρεάν σπουδές».

Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα

Μεγάλα συλλαλητήρια, σε κάθε γωνιά της χώρας, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 18 Γενάρη, μετά την απόφαση που πήρε το συντονιστικό των φοιτητών.

Πανεπιστημιακοί λένε «ΟΧΙ τα ιδιωτικά πανεπιστήμια»

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεκίνησε καμπάνια με τίτλο «ΟΧΙ στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, #metoarthro16», η οποία δημιουργήθηκε από πανεπιστημιακούς προκειμένου να υπάρξει μια ευρύτερη παρέμβαση απέναντι στην εξαγγελλόμενη ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων την οποίαν επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση, και η οποία, πέραν των υπολοίπων, κρίνεται ως αντισυνταγματική.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι θα σταθούμε απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης και της πολιτικής της! Το κίνημα του ’06-’07 αποδεικνύει πως μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις, τις καταλήψεις και τις πορείες μπορούμε να την εμποδίσουμε! Ήδη ο αγώνας έχει ξεκινήσει με δεκάδες Φοιτητικούς Συλλόγους πανελλαδικά να προχωράμε σε ΓΣ, καταλήψεις και πορείες! Σε αυτό τον δρόμο θα συνεχίσουμε γράφοντας την δική μας ιστορία για την προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης και των δικαιωμάτων μας!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

● Όχι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια! Όχι στην παράκαμψη και την αναθεώρηση του άρθρου 16! Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους

● Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο

● Ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο, με κατοχυρωμένα όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα! Κάτω τα χέρια από τα επαγγελματικά δικαιώματα που κατοχυρώνουν τα πτυχία μας! Μόνη προϋπόθεση το πτυχίο για μόνιμη και αξιοπρεπή εργασία. Όχι στον κατακερματισμό των πτυχίων και των προγραμμάτων σπουδών σε δύο κύκλους, σύμφωνα με τη στρατηγική της Μπολόνια.

● Καμία σκέψη για την θέσπιση εξετάσεων για την απόκτηση άδεια άσκησης επαγγέλματος! Μόνη προϋπόθεση το πτυχίο για μόνιμη δουλειά στο αντικείμενο.

● Κατάργηση της ισοτίμησης των πτυχίων μας με τα ιδιωτικά κολλέγια!

● Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την εκπαίδευση! Δημόσια και δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους χωρίς εργολαβίες.

● Καμία σκέψη για τηλεκπαίδευση και αξιοποίησής της για υπονόμευση των δράσεων του συλλόγου

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

● Νέο γύρο Γενικών Συνελεύσεων την επόμενη βδομάδα. Κλιμακώνουμε με γύρο καταλήψεων σε όλες τις σχολές.

● Πανεκπαιδευτική πορεία την Πέμπτη 18 Γενάρη

● Καλούμε όλους τους Συλλόγους να συμμετέχουν στο Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων την Πέμπτη 18 Γενάρη, αμέσως μετά την πορεία ώστε να συντονιστούμε από κοινού. Οργανώνουμε και μαζικοποιούμε τις καταλήψεις και τις συντονιστικές τους επιτροπές. Προχωράμε σε εκδηλώσεις στις κατειλημμένες σχολές και σε συντονισμό με την πανεπιστημιακή κοινότητα και φορείς της.

Καλούμε όλους/ες τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να συμμετέχουν μαζικά στις ΓΣ των επόμενων βδομάδων!

Καλούμε την πανεπιστημιακή κοινότητα, αλλά και τους μαθητές και τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε κοινό αγώνα!

Καλούμε όλη την κοινωνία, φορείς των εργαζομένων να πλαισιώσουν τις κινητοποιήσεις, τις πορείες και τις δράσεις μας. Κλιμακώνουμε τον αγώνα, προετοιμάζουμε μπλακ-άουτ σε περίπτωση κατάθεσης και εισαγωγής του νομοσχεδίου για ψήφιση.

Σχετικές αναρτήσεις

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κρανίδι: Ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά

admin

Σχολεία: Εγκύκλιος του υπ. Παιδείας για τις απουσίες – Τι ισχύει για κορονοϊό και ιώσεις

AGGELOS DRITSAS

Ξεκινά περιβαλλοντική εκπαίδευση σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πεντέλης

AGGELOS DRITSAS

Αναβρασμός και καταλήψεις στα Πανεπιστήμια

AGGELOS DRITSAS

Επίδομα γέννας: Ποια η μεγάλη αλλαγή στην πληρωμή

admin

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

admin

Ανδρουλάκης: Δεν στεκόμαστε εμπόδιο στα μη κρατικά Πανεπιστήμια

AGGELOS DRITSAS

ΥΠΕΣ: Προτεραιότητα σε Υγεία, Κλιματική Κρίση, Ταμείο Ανάκαμψης, οι προσλήψεις του 2024

admin

To ΕΚΠΑ στα καλύτερα 100 ΑΕΙ του κόσμου

AGGELOS DRITSAS

Tα σχολεία του Δ. Διονύσου στο Περιβαλλοντικό πρόγραμμα των …4 τροχών

AGGELOS DRITSAS

Εδώ Πολυτεχνείο | 17 Νοέμβρη | ταινία για δημοτικό σχολείο

admin

Επέτειος Πολυτεχνείου: Φόρος τιμής στους φοιτητές που εξεγέρθηκαν

admin