ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η ενεργή συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αποτυπώνεται στην αναφορά του ΕΚΤ

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας περιλαμβάνεται στην αναφορά του ΕΚΤ για την ερευνητική δραστηριότητα των ελληνικών φορέων σε χρηματοδοτούμενα έργα “Ορίζοντας Ευρώπη”, 2021-2022

Η ενεργή συμμετοχή των φορέων που εδρεύουν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποτυπώνεται στην αναφορά που εξέδωσε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης & Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) για την ερευνητική δραστηριότητα των ελληνικών φορέων σε χρηματοδοτούμενα έργα του Προγράμματος “Ορίζοντας Ευρώπη”.

Σύμφωνα με τη σχετική αναφορά του ΕΚΤ, τη διετία 2021-2022 συνολικά καταγράφονται 320 συμμετοχές φορέων που εδρεύουν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο Πρόγραμμα «Ορίζοντας Ευρώπη». Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εδρεύουν 83 φορείς απορροφώντας συνολικά 137,26 εκατ.€ (μερίδιο 21,3% στην Ελλάδα).

Όσον αφορά στη συνολική συμμετοχή των φορέων που εδρεύουν στην Ελλάδα σε χρηματοδοτούμενα έργα του Προγράμματος “Ορίζοντας Ευρώπη” κατά τη διάρκεια της διετίας 2021-2022, σημειώνεται ότι η χώρα μας βρίσκεται στην 7η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσον αφορά στη συνολική χρηματοδότηση, συμμετέχοντας στο 16,5% των εγκεκριμένων έργων.

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας είναι ένας από τους 71 ελληνικούς φορείς του κρατικού τομέα (Government Sector – GOV) που συμμετέχουν σε έργα του προγράμματος “Ορίζοντας Ευρώπη”, με εγκεκριμένη χρηματοδότηση ύψους 248.978,75€, για τη διετία 2021–2022.

Οι φορείς που εδρεύουν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτουν εξειδίκευση στις διαφορετικές θεματικές επιστημονικές περιοχές του Προγράμματος «Ορίζοντας Ευρώπη» παρόμοια με αυτήν που καταγράφεται σε εθνικό επίπεδο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν ολόκληρη την αναφορά του ΕΚΤ στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://ereader.ekt.gr/books/vqay/#p=1

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΦΚΑ: Γιατί πιστώθηκαν μειωμένες συντάξεις για τον Φεβρουάριο 2023

AGGELOS DRITSAS

Αυτοκτόνησε ασθενής στο νοσοκομείο «Μεταξά» -Πήδηξε από τον 4ο όροφο

admin

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους Μυκηνών: Οι 35 Δημοτικοί Σύμβουλοι που εκλέγονται

admin

Απεβίωσε η Δέσποινα Παπαδοπούλου, σύζυγος του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου

AGGELOS DRITSAS

Η Π.Κ.Μ. στο «GREEK LUXURY TOURISM Β2Β WORKSHOP» στη Νέα Υόρκη

admin

Ολοι οι συντελεστές φορολόγησης για τα Επαγγελματικά Ταμεία

admin

Έτοιμο να «ντεμπουτάρει» το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο της ιστορίας! 

admin

Απαγορεύεται η περαιτέρω κοπή των ευκαλύπτων και των άλλων δένδρων στην Αιγίου.

admin

Μελέτη: Τα αντιβιοτικά για κοινές παιδικές λοιμώξεις δεν είναι πλέον αποτελεσματικά

admin

Αστικό λεωφορείο στο Βόλο παρέσυρε εξάχρονο αγόρι

admin

ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ : ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΣΙΝΗ

admin

Βρεφικό γάλα: “Φωτιά” οι τιμές στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες της Ε.Ε.

AGGELOS DRITSAS