ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΔΗΜΟΙΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Καταπολεμά ο δήμος Αθηναίων τη σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους εργασίας του

Με κεντρικό σύνθημα «Ως Εδώ! Είμαστε δίπλα σου!», ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει την πρωτοβουλία υλοποίησης του προγράμματος δράσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης στους χώρους εργασίας του, που εγκρίθηκε ομόφωνα κατά την 10η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Όπως εξήγησε μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στην Ελευθερία Κουμάντου η Μαρία Στρατηγάκη, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ισότητας και καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, η δέσμευση για μηδενική ανοχή σε περιστατικά βίας και παρενόχλησης στους χώρους του Δήμου και η δημιουργία ενός περιβάλλοντος από το οποίο θα εκλείπουν τέτοιου είδους φαινόμενα, αποτελούν δέσμευση της νέας δημοτικής αρχής.
«Μέσω της καμπάνια που πραγματοποιούμε, θέλουμε ο δήμος μας να είναι πρότυπο σε αυτήν την πολιτική. Ελπίζουμε δε , μετά από αυτή τη δράση, τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης να παρακινηθούν και να καταγγείλουν, να αυξηθούν οι καταγγελίες και να μειωθούν τα περιστατικά», επισήμανε.
Σύμφωνα με την κ. Στρατηγάκη, το συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης προβλέπει -μεταξύ άλλων- τη διεύρυνση των ενεργειών επιμόρφωσης και ευαισθητοποίησης του προσωπικού του Δήμου στο σύνολο των υπηρεσιών του με στόχο την κατανόηση και την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Σε αυτό το πλαίσιο πρόκειται να υλοποιηθεί μία σειρά επιμορφωτικών συναντήσεων-εργαστηρίων με τους εργαζόμενους/ες, ομοίως και με τους/τις αιρετούς/ες.
«Θα αξιοποιηθεί κάθε πρόσφορο μέσο όπως αφίσες, φυλλάδια, κοινωνικά δίκτυα ώστε το μήνυμα να φτάσει παντού. Η πρώτη επαφή θα γίνεται στο Κέντρο για την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας και των Πολλαπλών Διακρίσεων του Δήμου Αθηναίων το οποίο θα αποτελεί σημείο αναφοράς ενώ η ΕΔΕ θα πραγματοποιείται σε ανώτατο επίπεδο, έχοντας ως σημείο υποδοχής και διαχείρισης των περιστατικών, το γραφείο του Δημάρχου, Χάρη Δούκα. Επιδίωξή μας είναι να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε αποτρεπτικά απέναντι σε τέτοιους είδους φαινόμενα και να υποστηρίξουμε τα θύματα», πρόσθεσε.

Σχετικές αναρτήσεις

Σάρκα και οστά παίρνει το Οpen Μall στο Λεωνίδιο

admin

Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ σήμερα Παρασκευή 3 Νοεμβρίου

admin

Ο Δήμος Καλαμάτας στην “Πελοπόννησος EXPO 2024”

ΤΑΚΗΣ NAF

Αστέρια Γλυφάδας. Από σελέμπριτι στέκι και Μέκκα της νύχτας στην Πεντάστερη πολιτεία του σήμερα

admin

Δήμαρχος δεν πλήρωσε το λογαριασμό & έκοψαν το ρεύμα σε σχολείο

AGGELOS DRITSAS

Με κατάνυξη ευλάβεια και λαμπρότητα εορτάστηκε το Πάσχα στο Δήμο Τροιζηνίας Μεθάνων

ΤΑΚΗΣ NAF

ΠΝΑ: Kατασκευή, βελτίωση και αναβάθμιση κτιριακών υποδομών νηπιαγωγείων

admin

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλο τον Δήμο Ναυπλιέων

admin

Ανατροπή με τον καιρό, μετά το τσουχτερό κρύο έρχεται θερμή εισβολή

admin

ΚΕΔΕ: Σε εφαρμογή το νέο σύστημα κατανομής των ΚΑΠ στους δήμους

AGGELOS DRITSAS

ΚΕΔΕ: Συνάντηση Κυρίζογλου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος

admin

Το ΕΣΠΑ on the road ξεκίνησε το ταξίδι του από την πόλη της Άρτας

admin