ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.TV
Image default
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

“Μου εύχονται να πεθάνω” – Η Ελληνίδα Miss Τουρισμός απαντά στα εμετικά σχόλια για την εμφάνισή της

Η Γλυκερία Τσολπίδου μιλά στο NEWS 24/7 για τον πόλεμο που δέχεται, λόγω της συμμετοχής της στον διαγωνισμό Miss Tourism International. Το μήνυμά της για το cyberbullying και τη ρητορική μίσους.

Η Γλυκερία Τσολπίδου εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διαγωνισμό Miss Tourism International, που πραγματοποιήθηκε στις 25 Νοεμβρίου στη Μαλαισία, εν μέσω μιας θλιβερής διαδικτυακής επίθεσης που δεχόταν καθημερινά στα social media, από ανθρώπους που την έκριναν χυδαία για την εξωτερική της εμφάνιση.

Μπορεί η 20χρονη να μην κατάφερε να κατακτήσει κάποια θέση στον διαγωνισμό, ωστόσο όπως δήλωσε, μιλώντας στο NEWS 24/7, η ίδια είχε την ευκαιρία να ζήσει ένα ταξίδι στο οποίο γνώρισε ανθρώπους από όλο τον κόσμο, οι οποίοι την αγκάλιασαν και της έδειξαν μόνο αγάπη και υποστήριξη, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη με τους Έλληνες χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι εξαπέλυσαν το μίσος τους σε βάρος της, σε σημείο που έκαναν την ίδια αλλά και την οικογένειά της να βιώσουν μια πολύ ψυχοφθόρα περίοδο.

Σημειώνεται ότι το μοντέλο με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη έχει σπουδάσει κλασικό μπαλέτο και ψυχολογία, ενώ παράλληλα είναι εθελόντρια, παρέχοντας βοήθεια σε άτομα με αναπηρία. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Γλυκερία Τσολπίδου δημοσιεύει βίντεο και φωτογραφίες από την καθημερινότητά της, ενώ το τελευταίο διάστημα συνήθιζε να αναρτά υλικό από το ταξίδι της στη Μαλαισία, στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού ομορφιάς.

Τα τελευταία 24ωρα, λοιπόν, η Ελληνίδα εκπρόσωπος δέχθηκε πλήθος κακοποιητικών και ρατσιστικών σχολίων κάτω από τις αναρτήσεις της, από ανθρώπους που εναντιώθηκαν στη συμμετοχή της, γράφοντας πως η Γλυκερία δεν θα έπρεπε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό, γιατί “δεν είναι αρκετά όμορφη”.

Ο διαδικτυακός εκφοβισμός που βίωσε και συνεχίζει να βιώνει η Γλυκερία έφτασε σε σημείο να της γράφουν πως δεν αξίζει να ζει και να της εύχονται να πεθάνει.

Μιλώντας στο NEWS 24/7, η Γλυκερία υποστηρίζει πως τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει αποδέκτρια μιας χυδαίας επίθεσης από άτομα τα οποία κατέκλυσαν τις αναρτήσεις της με κακοποιητικά και υβριστικά σχόλια.

Η ίδια εκφράζει την απογοήτευσή της για τον πόλεμο που δέχεται, τονίζοντας πως τα σχόλια αυτά, αν και αρχικά την έκαναν να πέσει ψυχολογικά, στο τέλος την πείσμωναν να μην το βάλει κάτω και να μην τα παρατήσει.

Η Γλυκερία επιθυμεί να περάσει ένα σημαντικό μήνυμα κατά του μπούλινγκ και της κακοποιήσης που δέχονται πολλά άτομα γύρω μας, λόγω της εμφάνισής τους, τονίζοντας τη σημασία της παιδείας και της αλληλεγγύης.

“Δεν Πήγα Εκεί Ως Η Πιο Όμορφη Ελληνίδα”

“Δυστυχώς, υπάρχει πολλή κακία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το αντιλήφθηκα αυτό με τον πιο σκληρό τρόπο. Τα μηνύματα που έχω δεχθεί τις τελευταίες ημέρες είναι άπειρα και τα περισσότερα από αυτά είναι υβριστικά και κακοποιητικά. Είναι χιλιάδες τα σχόλια που έχω δεχθεί, από ανθρώπους που μου εύχονται τα χειρότερα, μόνο και μόνο επειδή αποφάσισα να συμμετάσχω σε έναν διαγωνισμό μόδας, εκπροσωπώντας την Ελλάδα”, λέει η ίδια, μιλώντας στο NEWS 24/7.

“Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που έχει να κάνει με τον τουρισμό και την προώθηση της κουλτούρας της χώρας σου. Δεν πήγα εκεί ως η πιο όμορφη Ελληνίδα. Αυτό είναι που δεν κατάλαβαν… Ωστόσο, τίποτα δεν δικαιολογεί τον απίστευτο πόλεμο που δέχθηκα. Υπάρχει και ένα όριο. Πού είναι η ανθρωπιά; Είμαστε άνθρωποι και επηρεαζόμαστε από την κακία και τα χυδαία σχόλια…”, αναφέρει η Γλυκερία.

“Υπάρχουν άτομα που θα μπορούσαν να αυτοκτονήσουν, αν δεχόντουσαν τα αρνητικά σχόλια που δέχθηκα εγώ τις τελευταίες ημέρες. Μου έχουν στείλει ότι θα πρέπει να πεθάνω, μου στέλνουν ‘ψόφα’, μου στέλνουν να μην γυρίσω πίσω στην Ελλάδα”, συνεχίζει η ίδια.

“Αυτή Είναι Η Χώρα Μας.. Κακοποίηση, Ρατσιστικός Λόγος Και Υποτίμηση”

Ξέρετε, υπάρχουν άτομα που έχουν δώσει τέλος στη ζωή τους λόγω cyberbullying, υπάρχουν άτομα που έχουν χάσει τον εαυτό τους, άτομα που έπεσαν σε κατάθλιψη λόγω του μίσους που έχουν δεχθεί διαδικτυακά. Κι όλο αυτό, φυσικά, επηρεάζει και τους γύρω σου. Όσοι γράφουν όλα αυτά τα σχόλια, δεν γνωρίζουν πόση στεναχώρια έδωσαν στους γονείς μου, οι οποίοι έβλεπαν καθημερινά να βρίζουν χυδαία την κόρη τους. Δυστυχώς, αυτοί είμαστε, αυτή είναι η κουλτούρα μας, αυτή είναι η χώρα μας.. Κακοποίηση, ρατσιστικός λόγος και υποτίμηση“.

“Το πρόβλημα είναι στην παιδεία των ανθρώπων, στις αρχές που έχουν λάβει, στο τι έχουν μέσα στην ψυχή τους. Όσο κι αν έπεσα, όσο κι αν στεναχωρήθηκα, δεν θα σταθώ στα σχόλιά τους. Θα το προσπαθήσω μέχρι τέλους. Θα ακολουθήσω τον χώρο της μόδας, δεν θα εγκαταλείψω ό,τι αγαπώ για κανέναν και για τίποτα. Και όλα αυτά τα σχόλια, με πεισμώνουν ακόμη πιο πολύ να δείξω ποια είμαι. Και για μένα και για όλα τα άτομα που δέχονται μπούλινγκ, που δέχονται πόλεμο για το ποιοι είναι, που δέχονται πόλεμο για την εμφάνιση που έχουν, για το πόσα κιλά είναι. Σημασία στο τέλος της ημέρας δεν έχει η εμφάνιση. Σημασία έχει η ψυχή. Σημασία έχει η αλληλεγγύη. Σημασία έχει να μοιράζουμε αγάπη στον κόσμο κι όχι μίσος και ρατσισμό

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 11 27 091158

Ο Εκφοβισμός Στο Διαδίκτυο Και Οι Ψυχολογικές Συνέπειες

Ο διαδικτυακός εκφοβισμός, γνωστός και ως “κυβερνοεκφοβισμός” αντιπροσωπεύει μια ανησυχητική πτυχή της σύγχρονης ψηφιακής κοινωνίας. Πρόκειται για τη χρήση των ψηφιακών μέσων επικοινωνίας, όπως τα κοινωνικά δίκτυα, τα φόρουμ και άλλες πλατφόρμες, για την προώθηση προκλητικής, προσβλητικής, ή και απειλητικής συμπεριφοράς.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του διαδικτυακού εκφοβισμού είναι η ανωνυμία που προσφέρει το διαδίκτυο. Οι δράστες μπορούν να κρύβονται πίσω από ψευδώνυμα ή ανώνυμα προφίλ, ενισχύοντας έτσι την αίσθηση ατιμωρησίας.

Οι συνέπειες του διαδικτυακού εκφοβισμού μπορούν να είναι σοβαρές και πολυδιάστατες. Τα θύματα βιώνουν συχνά ψυχολογική και συναισθηματική βία, μερικές φορές φθάνοντας μέχρι και στην απομόνωση ή και στην κατάθλιψη.

Επιπλέον, ο εκφοβισμός στο διαδίκτυο μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των νέων, καθώς επηρεάζει την αυτοεκτίμηση και την εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους.

Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, είναι ζωτικής σημασίας να ενημερώνονται οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι ίδιοι οι χρήστες για τους κινδύνους του διαδικτυακού εκφοβισμού και τα μέσα προστασίας που μπορούν να υιοθετήσουν.

Κύριες αιτίες που μπορεί να οδηγήσουν ένα νέο άτομο να εκτεθεί σε συμπεριφορές διαδικτυακού εκφοβισμού είναι η συναισθηματική πλήξη, ο θυμός, η απόγνωση, η μοναξιά, η ανάγκη για προσοχή, η ανάγκη επιβολής δύναμης ακόμη και η αντεκδίκηση λόγω πρότερης δικής του θυματοποίησης από άλλο πρόσωπο.

Περίπου 800.000 άτομα αυτοκτονούν κάθε χρόνο παγκοσμίως, ενώ ακόμη μεγαλύτερα είναι τα ποσοστά απόπειρας, κυρίως ανάμεσα σε άτομα ηλικίας 15-29 ετών, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Σύμφωνα με το stopbullying.gr, ο διαδικτυακός εκφοβισμός μπορεί να λάβει πολλές διαφορετικές μορφές, όπως:

  • Παρενόχληση: Επανειλημμένη αποστολή μηνυμάτων, email ή σχολίων με σκοπό την πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας.
  • Απειλές: Αποστολή απειλητικών μηνυμάτων, εικόνων ή βίντεο που μπορεί να προκαλέσουν φόβο και άγχος.
  • Flaming: Χρήση κακοποιητικής γλώσσας με στόχο την πρόκληση δυσάρεστων συναισθημάτων
  • Απομόνωση: Εξαίρεση κάποιου από μια ομάδα ή κοινότητα στο διαδίκτυο, αφήνοντάς τον σκόπιμα εκτός συνομιλιών, ομάδων ή εκδηλώσεων.
  • Δημιουργία ψεύτικου λογαριασμού μέσων κοινωνικής δικτύωσης
  • Doxing: Κοινή χρήση προσωπικών πληροφοριών κάποιου. Συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης, του αριθμού τηλεφώνου και του χώρου εργασίας του, χωρίς τη συγκατάθεσή του.
  • Χρήση προσωπικών σεξουαλικών ή γυμνών εικόνων – βίντεο, χωρίς συγκατάθεση.

Ανησυχητικά Τα Ευρήματα Για Το Διαδικτυακό Μπούλινγκ Ανάμεσα Σε Νέους Στην Ελλάδα

Έντονη και αυξανόμενη είναι η ανησυχία για το cyberbullying στην Ελλάδα. Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να παρενοχλήσουν και να εκφοβίσουν άλλους, τόσο αυξάνονται και τα περιστατικά διαδικτυακού εκφοβισμού.

Τα τελευταία χρόνια, έχουν αυξηθεί ραγδαία οι αναφορές για περιστατικά cyberbullying στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, περίπου το 10% των μαθητών στην Ελλάδα ανέφερε ότι έχει βιώσει διαδικτυακό bullying.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα κορίτσια είναι πιο πιθανό από τα αγόρια να βιώσουν διαδικτυακό εκφοβισμό, με το 12,2% των κοριτσιών να αναφέρουν ότι είναι θύματα cyberbullying, σε σύγκριση με το 8,3% των αγοριών.

Σχετικές αναρτήσεις

Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η «Bettina» που σάρωσε τη χώρα (βίντεο)

admin

Τι συζήτησαν για το Άργος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τον Γιάννη Μαλτέζο

admin

e-ΕΦΚΑ: Διευκρίνιση για τις πληρωμές των συντάξεων

admin

Δήμος Τρικκαίων: Εκδήλωση για το “Καθολικό Βασικό Εισόδημα”

admin

Σύλλογος Τελέσιλλα Σύλλογος Τελέσιλλα

admin

Πένθος στο Ναύπλιο: Έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Πανναυπλιακού Νίκος Φραντζόγλου

admin

Λοκρίδα για όλους – Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές

admin

Αρχιφύλακας “πελάτης” των εγκληματικών οργανώσεων που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Ναυπλίου

admin

ΕΚΠΑ: «Η διακοπή του server έγινε με την έγκριση του αντιπρύτανη»

AGGELOS DRITSAS

Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας: Υποστελέχωση τoυ Γ.Ν. Αργολίδας και των Κέντρων Υγείας της περιοχής μας

admin

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό συμμετοχής στον β’ γύρο

admin

Αργολίδα: Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Κώστας Τασσόπουλος

admin