ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Τρόποι στήριξης των παραγωγών πορτοκαλιού της Αργολίδας

ΛΑΚΩΝΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ

Η διαμόρφωση της τιμής των προϊόντων στο χωράφι παραμένει ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγροτικοί παραγωγοί και οι πορτοκαλοπαραγωγοί δεν αποτελούν εξαίρεση. Οι ίδιοι πολλές φορές λένε ότι «οι τιμές είναι του περασμένου αιώνα» με τον αγρότη να έχει χάσει από τη δεκαετία του 80 το 70% της αγοραστικής του δύναμης.

Κι όμως η φετινή χρονιά είναι μία χρονιά που μπορεί να φέρει πολύ μεγάλες αλλαγές όσον αφορά την τιμή, η οποία μάλιστα θα υπερκαλύψει σε πολύ μεγάλο βαθμό το αυξημένο κόστος παραγωγής στο χωράφι. Με στόχο να βοηθήσουν τους παραγωγούς της Αργολίδας (αλλά και των λοιπών παραγωγικών περιοχών πορτοκαλιού) οι Λακωνικοί Κήποι έχουν ανακοινώσει ότι ορίζουν την τιμή του τόνου στα 200 ευρώ από 80 ευρώ που έδινε πέρυσι ο ανταγωνισμός. Αυτό σημαίνει ότι συνολικά οι προπληρωμές υπολογίζεται να κυμανθούν μεταξύ των 2 και 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, με την πρώτη δόση να αγγίξει τα 500.000 ευρώ.Επιπροσθέτως όμως, η εταιρία είναι πρόθυμη να εναρμονίσει το τιμολόγιο αυτό (άρα και το συνολικό κόστος που προτίθεται να καταβάλει) ακολουθώντας την όποια τιμή ενδέχεται να δώσουν οι σοβαροί ανταγωνιστές του χώρου.

Οι Λακωνικοί Κήποι πάντως θα ήθελαν αν καταστήσουν σαφές στους παραγωγούς ότι το σημαντικό στην φετινή χρονιά -η οποία είναι ιδιαίτερα ρευστή- δεν είναι τόσο το ύψος της τιμής του καρπού, αλλά αν τελικά θα καταβληθούν οι υψηλές τιμές που ενδέχεται να ανακοινωθούν. Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό να ξεκαθαριστεί ότι για το μεν νωπό πορτοκάλι η τιμή μπορεί και φέτος να κυμανθεί κοντά στα περυσινά επίπεδα των 200 έως 250 ευρώ ο τόνος, όμως η ζήτηση στις διάφορες αγορές είναι άγνωστη και άρα κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει που θα «κάτσει η μπίλια».

Όσον αφορά όμως τον χυμό πορτοκαλιού, η τιμή φέτος μπορεί να ανέλθει στα 200 ευρώ από τα 80 που ήταν πέρυσι κι αυτό διότι η ζήτηση είναι σίγουρα υψηλή.

Προκειμένου λοιπόν οι Λακωνικοί Κήποινα διατηρήσουν την πολύ καλή συνεργασία με τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς Πορτοκαλιού, έχουν αποφασίσει φέτος να προπληρώνουν τοις μετρητοίς τον καρπό, έτσι ώστε στο τέλος της περιόδου, από τη μία να μην υπάρχουν οικονομικές απαιτήσεις από τους παραγωγούς κι από την άλλη να απορροφηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο φρούτο στην καλύτερη τιμή.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο emailLaconia@Laconicgardens.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ακριβότερο έως και 11,8% το γιορτινό τραπέζι

AGGELOS DRITSAS

Η Π.Ι.Ν. στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “World Travel Market” στο Λονδίνο.

admin

25 τουριστικές επενδύσεις εν όψει 2024

admin

Νίκας: «Σε όλη τη διαδικασία παρέμεινα αμέτοχος και ουδέτερος»

admin

Τι να κάνετε αν το παιδί βήχει ασταμάτητα

admin

Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη Δήμου Άργους Μυκηνών.

admin

14ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΕΦΥΡΕΣ

admin

Καρυές Αρκαδίας: Ο τόπος καταγωγής των Καρυάτιδων

AGGELOS DRITSAS

Δηλώσεις σχετικά με εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης

admin

Συγγρού: Δύο θανατηφόρα τροχαία σε απόσταση 20 μέτρων

AGGELOS DRITSAS

Καλωσόρισμα Δημάρχου Αθηναίων Χ. Δούκα στη ΙΖ’ Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ

admin

Φόβος για επεισόδια στην Αθήνα λόγω «τριπλού παράγοντα» -Σε συναγερμό οι Αρχές

AGGELOS DRITSAS